• Informacje na temat:

    mięso mielone z papryczkami jalapeno

Artykuły na temat: mięso mielone z papryczkami jalapeno
  • Skład na 8 porcji: 70 dag mielonego mięsa wieprzowego, 12 plasterków papryczek marynowanych jalapeno, 2 jajka, 1 czerstwa bułka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 3 łyżeczki musztardy rosyjskiej, bułka tarta, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 1 kg miel. baraniny lub wołowiny ●po puszce białej i czerwonej fasoli oraz kukurydzy ●3-4 cebule ●2 szkl. pokrojonych pomidorów (lub 2 puszki) ●6 ząbków czosnku ●czerwona, zielona i żółta papryka ●2 chili ●ew. papryczka jalapeno i piri-piri ●słodka papryka, sól, pieprz, curry, kminek rzymski, oregano, cukier ●olej.

  • Chilli con carne Smoczy oddech

    ...papryczki, posiekane 2 papryki jalapeno, zmielone 3 papryczki chilli Anaheim pieczone, obrane i posiekane 3 papryczki chilli Poblano pieczone, obrane i posiekane 2 żółte cebule, posiekane(...) czosnek i smaż przez kolejne kilka minut. 2. Dodaj stek i zrumień go, a następnie dodaj mięso mielone i kiełbasę, także je zrumień. Mieszaj delikatnie, starając się nie rozdzielać zbytnio mielonego mięsa...

Przepisy na temat: mięso mielone z papryczkami jalapeno
  • Chili con carne

    ...i żółta papryka 2 chili ew. papryczka jalapeno i piri-piri słodka papryka sól, pieprz, curry, kminek rzymski, oregano, cukier olej Przygotowanie: W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj posiekany czosnek i chili. Dołóż pokrojoną papryczkę jalapeno i przyprawy wg uznania. Smaż ok. 2-3 min. Stopniowo dodawaj mięso i je rumień. Dodaj pomidory (z sokiem). Przykryj i duś, mieszając, ok. 25

  • Kuchnia na ostro, czyli kulinarna rozgrzewka

    ...przygotować je samemu w domu. Przygotowanie: 1. Mięso mielone dobrze wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną w drobną kostkę papryczką chili. Dopraw solą i pieprzem do smaku(...) Jalapeno pokrój w drobną kostkę (im więcej papryczek, tym ostrzejszy będzie sos). Przeciśnij przez praskę czosnek. Wszystkie składniki połącz z sosem Hot Chili. 2. Dopraw solą i pieprzem do smaku...