• Informacje na temat:

    mięso od szynki z pieczarkami

Artykuły na temat: mięso od szynki z pieczarkami
  • Muszelki z mięsem mielonym i pieczarkami

    Składniki na 6 porcji: 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, 30 dag pieczarek, 15 dag plasterków boczku lub szynki, 25 dag drobnego makaronu, np. muszelek, 2 słodkie cebulki, 5 dag masła, 20 ml śmietany kremówki, 1 łyżka keczupu, 15 dag startego parmezanu lub twardego żółtego sera, po 1/2 łyżeczki ostrej papryki, rozmarynu i kurkumy, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Uwielbiam gotować dla rodziny. Chętnie wymyślam nowe potrawy, by nasze posiłki nie były nudne. Cieszę się, gdy to, co podam mężowi i dzieciom, bardzo im smakuje. Takie są właśnie te zrazy z pieczarkami – wszyscy zjadają je do ostatka. Składniki: około półtora kg surowej szynki wieprzowej, pół kg pieczarek, sól, pieprz, olej do smażenia, półtorej łyżki mąki.

  • Składniki: 2 kg schabu bez kości, 10 dag gotowanej szynki, 1 jajko, 20 dag pieczarek, 2 łyżki bułki tartej, sok z jednej cytryny, suszone zioła prowansalskie, sól, mielony pieprz, olej do smażenia i do posmarowania mięsa.

  • Składnik: 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 15 dag mrożonego szpinaku, 2-3 ząbki czosnku, 15 dag żółtego sera, 25 dag małych pieczarek, 10 dag szynki, 3/4 szklanki bułki tartej, jajko, kieliszek czerwonego wytrawnego wina, słodka i ostra papryka, oregano, sól, pieprz, masło, olej...

  • Składniki na 8-10 porcji: 50 dag mielonego mięsa z szynki wieprzowej, 50 dag mielonego mięsa z łopatki wieprzowej, 2 małe cebule, 30 dag pieczarek, 1 czerstwa bułka kajzerka, 2 łyżki musztardy, 2 jajka, 4 ząbki czosnku, 1-2 łyżki masła, 1 łyżka oleju, sól, pieprz.

  • Składniki na 5-6 porcji: 1 kg schabu lub szynki, 30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, sól, pieprz...

  • SKŁADNIKI: 50 dag ładnej szynki wieprzowej, 4 plastry chudego wędzonego boczku, pół szklanki czerwonego wytrawnego wina, pół kostki masła, 30 dag pieczarek, pęczek koperku. FARSZ: 30 dag pieczarek, 2 łyżki masła, duża cebula, 2 łyżki posiekanego koperku, jajko, sól, pieprz.

  • Składniki (na 4 porcje) 60 dag surowej szynki (ew. chudej łopatki), 40 dag fasolki szparagowej, 30 dag małych pieczarek, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju do smażenia, 2 szkl. bulionu warzywnego, 1/3 szkl. śmietany kremówki, 30 dag makaronu szerokie wstążki, suszone oregano, suszony tymianek, sól, pieprz...

  • Składniki: 1 kg mięsa od szynki, 40 dag pieczarek, 2 cebule, 4 kiszone ogórki, papryka, 2 łyżki masła, 2 łyżki smalcu, łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz czarny i cayenne, papryka, majeranek, sos sojowy, szklanka śmietany, 2 łyżki mąki.

  • Składniki: pół kg mięsa od szynki, pół szklanki mąki, olej, 3 strąki kolorowej papryki, 5 ziemniaków, pół puszki kukurydzy, marchewka, 10 pieczarek, sól, pieprz...

Przepisy na temat: mięso od szynki z pieczarkami
  • Paszteciki z mięsa mielonego

    Składniki: 4 płaty mrożonego ciasta francuskiego (po 112 g) Czerstwa bułka 40 g orzechów pistacjowych 4 szalotki Ząbek czosnku 75 g gotowanej szynki 500 g mięsa mielonego 1 jajko Sól, pieprz 2 łyżki koniaku Żółtko 100 g śmietany 500 g pieczarek 3-4 gałązki świeżego tymianku 10 g masła 0,25 l bulionu Sałata do dekoracji   Przygotowanie:  Ciasto ułożyć w temp, pokojowej...

  • Zimowy obiad z piekarnika

    Gdy temperatura spada, rośnie apetyt na mięso, gęste sosy, sery, ziemniaki i makaron. Te zapiekanki z pewnością go zaspokoją!

  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    Ciasto francuskie to prawdziwy mistrz metamorfoz. Przyjmuje dowolne kształty, smakowicie otula rybę, mięso, warzywa, owoce. A złocistą skórką kusi...

  • Paczka pierożków ravioli z mięsem; 2 - 3 pomidory; 2 ogórki (świeże); ok. 20 dkg szynki; puszka kukurydzy; majonez; pieczarki marynowane.

  • Wołowina po burgundzku - Maciej Kuroń

    ...1 kg wołowiny - rozbratel lub pierwsza krzyżowa; 200 g pokrojonej w paseczki szynki wędzonej; 500 g małych ziemniaków; 100 ml brandy;

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...- 1/2 gł. kapusty Jak przygotować? - Mięso dokładnie opłucz, po czym starannie osusz, a następnie pokrój w cieniutkie paseczki. Szybko obsmaż je na silnym ogniu na oleju, pod koniec soląc. Zdejmij(...). penne) -15 dag plastrów szynki (np. szwarcwaldzkiej, ale może być też inna) -puszka groszku -20 dag żółtego sera -pęczek cienkiego szczypiorku -majonez -sól, pieprz Jak przygotować? - Makaron gotuję...

  • Zrazy i bitki w wersji fit

    ...do reszty bulionu i podgrzej przez 3 minuty. Gdy sos się zagęści i mąka straci smak surowizny, dodaj go do bitek z pieczarkami.  Drobiowe zrazy zawijane Sposób przygotowania 1. Cebulę(...). Z pieczywa odkrój skórki, a miąższ drobniutko pokrusz.  2. Mięso umyj i osusz. Skrop sosem sojowym i ew. oprósz pieprzem ziołowym. Rozbij na cieniutkie plasterki. Z jednej strony ułóż pasek cebuli...

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...°C.  4. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu polewaj powstającym sosem. Na ostatnie 20 minut zdejmij folię i posyp tuszkę utłuczonym pieprzem. Ew. udekoruj świeżymi ziołami. Filety z jarmużem Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój na pojedyncze piersi, umyj i osusz. Rozbij tłuczkiem na grubość ok. 4 mm. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z listkami tymianku, serkiem...

  • Włoska kuchnia na lato

    ...szynki (ew. boczku) pokrój w paseczki.  2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć rozmaryn i listki laurowe. Dodaj szynkę. Smaż 2 minuty. Następnie dołóż plasterki czosnku, cebuli i pora. Wymieszaj. Smaż 10 minut.  3. Pieczarki oczyść, ew. opłucz i osusz, potnij w plasterki. Kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha, potnij na porcje. Grzyby i mięso włóż na patelnię. Zalej winem. Duś 15 minut.  4. Pomidory...

  • Błyskawiczne szaszłyki

    ...kilo) i wyrabiamy, aż mięso przestanie się kleić do ręki. Toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego i nabijamy na szpadki. Wędlina: szybkie szaszłyki zrobisz z wędzonego boczku, bekonu lub szynki(...)Mięso: Surowe mięso: drób, schab, szynkę wieprzową wystarczy pokroić w kawałki równej wielkości i doprawić. Wołowinę lub baraninę warto wcześniej marynować przez 4-6 godz. Szaszłyki można zrobić...

Dyskusje na temat: mięso od szynki z pieczarkami
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    świeżo upieczone. GRZANKI /TOSTY/ Z SEREM 8 kromek bułki paryskiej, masło, 100g tartego sera NALEŚNIKI Z SZYNKĄ(porcja na 8 osób) 8 naleśników, 4 plasterki szynki, 15 dag sera żółtego, pół papryki(...) posiekanej natki pietruszki; ½ cytryny; 1 łyżka stołowa soku pomarańczowego; czosnek; sól; pieprz ziarnisty; olej lub masło do smażenia. Mięso odkroić od kości, tak aby kości pozostały przy mięsie. Kości