• Informacje na temat:

    mięso pieczone w zalewie

Artykuły na temat: mięso pieczone w zalewie
  • Składniki na 8 porcji: 1,2 kg schabu bez kości, 10 dag pomidorów suszonych w zalewie, 10 dag oliwek zielonych, olej do smażenia zakupy na bejcę: 5 łyżek oleju rzepakowego, 2 łyżki miodu płynnego, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka suszonego majeranku, 2 obrane, posiekane ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego...

  • ...cztery porcje jednakowej wielkości. Mięso posyp solą i włóż do wcześniej przygotowanej marynaty. Dobrze je w niej obtocz. Dodaj oregano i wstaw na noc do lodówki. Wyjmij mięso 20 minut przed...

  • ...marynata ostygła. 2. W umyte, osuszone mięso wstrzyknij strzykawką część marynaty. Ułóż karkówkę w misce, polej resztą zalewy. Nakryj naczynie. Odstaw w chłodne miejsca na co najmniej 12 godzin lub całą dobę. 3. Wyjmij karczek z marynaty, osącz i obwiąższ sznureczkiem. Włóż mięso do brytfanki, polej zalewą. Dodaj pokrojoną cebulę oraz namoczone grzyby. Nakryj naczynie. Piecz 1,5 godziny w temp...

  • Składniki: 1 kg mięsa mielonego (mieszanego) , 2 cebule, 2-3 ząbki czosnku, 2 łyżki musz tardy z gorczycą, 1-2 jajka, bułka tarta, po strąku czerwonej i żółtej papryki , sól, pieprz , pikle w musztardowej zalewie.

  • Składniki na 10 porcji: ■ 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ■ jajko ■ kajzerka ■ mała cebula ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ mielona papryka ostra. Farsz: ■ 6 pomidorów suszonych w zalewie ■ 20 dag mrożonego szpinaku ■ 15 dag sera feta ■ 2 ząbki czosnku ■ gałka muszkatołowa ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ pomidorki koktajlowe i bazylia.

  • Schab w winnej zalewie

    ...schab z zalewy i usunąć z niego goździki. W rondlu rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron. Dodać masło, wlać pozostałą zaprawę i na wolnym ogniu dusić około 1 godziny. Jeśli będzie...

  • Chcesz, by dynia w zalewie była słodsza? Prócz miodu możesz dodać cukier (do smaku).

  • ...czarnym pieprzem. ❷ Rabarbar umyj i pokrój w kostkę. ❸ Do garnka wlej wodę, wrzuć wszystkie składniki (bez miodu) i gotuj 5 minut. ❹ Po wyłączeniu ostudź i dodaj miód. ❺ Zanurz mięso w zalewie tak, by prawie całe było namoczone. Naczynie zakryj folią spożywczą i wstaw na na dwie doby do lodówki. Co 12 godzin przekręcaj łopatkę w zalewie na drugą stronę. ❻ Wstaw mięso wraz z marynatą do...

  • Składniki na 10 porcji: ● 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ● jajko ● kajzerka ● mała cebula ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● mielona papryka ostra. Farsz: ● 6 pomidorów suszonych w zalewie ● 20 dag mrożonego szpinaku ● 15 dag sera feta ● 2 ząbki czosnku ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz. Dekoracja: ● pomidorki koktajlowe ● bazylia.

  • Przygotowanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól, cukier i wszystkie przyprawy (prócz goździków). Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie studzimy. Szynkę myjemy. W całości, ze skórką, wkładamy do chłodnego wywaru. Na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 15 minut, zdejmujemy z ognia i zostawiamy w zalewie na co najmniej 6 godzin albo całą noc. Następnie znowu gotujemy mięso...

Przepisy na temat: mięso pieczone w zalewie
  • Zapiekanka z mielonym mięsem

    Składniki: 4 ziemniaki 30 dag mielonego mięsa mieszanego puszka pomidorów w zalewie średnia cukinia większy pomidor łyżka koncentratu  pomidorowego łyżka słodkiej papryki cebula 2 ząbki(...) kosteczkę i zeszklij na oliwie, pod koniec dodaj posiekany czosnek (nie rumień). Dołóż mielone mięso i smaż ok. 8 minut, mieszając. Dodaj koncentrat, przesmaż, a następnie dołóż posiekane pomidory...

  • Schab w zalewie

    ...schab z zalewy i usunąć z niego goździki. W rondlu rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron. Dodać masło, wlać pozostałą zaprawę i na wolnym ogniu dusić około 1 godziny. Jeśli...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ..., pieprzem i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, mieszając. - Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na środku ułóż szpinak, pokrojony ser i zwiń. Zwiąż nicią spożywczą lub zepnij wykałaczkami. Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około...

  • Kurczak z bakaliami i kuskusem

    ...sojowy jasny i ciemny wlej do miski. Dodaj imbir, łyżkę przyprawy do dań arabskich lub garam masali, słodkiej papryki, pieprzu i soli. Wymieszaj. Kurczaka opłucz, oczyść, zanurz w zalewie, pozostaw w misce na kilka godzin. Bakalie zalej wrzątkiem, odstaw na 20 minut. 2. Mięso ułóż w dużym glinianym garnku z pokrywką lub naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy kawałki mięsa włóż masło. Obłóż bakaliami...

  • Rolada z indyka

    Składniki: 1,5 kg mięsa z piersi indyka sól, biały pieprz 25 dag świeżych lub mrożonych  żurawin 15 dag twardych gruszek z syropu (ale mogą być również np. brzoskwinie  lub morele w zalewie) 2 łyżki masła cukier zioła sałata do dekoracji Przygotowanie: Mięso dokładnie opłucz, starannie osusz, np. papierowym ręcznikiem, a następnie rozkrój je na prostokątny płat, po czym oprósz solą...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na półmisku powinny również być kawałki pomidorów i ogórków z anchois oraz ćwiartki jajek ugotowanych na twardo i połówki cytryn. Zgrabne, małe buraczki, marynowane w zalewie z octu winnego, czosnku...

  • Bo życie musi mieć smak

    Majeranek na trawienie Jedną z najpopularniejszych stosowanych w kuchni przypraw jest majeranek. Oprócz różnego rodzaju olejków eterycznych zawiera garbnik, rutynę, miedź oraz dużo wapnia. Ma bardzo specyficzny, wyraźny smak i aromat, trochę przypominający tymianek, ale słodszy. W kuchni jest niezastąpiony: poprawia smak samodzielnie wyrabianych wędlin, smażonego i pieczonego mięsa, a także ryb...

Dyskusje na temat: mięso pieczone w zalewie
  • a ja schudłam już prawie 7 kg.w 5 tyg.

    ,czyli;kiełki,pomidora,trochę dowolnego sera,pastę rybną(taką z tubki),czasami całe jajka-gotowane na twardo-z solą,albo nawet śledzie z octu,w zalewie z oleju, tatar-wszystko BEZ CHLEBA.przekąski to: jabłka, grapefruity, mandarynki, mini-marchewki, ogórki małosolne lub surowe, kalarepa, chuda kiełbasa, wędzona polędwica z imdyka, odtłuszczone jogurty naturalne.na obiad-dowolne chude mięso