• Informacje na temat:

    mieso wieprzowe na parze

Artykuły na temat: mieso wieprzowe na parze
  • polędwiczki wieprzowe

    Pokroić polędwiczkę na plastry o gróbości 1 cm. posolić utłuczonym ziarnami pieprzu. Gotować na parze przez 20 minut w tacy do gotowania. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać śmietanę, maderę, przecier pomidorowy sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Ułożyć mięso na podgrzanym półmisku i polać sosem.  

  • ...przewiązać nitką). Wlej wodę do rondla i włóż sitko do gotowania na parze, a następnie połóż na nim roladki. Rondel przykryj pokrywką i gotuj rolady. Podawaj z zapiekanymi ziemniakami i sosem.

  • Składniki na 6 porcji: 6 dużych, mięsistych pomidorów, 60 dag mięsa mielonego (wieprzowego lub mieszanego z drobiowym) , gotowa mieszanka przypraw do mięsa mielonego, 3 łyżki oliwy, 1 duża cebula, sól, pieprz, 1/2 kalafiora.

  • Składniki: 70 dag mięsa mielonego wieprzowego, 6 kawałków parzonej białej kiełbasy, 6 liści kapusty pekińskiej, 2 jajka, kajzerka, szklanka mleka, 3 łyżki bułki tartej, pół strąka czerwonej papryki, szklanka bulionu warzywnego po pół, łyżeczki słodkiej papryki i majeranku, sól, pieprz, olej.

  • Około kilograma mielonego mięsa wieprzowego, 330 ml słoik papryki konserwowej, mała cukinia, jajko, cebula, kilkanaście cienkich i długich plasterków parzonego boczku, 3 ząbki czosnku, majeranek (najlepiej świeży, ew. suszony), sól, pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 30 dag fasoli • 20 dag mięsa mielonego wołowo- wieprzowego • 20 dag wędzonego boczku • 2 bataty lub dynia • 3 liście laurowe • 3 ziela angielskie • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • pikantny ketchup • 2 cebule • olej • sól pieprz.

  • ...• 1 średnia kapusta włoska • 90 g chleba • 60 ml mleka • 1 łyżka masła • 1 łyżka oliwy • 2 pokrojone cebule • 3 pokrojone ząbki czosnku • 125 g pokrojonych grzybów • kilka garści posiekanego tymianku • łyżeczka czerwonej papryki • sól i pieprz • 500 g mielonego mięsa wieprzowego...

  • Składniki: Duża kapusta, 30 dag wędzonego boczku, 25 dag mięsa wieprzowego, 25 dag pieczarek, 2 ogórki małosolne, główka czosnku, marchew, torebka kaszy gryczanej, 2 łyżki oleju, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz, mielona papryka.

  • Składniki: 2 paski surowych żeberek wieprzowych, 15 dag wędzonego boczku, po 2 kawałki każdej kiełbasy: białej parzonej, pieczonej i chłopskiej, cebula, 3 ząbki czosnku, mała marchewka, 2 łyżki pokrojonej papryki, łyżka chrzanu, 6 łyżek śmietany, pęczek natki, 8 jajek, butelka białego żurku, sól, pieprz.

  • Polędwiczki pod kołderką

    Składniki na 5-6 porcji. Mięso: 2 polędwiczki wieprzowe po ok. 30 dag każda, 1 łyżeczka granulowanego czosnku, sól, pieprz, olej z pestek winogron do smażenia. Ciasto: 15 dag mąki pszennej, 15 dag masła, 2 jajka, 1 żółtko, po szczypcie słodkiej papryki, kurkumy i soli, 2 łyżki mleka. Dodatki: kilka pomidorków, 1 opak. (ok. 40 dag) mrożonej mieszanki warzywnej, 1 łyżka masła, sól.

Przepisy na temat: mieso wieprzowe na parze
  • Biała kiełbasa po wielkopolsku

    Do produkcji kiełbasy białej parzonej należy użyć tylko mięsa wieprzowego i to najwyższej, jakości, jelita naturalnego, czosnku, soli, pieprzu i majeranku. Ten ostatni składnik odróżnia białą kiełbasę wielkopolską od wyrobów z innych regionów Polski.

  • Żurek na żeberkach z kiełbasą

    Żurek przygotowany według tego przepisu, smakuje pysznie!

  • Fasolka szparagowa z patelni z dodatkiem chilli

    ...wszystko, aż przyprawy uwolnią aromat, a imbir i czosnek lekko się zrumienią. Dodaj mięso wieprzowe, po paru minutach dorzuć wcześniej podsmażoną fasolkę. Wymieszaj i dosól do smaku. Gotuj do momentu, aż fasolka zmięknie. 3. Podawaj na ciepło z ryżem gotowanym na parze, innymi daniami kuchni chińskiej lub jako osobną potrawę.

  • Multicooker: Żeberka w sosie

    ...pokrywę. 6. Po 10 minutach na sitku do gotowania na parze ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki i ponownie zamknąć pokrywę. 7. Na koniec wyciągnąć ziemniaki i żeberka, a do wywaru pozostałego...

  • Smaki Litwy

    ...zaliczają się cepeliny, zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz...

  • Smaki Litwy

    ..., zwane na suwalszczyźnie kartaczami. Głównym składnikiem cepelinów są gotowane i surowe ziemniaki, mięso głównie wieprzowe, niezbyt chude, smażony boczek z cebulą jako omasta oraz zioła, głównie...

  • Słowacja - rozkosze podniebienia

    ...kawiarence upłynie nam naprawdę miło. Najwybitniejsze miejsca słowackich miast są niestety także drogie, a nie zawsze jakość potraw idzie w parze z ceną. Dlatego warto w bocznych uliczkach odchodzących od(...), z jakiego mięsa je przyrządzono - najpopularniejsze są braveové, czyli wieprzowe. Spišský, segednský czy ma`arský najlepiej smakuje z knedlikami i dużą ilością sałatek. Nim zamówimy drugie danie...