• Informacje na temat:

    mięso z pieczoną kapustą

Artykuły na temat: mięso z pieczoną kapustą
  • Paszteciki z mięsem i kapustą

    Przygotowanie 150 min • Porcja 300 kcal • Koszt ok. 32 zł • Przepis na ok. 100 sztuk 1. Kapustę płuczę, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Pokrojone mięso gotuję, potem mielę. Kapustę siekam, dodaję do mięsa. Słoninę kroję w kostkę i podsmażam. Na tym samym tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Doprawiam. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. 2. Śmietanę, jajko, posiekaną margarynę, sól...

  • ..., przekładam do żaroodpornej formy. Cebulę obieram, kroję w kosteczkę. Podsmażam ją na mocno rozgrzanym oleju. Potem dodaję mielone mięso. Całość smażę, mieszając, aż mięso będzie rumiane. Pod koniec...

  • ...1. Obraną cebulę siekamy w półplastry. Podsmażamy ją krótko na oleju, a następnie dodajemy pokrojoną kapustę, mięso mielone i szynkę, doprawiamy kuminem, pieprzem, solą i dusimy, aż całość zacznie przybierać złocisty odcień. 2. Umytą i osuszoną natkę drobno siekamy. Jaja wybijamy do śmietany, dodajemy natkę i mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. 3. Mąkę siekamy z serkiem śmietankowym...

  • ...siekamy. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki i wyjmujemy gniazda nasienne. Mięso i paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę, mięso i jabłka. Podlewamy bulionem(...). Na środek wykładamy kapustę, a na nią mięso z jabłkami, cebulą i papryką. Pieczemy ok. 15 minut w 200ºC.

  • W mięso powtykaj goździki i posmaruj miodem. Włóż do brytfanny, dopraw pieprzem i podlej bulionem. Piecz w temp. 170 C 40 min. Cebulę i kapustę posiekaj. Podsmaż na patelni, wsyp kminek, sól i cukier. Podduszoną kapustę włóż pod mięso do brytfanny, dodaj pokrojone gruszki i jabłka i dopiekaj przez ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

  • Przygotowanie: Cebulki obierz, posiekaj. Kapustę poszatkuj. W rondlu na oleju zeszklij 2/3 cebuli, dodaj kapustę i podduś. Do misy wrzuć mięso, resztę cebuli, łyżkę musztardy(...) w ciepłe miejsce pod przykryciem. Natłuść formę. Rozłóż w niej porcję mięsa, 1/2 kapusty, znowu mięso, resztę kapusty. Nakryj mięsem. Piecz 20 min w 210°C, zmniejsz do 180°C, piecz 30 min...

  • Składniki: mała główka kapusty (60 dag), 30 dag mielonej wieprzowiny, 2 jajka, cebula, 2 łyżki bułki tartej, łyżka kaszy manny, sól, pieprz, vegeta, 2 łyżki kminku, 2 ząbki czosnku, masło

  • Przygotowanie: Włoszczyznę obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Warzywa razem z mięsem, zielem i listkami laurowymi zalej gorącą, posoloną wodą. Gotuj 35 minut. Wyjmij. Kapustę włoską poszatkuj, podlej bulionem. Duś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwałkuj na duży płat. Na cieście połóż kapustę i schab. Mięso owiń ciastem...

  • Tarta z kapustą

    Przygotowanie Kapustę pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Paprykę pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć mięso(...). Dopraw solą i pieprzem. Przestudź. Dodaj usmażone mięso, wymieszaj. Do rozmąconych jajek wlej mleko i śmietanę, wymieszaj. Dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Formę do tarty posmaruj...

  • ...1. Z kapusty wytnij głąb, oddziel od siebie liście, włóż na minutę do gotującej się wody. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. 2. Mięso połącz z cebulą, jajkiem, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. 3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem...

Przepisy na temat: mięso z pieczoną kapustą
  • Zapiekanka ryżowa z mięsem i kapustą

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyszczam, myję i wycinam głąb. Liście grubo szatkuję. Wrzucam do posolonej wrzącej wody. Gotuję ok. 10 minut. Odcedzam, dobrze osączam, przekładam do żaroodpornej formy. Cebulę obieram, kroję w kosteczkę. Podsmażam ją na mocno rozgrzanym oleju. Potem dodaję mielone mięso. Całość smażę, mieszając, aż mięso będzie rumiane. Pod koniec przyprawiam na pikantnie...

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Sposób przygotowania 1. Mięso wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Folię spożywczą nasmaruj olejem, rozłóż mięso, uformuj prostokąt, przykryj folią wysmarowaną olejem. Wstaw do lodówki.  2. Na maśle klarowanym zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj poszatkowaną kapustę, pora, koperek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś całość, aż zmięknie.  3. Zdejmij folię, wyłóż...

  • Indyk pieczony

    Kruche i delikatne mięso...

  • Pieczone gęsie udka

    ...tłuszczu – wytopi się z udek). Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika. Na patelnię po udkach wlej szkl. wody, zagotuj i zdejmij. Po 15 min wyjmij mięso z piekarnika, podlej płynem z patelni(...) szkl. wody i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 15 min).  3. Do ugotowanej kapusty dodaj posiekaną cebulę, miód, sól, pieprz, skrop octem i olejem, dokładnie wymieszaj. Udka podaj z kapustą oraz...

  • Kaczka pieczona z jabłkami

    To mięso rozpływa się w ustach!

  • Seler, pietruszka, czarna rzepa i kapusta - warzywa zimowej kuchni

    ...nas podczas zimnych dni - podkreślił. Ekspert proponuje np. indyjską zupę z soczewicy - dahl czy wolno pieczoną gicz jagnięcą w miętowym sosie. Elementem kulinarnym, który pomoże przetrwać zimowe...

  • Klopsiki na posłaniu z kapusty

    ...6 klopsików. Smaż je 5 minut na reszcie oleju. 3. Ziemniaki wymieszaj z kapustą. Przełóż do formy. Masło stop, oprósz mąką, zasmaż. Dolej mleko oraz szklankę wody. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw...

  • Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym

    ...sera gouda Tłuszcz do formy Przygotowanie: Kapustę pokroić na duże kawałki, smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory i bulion. Kapustę i mięso rozdzielić do 4 natłuszczonych foremek. Zapiekać w 200 st. C przez ok. 15 minut. 15 minut przed końcem pieczenia posypać serem.

  • Tarta z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

    ...g chudego twarożku 2-3 łyżki mleka 2 łyżki oleju 100 g mąki pszennej razowej Łyżeczka proszku do pieczenia  Tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie: Mięso usmażyć na chrupko, doprawić solą, pieprzem, zdjąć z patelni. Na patelnię nałożyć pokrojoną w cienkie krążki cebulę, kapustę kiszoną, szynkę i kminek. Dusić 5 minut. Dodać mięso, wymieszać, odstawić. Pietruszkę pokroić. Kwaśną...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ..., pieprzem i duś na małym ogniu przez ok. 5 minut, mieszając. - Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Na środku ułóż szpinak, pokrojony ser i zwiń. Zwiąż nicią spożywczą lub zepnij wykałaczkami. Włóż do foliowego rękawa, w środku podlej bulionem, zawiąż rękaw i piecz w brytfannie 30-40 min. Po 25 min przetnij rękaw u góry, aby mięso się dopiekło. Żeberka duszone z porami Składniki: - około...