• Informacje na temat:

    mieso ze sloika na chleb

Artykuły na temat: mieso ze sloika na chleb
  • .... Wstaw do garnka z wodą. Gdy zawrze, pasteryzuj na małym ogniu 3 godziny. Mięsko najlepsze jest z razowym chlebem i ogórkami, np. kiszonymi. czas przygotowania: 3,5 godz., ilość słoików po 250 ml: 10

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag ryżu długoziarnistego, 60 dag mięsa mielonego, 1 słoik kompotu wiśniowego (z wydrylowanymi owocami),4 kromki chleba tostowego, 1 duża cebula, 5 łodyżek oregano, 1 łyżeczka musztardy sarepskiej albo dijon, 1 jajko, słodka mielona papryka, olej do smażenia , 1 łyżeczka kminku, sól, świeżo mielony czarny pieprz...

  • Masło, mix czy margaryna?

    Coraz trudniej ci zorientować się, co naprawdę jest masłem, a co, mimo kuszącej nazwy, tylko je udaje? A może warto smarować chleb miksem? Oto opinie naszych ekspertów.

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...g) ● chleb i bułki (1,5-6 g/100 g) ● sok warzywny (0,6-0,8/100 g) ● produkty instant (1,5 g/100 g). Iwona Berkowska...

  • Danie z tego... co zostanie

    Każdej z nas zdarza się ugotować za dużo ryżu, kupić więcej chleba.

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    ...można było rozsmarować je na kromce chleba. Marmolada powstaje, gdy gotuje się przecier owocowy z cukrem, im krócej, tym marmolada lepsza. Do jej przygotowywania używa się szerokich, płaskich...

  • Pięć skutecznych sposobów na zdrową trzustkę

    ...i wieczorem 3 godziny po kolacji.  Wspomaga trawienie Ząbek czosnku rozgnieć i zmieszaj  z łyżeczką drobno posiekanej natki pietruszki. Zjadaj wieczorem - możesz popijać wodą albo obłożyć nim chleb. Oba...

  • 7 sposobów niemarnowania jedzenia

    ...musieli wydawać pieniędzy na nowe. Jabłko z chlebem Pieczywo, zwłaszcza świeże, nie lubi foliowych torebek. Po powrocie ze sklepu włóżmy je do chlebaka, aby nie spleśniało. Gorące bułki i chleb trzymajmy w papierowej torbie dopóki nie ostygną. Jeśli chcemy dłużej zachować świeżość pieczywa, umieśćmy w chlebaku połówkę jabłka.   Zabierz do pracy Nie wyrzucajmy jedzenia, które zostało z obiadu...

  • Letnie zatrucia. Pierwsza pomoc dla siebie i bliskich

    ...leczniczy wspomaga usuwanie toksyn i zmniejsza podrażnienie błon śluzowych. Można go zastąpić świeżo zwęglonym chlebem. Białko kurzych jaj. Łączy się z metalami ciężkimi, zobojętnia działanie...

  • Sprzęty i pomysły, które pomogą nie marnować jedzenia

    ...wykorzystać. Przykładów takiego kuchennego recyklingu jest mnóstwo: suchy chleb doskonale sprawdzi się w roli grzanek, warzywa z bulionu świetnie nadadzą się do sałatki, a resztki ziemniaków możemy bez...

Przepisy na temat: mieso ze sloika na chleb
  • Czarna... sól

    Do sezonowania mięsa, do pieczeni, do dań jednogarnkowych lub wykańczania potraw - oto, do czego można wykorzystać czarną sól. Szef kuchni Aleksander Baron uzyskuje ją z resztek suchego chleba razowego, z którego robi coś na wzór spalonego ciasta...

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    ...klasyk, który naprawdę trudno zepsuć. Następnie rozgrzewamy patelnię i układamy na niej kromki chleba posmarowanego masłem. Podsmażamy je przez chwilę z obu stron, a następnie smarujemy je - tylko(...) kromką przyrumienionego chleba. Taką kanapkę trzymamy na patelni, aż ser w kanapce zacznie się roztapiać. Et voilà ! Nasza kanapka na gorąco jest gotowa! Kanapki możemy zaserwować z dodatkiem...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Dodaj skórkę od chleba. Masę przelej do glinianego naczynia (możesz dodać czosnek, listek laurowy). Przykryj gazą, pozostaw na 3 dni w temperaturze pokojowej. Do litra wrzątku włóż wędzonkę i namoczone(...) śmietaną i już nie gotuj (można jeszcze dorzucić szczyptę suszonego majeranku). III. Biały barszcz w chlebie Za 27zł: Składniki: ●4 pętka białej kiełbasy ●4 małe chlebki ●1,5 szkl...

  • Barszcz z uszkami nadzianymi karpiem

    Sposób przygotowania 1. Buraki obierz, umyj. Pokrojone przełóż do słoika. Dodaj przyprawy, zalej wodą. Zamknij i odstaw. Po 3-4 dniach zbierz pianę, wyjmij skórkę chleba. Po tygodniu zakwas jest gotowy.  2. Na barszcz zalej włoszczyznę 1,5 l wody. Gotuj ok. 60 minut. Wyjmij warzywa, dodaj buraki, zakwas, przyprawy i sok. Mocno podgrzej, ale nie gotuj (barszcz straci kolor). 3. Farsz: Podsmaż...

  • Wszystko o miodzie

    ...1. Jeśli miodem zastępujemy cukier, np. przy pieczeniu ciasta, dodajemy go o 1/4 więcej niż cukru, bo jest mniej słodki (bierzemy pod uwagę wagę, nie objętość, bo miód jest ciężki). Podwyższamy też temperaturę pieczenia o 15 st. C. 2. Do wypieków z miodem należy dodać 1/4 łyżeczki sody. Sprawi, że ciasto lepiej wyrośnie. 3. Do pieczenie chleba i bułek  lepszy jest jasny miód, bo ma...

  • Wielkanocne jajka

    ...zalej wywarem z kurczaka i odstaw do stężenia. 3. Udekoruj plasterkami grzybów. Podawaj galaretkę np. na kromce razowego chleba. Efektowne koreczki z kawiorem Składniki: 4 jajka...

  • Rodzinne śniadanie

    Żurek na zakwasie Składniki: 1 szklanka mąki żytniej, 3 szklanki letniej wody, 3 ząbki czosnku, 2 świeże liście laurowe, ziele angielskie, kawałek skórki razowego chleba Wywar: włoszczyzna, majeranek, 200 g wędzonego boczku, 4 białe kiełbasy, 4 suszone grzyby, 6 ziemniaków, 6 jajek na twardo, śmietana, sól, pieprz Zakwas: do wysokiego naczynia (najlepiej kamionkowego lub szklanego) wsyp...

  • Jak przechowywać żywność?

    Chleb, ale także suche wypieki, np. ciasto drożdżowe, trzymaj w chlebaku. Wcześniej włóż je do torby papierowej. Pieczywo możesz też schować do lodówki, ale nie wkładaj go do torby foliowej! Jeśli trzymasz w lodówce aromatyczne potrawy, zawiń je w folię aluminiową. Nie przepuszcza ona zapachów, ale też powietrza! Dlatego nie stosuj jej bezpośrednio np. na wędliny. Najpierw owiń je w pergamin...

  • Przyjęcie w wersji mini

    ...kieliszków i wstaw do nich gorące przekąski. Canapes z wędzonym pstrągiem Składniki: 0,5 kg chleba razowego na miodzie, 1 wędzony pstrąg, 1 szklanka suszonych pomidorów, pół szklanki kaparów, 3 łyżki(...) z sałatą. Chleb pokrój na grube kromki. Szklanką z ostrymi rantami lub foremką do ciastek wytnij z chleba kółka. Ostrożnie przełóż na nie sałatkę. Tuńczykowe "barki" Składniki: 2 puszki tuńczyka w oliwie...

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    ...cały pęczek, a następnie włożyć go liśćmi do wody, tak, aby wystawały tylko korzenie. Najzdrowsze są rzodkiewki spożywane na surowo, jako dodatek do chleba lub surówek. Można także podawać je...