• Informacje na temat:

    mintaj potrawy

Artykuły na temat: mintaj potrawy
  • Składniki na 4 porcje: 80 dag filetów z mintaja (ew. innej ryby o białym mięsie), 1 limonka, kawałek świeżego korzenia imbiru (o wadze około 6 dag), 2 łyżki zmielonych orzeszków ziemnych(...) i ewentualnie gałązka zielonego pieprzu do udekorowania potrawy...

  • Składniki: 2 filety z mintaja, 2 średnie marchewki, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, 2 płaty ciasta francuskiego, kilka gałązek świeżego rozmarynu, masło, pieprz czarny i cytrynowy (mielony i w ziarnach), sól, papryka słodka i ostra, białko.

  • Zapiekanka z wędzoną rybą

    Do potrawy najlepiej wybierać ryby z małą ilością ości. Są to m.in. morszczuk, dorsz, łosoś, mintaj. Łatwo też wyjąć ości z pstrąga.

  • Trzustka: Jak ją chronić

    To bardzo wrażliwy narząd i niektóre tradycyjne potrawy mogą ją podrażniać. Trzeba o nią dbać, by po uroczystym obiedzie nie dała się nam we znaki.

  • Dieta wolumetryczna

    Główna jej zasada? Sięgaj po potrawy o tzw. „niskim zagęszczeniu” kalorii, a zaczniesz szybko i skutecznie chudnąć.

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ...niż mintaj. Witamina ta chroni przed osteoporozą i zawałem. Wzmacnia odporność i regeneruje wątrobę. Poprawia nastrój i zapobiega depresji. Pieczone zdrowsze niż smażone Największym grzechem, jaki(...), polskim sposobem. Przede wszystkim podnosi ono kaloryczność potrawy. Łyżka tłuszczu dodana do smażenia to około 90 kcal. Ile tłuszczu wsiąka z patelni w rybę, sami widzimy, przygotowując danie. Lepiej...

  • Anti-aging: Dieta na odmładzanie

    W dobrze przyswajalne białko bogate są m.in. fasola, groch, soczewica, soja, tofu, jaja, a także nabiał (jogurt, kefir). Jedz łososia, morszczuka, mintaja, pstrąga i śledzie. Z mięs - drób i cielęcinę. 2. Przeciwutleniacze Włącz do jadłospisu warzywa kapustne, zwłaszcza kapustę cukrową i brukselkę. Koniecznie posypuj potrawy i kanapki natką z pietruszki, obfitującą w kwas foliowy i witaminę...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...), dziczyzna, wędliny drobiowe; - ryby - wszystkie morskie i słodkowodne świeże lub mrożone, np. morszczuk, mintaj, tilapia, dorsz, pstrąg, łosoś, makrela, leszcz, dorada, sola, tuńczyk w sosie(...) naturalnymi substancjami słodzącymi. W diecie wiosenno-letniej niewskazane są: - białe pieczywo, makarony, kasze, ryż, potrawy mączne (pierogi, naleśniki). Kasza i ryż są bardzo zdrowe i wrócimy do...

  • Trzustka pod kontrolą

    ..., wołowina, chude wędliny i chude ryby np. sola, mintaj, dorsz, pstrąg, szczupak. • Koniecznie ograniczmy tłuszcze. Szczególnie, gdy pojawiają się tzw. tłuszczowe biegunki, ilość tłuszczów w potrawach ograniczmy do minimum. • Jedzmy niedużo, ale często tj. 5-6 razy dziennie. • Zalecane węglowodany to m.in. wszystkie rodzaje kasz, ryż, sucharki, czerstwe pieczywo pszenne. • Potrawy...

  • Menu dla przyszłych matek

    ...) trzeba sięgać w ilościach umiarkowanych, wybierając te o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie należy korzystać z IV grupy, w której znajdują się mięso, ryby i inne potrawy z białkiem roślinnym czy zwierzęcym (fasola, soczewica, soja, jaja). Tutaj także kierujemy się zasadą: im mniej tłuszczu w mięsie, tym lepiej. Zdecydowanie należy ograniczyć V grupę obejmującą potrawy z dużą ilością tłuszczu lub...

Przepisy na temat: mintaj potrawy
  • Mintaj w cieście imbirowym

    ...i ewentualnie gałązka zielonego pieprzu do udekorowania potrawy Przygotowanie: Filety z mintaja opłucz, dokładnie osusz. Rybę lekko posyp solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Limonkę(...)Składniki: 80 dag filetów z mintaja (ew. innej ryby o białym mięsie) 1 limonka kawałek świeżego korzenia  imbiru (o  wadze około  6 dag) 2 łyżki zmielonych orzeszków ziemnych 4 czubate łyżki...

Dyskusje na temat: mintaj potrawy
  • Re: nowe potrawy na Wigilię,

    Jeszcze jeden przepis ,którego nie wymieniłaś w swoim poscie,może tego nie robilas" Ryba w pomidorach z cebilka" 1 kg filetów ryby/mintaj,morszczuk lub inna 1/2 kg cebuli pokrojonej w cienkie półtalarki Koncentrat Pudlidzki Przyprawy..sól ,pieprz,cukier, listek może być ziele ang. Rybę przyprawić ,opruszyć mąką i usmażyć. Cebulę może być więcej niż kilogram zeszklić na oleju,posolić,popieprzyć

  • Re: Pakuneczki w cieście francuskim

    Nie jadam ryb, a potrawy jem tylko polskie...

  • Re: Obniżamy cholesterol bez lekarstw

    (nie przesadzać z ilością) - pełnotłuste sery żółte i topione - odtłuszczony twaróg - podroby (móżdżki, serca, nerki, wątróbka) - ryby (dorsz, mintaj) - napoje gazowane, słodkie soki - herbata zielona, woda niegazowana, soki naturalne - majonez i śmietana - nasiona słonecznika, dyni, sezamu - potrawy smażone w głębokim tłuszczu - mięso (filet