• Informacje na temat:

    mrożenie ciasta z bitą śmietaną

Artykuły na temat: mrożenie ciasta z bitą śmietaną
  • Składniki na 18 porcji: 1 op. mrożonego francuskiego ciasta (50 dag), 15 dag cukru, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 800 ml zimnego mleka, 2 op. budyniu czekoladowego, 50 dag śmietany kremówki, 2 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 2 op. cukru waniliowego, 4 łyżki sherry, cynamon do oprószenia.

  • Skład na 4 porcje: Ciasto: ● 1,5 szklanki mąki pszennej ● 250 ml mleka ● 250 ml wody mineralnej gazowanej ● 2 jajka ● szczypta soli Nadzienie: ● 500 ml śmietanki kremówki ● 3 płaskie łyżki cukru pudru ● 1 cukier wanilinowy ● owoce mrożone lub świeże ● czekolada ciemna gorzka do dekoracji

  • ...je bitą śmietaną z owocami. Wierzch udekoruj czekoladową polewą i zajączkami.

  • Torcik z bitą śmietaną i nektarynkami

    Składniki: 3 jajka, mała szklanka cukru, sól, 3 torebki cukru waniliowego, 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 8 łyżek mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, mrożone maliny (ok. 50 dag), łyżka soku cytrynowego, 3 nektarynki, kubeczek gęstego jogurtu, 1/2 kg mielonego twarogu, 2 opakowania śmietany kremówki, 6 łyżeczek żelatyny, melisa do dekoracji.

  • Sernik  na zimno

    Wierzch sernika możesz udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami albo polewą z białej czekolady lub galaretką z leśnych owoców zmiksowaną z jagodami.

  • Racuszki z owocami

    ...wymieszaj. Mocno rozgrzej małą patelnię. Posmaruj ją niewielką ilością oleju, wlej ciasto i usmaż grube naleśniki. Placki posmaruj bitą śmietaną i zalej sosem truskawkowym. Układaj jeden na drugim i posyp...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    ...konfiturę jagodową, ułóż na niej część rozmrożonych jagód, posmaruj różową masą śmietanową (z galaretką). Zawiń w rulon, posmaruj z wierzchu pozostałą bitą śmietaną i wstaw na 2 godz. do lodówki. Udekoruj(...). Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu. Wlej ją do ubitej śmietany i jeszcze raz ubijaj przez około 2 minuty. Odstaw ubitą śmietanę do zastygnięcia. 3. Ciasto rozwiń ze ściereczki. Na jego...

  • ...na opakowaniu. Bitą śmietanę wymieszaj z jogurtem i musem malinowym (trochę musu zostaw do dekoracji). Ostrożnie domieszaj żelatynę. 3. Biszkopt rozetnij na 2 placki. Przełóż połową kremu, resztą posmaruj boki i wierzch ciasta. Tort schłodź. Przed podaniem udekoruj musem, bitą śmietaną i marcepanem.

  • Strudel na cieście francuskim

    Składniki na 12 porcji: 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego ciasta francuskiego, 3–4 duże jabłka, 10 dag żurawiny, 20 dag rodzynek sułtanek, 10 dag orzechów włoskich, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka startej skórki z cytryny, 3–4 łyżki cukru brązowego, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 100 ml rumu, 1 jajko do posmarowania ciasta, trochę mąki do oprószenia stolnicy.

  • Składniki: winne jabłka (po ok. 22,5 dag), sok wyciśnięty z 1 cytryny, 12,5 dag białego cukru, pół opakowania ok. 30 dag) mrożonego ciasta, 5 dag brązowego cukru...

Przepisy na temat: mrożenie ciasta z bitą śmietaną
  • Charlotte o smaku "kawa mrożona" (bez pieczenia)

    ...biszkopty z masłem i docisnąć tak, aby powstał spód ciasta. Zostawić odstęp między tortownicą a ciastem i przy obręczy ustawić poprzekrawane biszkopty. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, 400 g śmietany ubić z cukrem waniliowym, żelatynę docisnąć, roztopić, wymieszać najpierw z łyżką, a następnie z resztą śmietany. Zimny budyń wymieszać za pomocą robota kuchennego, wmieszać bitą śmietanę...

  • Angielski podwieczorek z bezą

    ...1 cm. 2. Pokrusz bezę i posyp nią kawałki ciasta z bitą śmietaną. 3. Ciastko posyp rozmrożonymi owocami, wiórkami kokosowymi, migdałami oraz szczyptą cukru pudru.  (...)Sposób przygotowania ciasta: 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj blachę wykładając ją papierem do pieczenia. 2. Ubij białka jaj, stopniowo dodając cukier, aż pojawi się sztywna...

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Ciasta, muffinki, desery - sprawdź jakie pyszności możesz przygotować tej wiosny.

  • Słodkości z moreli

    ..., aż wierzch ładnie się zrumieni. 4. Po wystudzeniu pokrój na porcje. Podawaj np. z bitą śmietaną albo lodami. Francuska rozeta waniliowa Składniki: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego 80 dag(...) rozmroź. Płat ciasta złóż na pół. Rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na owalny placek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem. 2. Śmietanę...

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...placuszków od siebie, wystarczy, że natniesz krążek ciasta dość głęboko). Piecz przez 15 minut, aż się zezłocą. Kiedy papryka ostygnie, obierz ją ze skórki i włóż do misy robota kuchennego lub blendera(...) dyniowy ze śmietaną Tym razem musisz wykazać się cierpliwością. Placek smakuje o wiele lepiej, kiedy jest dobrze wypieczony. Musisz też pamiętać, by pozwolić ciastu stygnąć przez kilka godzin (żeby...

  • Kremówka papieska

    Smacznego: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan-fix(...) z dodatkiem cukru, schłodzić. Masło utrzeć na puch, dodawać do niego po łyżce budyniu, miksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna...

  • Składniki: - 0,5 opakowania mrożonego ciasta francuskiego, - 0,5 opakowania budyniu waniliowego, - 0,5 kostki ciepłego masła, - 150 ml. śmietany kremówki, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 śmietan(...)-fixem płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana. Kremówki podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami. Przepis na...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ...wymieszać z jajkiem. Wszystko dodać do ciasta i wyrobić. Foremki składać po 2 i napełniać ciastem do 3/4 wysokości.. Układać na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 20-25 minut. Po(...), cukier, sól i skórkę z cytryny wymieszać w misce. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie zmieszać z pozostałymi składnikami. Kawałki ciasta wielkości wiśni układać na wyłożonej papierem blasze...