• Informacje na temat:

    mus czekoladowy bez żelatyny

Artykuły na temat: mus czekoladowy bez żelatyny
  • Składniki na 4-5 porcji: 20 dag gorzkiej czekolady 70 proc., 4 żółtka, 11 dag cukru, 2 łyżki cukru wanilinowego, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 3 łyżki miękkiego masła, 2 łyżeczki żelatyny, 50 ml wiśniówki.

  • Składniki na 10-12 porcji: 15 dag ciastek czekoladowych, 3 dag masła, 1 l śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag czekolady gorzkiej (min. 60 proc. kakao), 15 dag czekolady białej, 5 łyżeczek żelatyny, 80-90 dag malin, 4 galaretki o smaku malinowym, 1 łyżka cukru pudru...

  • Czekoladowa rozkosz

    .... Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu z owocami. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i rozsmaruj na nim pozostały krem. Na to połóż ostatni blat czekoladowy i posmaruj kremem bez owoców(...) gorzką czekoladę. Podgrzewaj na małym ogniu. Mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Gdy polewa przestygnie i lekko zgęstnieje, posmaruj nią wystudzone ciasto. Mus czekoladowy...

  • Czekoladowa poezja

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki mąki pszennej, po 1/3 szklanki kakao i cukru. Na mus: 3 jajka, ½ szklanki cukru l 25 dag mlecznej czekolady, 1/3 łyżeczki cynamonu, 5 dag masła, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 łyżeczka żelatyny. Ponadto: 1/3 szklanki soku wiśniowego, 20 dag wiśni l polewa czekoladowa, 5 dag czekolady.

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    Jogurt, serek, śmietanka, trochę świeżych owoców i ciasto gotowe. Bez włączania piekarnika!

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 20 dag ciastek kakaowych lub czekoladowych, 10 dag masła. Na masę serową: 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego, 2 duże dojrzałe mango, 4 jajka, 2 opakowania proszku budyniowego waniliowego, 15 dag cukru. Na mus: 1 dojrzały owoc mango, ¼ szklanki wody, 1 płaska łyżeczka żelatyny, 1-2 łyżeczki cukru.

  • Składniki na 10-12 porcji: na spód: 15 dag ciastek typu oreo (bez nadzienia), 5 dag roztopionego masła. Na masę serową: 30 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag cukru, 2 owoce mango, 2 łyżki soku z cytryny, 5 łyżeczek żelatyny. Ponadto: 10 ciasteczek typu oreo, 2 łyżki czekoladowych groszków.

  • Składniki na 6 porcji: 500 ml śmietanki kremówki 36 proc., 150 ml mleka, laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 3 płaskie łyżeczki żelatyny spożywczej , 50 ml wody. Na mus: 250 g mrożonych truskawek, 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku). Ewentualnie: łyżka cukru wanilinowego, konfitura lub frużelina (owoce w żelu) z truskawek, wiśni albo malin.

  • Składniki na 10 sztuk: 15 dag czekoladowych ciasteczek, 3 dag gorzkiej czekolady, 3 dag miękkiego masła, 70 dag twarogu sernikowego (zmielonego), 20 dag truskawek, 10 dag mlecznej czekolady, 3 łyżki cukru, 3 łyżki żelatyny, 5 dag mlecznej czekolady, 50 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 łyżeczka płynnego miodu.

  • Składniki na 10 porcji: 50 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 25 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1 opakowanie galaretki jagodowej, 1 czubata łyżka żelatyny, ½ szklanki cukru pudru, 20 dag borówek, 40 dag białej czekolady.

Przepisy na temat: mus czekoladowy bez żelatyny
  • Tort z musem czekoladowym

    Tort na zimno bez żelatyny.

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ..., - 800 ml mleka, - 3 opakowania budyniu śmietankowego, - 250 g masła, - 400 g śmietany 36 proc., - 250 g gorzkiej czekolady, - 3 płaty żelatyny, - 6-7 bananów, - 2 łyżki soku z cytryny(...) krem rozsmarować na wieńcu, ciasto ostawić na min 2 godz. w chłodne miejsce. Oprószyć kakao, dekorować czekoladowymi ziarenkami kawy i mandarynkami. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera...