• Informacje na temat:

    muszle z mascarpone

Artykuły na temat: muszle z mascarpone
  • Nadziewane muszle

    ... Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą.  Muszle ugotuj al dente, odcedź, włóż z powrotem do garnka i skrop oliwą. Wymieszaj i wyłóż na talerz (porozdzielaj te posklejane). Białą część pora pokrój(...) i dodaj kremówkę, mascarpone, kilka kropli soku z cytryny, świeżą miętę i łososia, wymieszaj. Do muszli włóż nadzienie, następnie układaj je w naczyniu jedna obok drugiej.  Gdy skończysz, obłóż całość...

  • Składniki: 12 makaronowych muszli, szczypta soli, 7,5 dag serka mascarpone, 5 dag sera białego śmietankowego, 3 łyżeczki cukru pudru, aromat cytrynowy, 15 dag mrożonych truskawek, cukier do smaku, listki mięty i drobno starta skórka cytrynowa do dekoracji.

  • Składniki: op. muszli makaronowych, 25 dag mascarpone, 10 dag szynki, 3 cebule, pół szklanki startego sera żółtego, po pół strąka czerwonej i żółtej papryki, puszka pomidorów, sól, pieprz, cukier, oliwa, 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Makaron ugotuj, odcedź. Dwie cebule posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone papryki i szynkę, smaż 5 min, ostudź. Dodaj mascarpone, przypraw...

  • Składniki: 20 sztuk makaronu conchiglioni (wielkie muszle), 25 dag sera mascarpone lub tłustego twarogu, 8 dag szynki, 2 cebule, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 1/2 szklanki(...). Smaż wszystko razem 4 minuty. 3. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj zmielony twaróg, natkę, bazylię, dopraw do smaku, energicznie wymieszaj. Przygotowanym farszem nadziej muszle. Posyp serem. Podlej...

  • Składniki: 12 makaronowych muszli, szczypta soli, 75 g mascarpone, 50 g sera białego śmietankowego, 3 łyżeczki cukru pudru, aromat cytrynowy, 150 g truskawek, cukier do smaku, listki mięty do dekoracji...

  • Skład na 12 sztuk: 12 makaronowych muszli, szczypta soli, 75 g sera mascarpone, 50 g sera białego śmietankowego, 3 łyżeczki cukru pudru, aromat cytrynowy, 150 g mrożonych truskawek, cukier do smaku, listki mięty do dekoracji...

  • Składniki na 2 porcje: 12 makaronowych muszli, szczypta soli, 8 dag mascarpone, 5 dag sera śmietankowego, 3 łyżeczki cukru pudru, aromat cytrynowy, 15 dag mrożonych truskawek, cukier, listki mięty do dekoracji.