• Informacje na temat:

    na śledzie panierowane

Artykuły na temat: na śledzie panierowane
  • ...1 Śledzie myję, osuszam, posypuję solą i pieprzem. Mąkę rozrabiam z wodą na gęste ciasto naleśnikowe. Panieruję w nim ryby. Następnie smażę je z obu(...). Cebule i marchewki obieram, kroję w plasterki, dodaję do zalewy. 3 Zalewę doprowadzam do wrzenia, dolewam ocet. Ponownie gotuję. Śledzie układam w słoikach. Od razu zalewam gorącą marynatą. Zakręcam...

  • ...roślinny, po czym usmaż na nim z obu stron śledzie, ostrożnie je odwracając, by nadzienie nie wypadło. Na koniec ryby posól i oprósz świeżo zmielonym pieprzem, po czym skrop je sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Gotowe śledzie nadziewane pietruszką oraz cebulą podaj udekorowane gałązkami natki pietruszki, kawałkami cytryny oraz np. ćwiartkami pomidora. Danie serwuj np. ze świeżym białym...

  • Śledź opiekany w stylu azjatyckim – czyli panierowane w orzeszkach arachidowych  fileciki śledziowe

    ....   Wystudzone śledzie przekładamy ostrożnie - tak aby nie uszkodzić panierki do plastikowego pojemnika do przechowywania żywności, zalewamy przestudzoną zalewą ( zalewa powinna całkowicie zakrywać warstwę...

  • ulubiona przystawka moich gosci

  • Plastry schabowe rozbij, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Śledzie lekko rozbij, by były podobnej wielkości jak schab. Ułóż na mięsie, zwiń. Zepnij wykałaczką. Jajko roztrzep. Zraziki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmaż w rondlu na niewielkiej ilości oleju. Wlej wodę, duś do miękkości. Przepis przysłała Aleksandra...

  • Przepisy na wigilijne dania

    Śledzie na słodko z rodzynkami 1. Filety śledziowe (40-50 dag) mocz przez mniej więcej 12 godzin w mleku albo wodzie lekko zakwa szonej octem. 2 cebule obierz, pokrój w kostkę. Na dużej patelni(...). Składniki marynaty wystudź. 2. Wymoczone śledzie wyjmij z zalewy, osusz, pokrój na niewielkie kawałeczki. Posyp mielonymi goździkami, suszonym tymiankiem, kolendrą oraz mielonym imbirem. Dobrze wymieszaj...

  • ...śledzie (oczyszczone tuszki). Do smażenia nie panieruj ich w jajku, tylko w samej mące. A do zalewy dodaj łyżeczkę białej gorczycy i ugotuj ją na bazie 10-procentowego octu.

  • Kolejność wigilijnych potraw

    ...postaciami. Na wigilijnym stole bardzo popularny jest karp i śledzie, ale coraz częściej pojawia się także pstrąg czy łosoś. Na stole wigilijnym nie powinno zabraknąć też zupy grzybowej czy...

  • Dzieci i ryby

    ...w drugim roku życia, oczywiście po uzgodnieniu z pediatrą. Śledzie i spółka Mięso ryb nie wymaga długiej obróbki termicznej. Zbyt długie smażenie lub pieczenie sprawia, że ryba jest(...) bardzo delikatne pulpeciki z ryby, które przygotowuje się tak samo jak te z mięsa. Zobacz, co jeszcze warto przyrządzić z różnych gatunków ryb. Śledzie. Mają wyrazisty smak. Poprawiają apetyt i dlatego są...

  • Sylwester 2012

    ...listków świeżej kolendry, marchewka, 2 zielone jabłka, sól, pieprz, gałązki świeżego koperku, plasterki suszonych jabłek Przygotowanie: Łososia pokrój w drobną kostkę. Śledzie osącz, jeśli mają skórkę - ostrożnie ją zdejmij. Śledzie drobno posiekaj. Imbir obierz (oskrob go łyżeczką), zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj. Limonki sparz i osusz. Z jednej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Cebulę...

Przepisy na temat: na śledzie panierowane
  • Panierowane płaty

    Sposób przygotowania Śledzie opłucz, dobrze osusz, rozetnij wzdłuż. Potem kawałki ryby zanurz w roztrzepanych jajkach. Obtocz w tartej bułce. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Składniki zalewy umieść w garnku. Zagotuj, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze kilka minut. W tym czasie usmażone śledzie ułóż w słoikach. Od razu zalej gorącą marynatą. Mocno...

  • Śledzie z pietruszką

    Danie serwuj np. ze świeżym białym pieczywem lub z ziemniakami. Śledzie będą znakomicie smakowały zarówno z ziemniakami pieczonymi (w większych kawałkach, np. w folii aluminiowej lub w talarkach na blasze), lub z ziemniakami gotowanymi tradycyjnie (z wody) lub ugotowanymi na parze.

  • Jak odchudzić święta?

    ...tylko ze śmietaną, doskonale smakuje także z jogurtem. Jeśli lubimy śledzie w oleju, dodajmy do nich odrobinę oleju lnianego lub rzepakowego. Pierogi lub uszka przygotujmy z dodatkiem mąki razowej...