• Informacje na temat:

    na śledzie pod pierzyną

Artykuły na temat: na śledzie pod pierzyną
  • Klucz do tajemnicy

    ...samochodu, podróż trwała cały dzień. Wsiedliśmy do pierwszego autobusu o szóstej rano. Przyjechał wysłużony "ogórek", w którym czuć było spaliny i było zimno. Potem drugi autobus, na koniec pociąg. Kiedy(...) zaspy, śnieg skrzypiał pod butami, mróz szczypał w policzki. Rodzice z bagażami, ja jedną ręką ściskałam ukochaną lalkę, drugą chwyciłam się mamy. I tak kilka kilometrów. W połowie drogi zaczął sypać...

  • Klucz do tajemnicy

    ...samochodu, podróż trwała cały dzień. Wsiedliśmy do pierwszego autobusu o szóstej rano. Przyjechał wysłużony "ogórek", w którym czuć było spaliny i było zimno. Potem drugi autobus, na koniec pociąg. Kiedy(...) zaspy, śnieg skrzypiał pod butami, mróz szczypał w policzki. Rodzice z bagażami, ja jedną ręką ściskałam ukochaną lalkę, drugą chwyciłam się mamy. I tak kilka kilometrów. W połowie drogi zaczął sypać...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...w półplasterki. 4. Przed podaniem udekoruj plasterkami pomarańczy, zieleniną oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Przygotowanie: 180 minut Łosoś pod pierzyną w galarecie Składniki na 5 porcji: 1 i 1/2 kg(...) buraczany i podgrzej na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i majeranek. 4. Przygotuj farsz. Grzyby mocz w wodzie całą noc, a następnego dnia ugotuj je w tej...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...w półplasterki. 4. Przed podaniem udekoruj plasterkami pomarańczy, zieleniną oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Przygotowanie: 180 minut Łosoś pod pierzyną w galarecie Składniki na 5 porcji: 1 i 1/2 kg(...) buraczany i podgrzej na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i majeranek. 4. Przygotuj farsz. Grzyby mocz w wodzie całą noc, a następnego dnia ugotuj je w tej...

  • Smacznych świąt

    ...w półplasterki. 4. Przed podaniem udekoruj plasterkami pomarańczy, zieleniną oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Przygotowanie: 180 minut Łosoś pod pierzyną w galarecie Składniki na 5 porcji: 1 i 1/2 kg(...) buraczany i podgrzej na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i majeranek. 4. Przygotuj farsz. Grzyby mocz w wodzie całą noc, a następnego dnia ugotuj je w tej...