• Informacje na temat:

    na śledzie w jarzynach

Artykuły na temat: na śledzie w jarzynach
  • ...w kosteczkę. Buraki gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce, doprawiamy solą, pieprzem, octem winnym i cukrem. 2. Cebulę dymkę myjemy, siekamy. Trzy śledzie kroimy w kostkę, jednego śledzia dzielimy na(...). Na ziemniaki wykładamy marchewkę, potem jajka i kukurydzę, znowu polewamy majonezem. Na majonez wykładamy buraki, które dekorujemy odłożonym śledziem. Każdą warstwę, oprócz śledzi, doprawiamy lekko...

  • Filety śledziowe pokroić w paski. Buraki obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę oraz ogórki obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i też pokroić w kostkę. W salaterce układać warstwami: buraki oprószone kminkiem, połowę cebuli, fasolę oprószoną pokruszonym cząbrem, ogórki, śledzie, jabłka oraz pozostałą cebulę. Przygotować sos: musztardę rozetrzeć z miodem...

  • ...cebuli, fasolę oprószoną pokruszonym cząbrem, ogórki, śledzie, jabłka oraz pozostałą cebulę. Przygotować sos: musztardę rozetrzeć z miodem. Ocet połączyć z 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody, wymieszać...

  • Dzieci i ryby

    ...w drugim roku życia, oczywiście po uzgodnieniu z pediatrą. Śledzie i spółka Mięso ryb nie wymaga długiej obróbki termicznej. Zbyt długie smażenie lub pieczenie sprawia, że ryba jest(...) bardzo delikatne pulpeciki z ryby, które przygotowuje się tak samo jak te z mięsa. Zobacz, co jeszcze warto przyrządzić z różnych gatunków ryb. Śledzie. Mają wyrazisty smak. Poprawiają apetyt i dlatego są...

  • Słodka Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

Przepisy na temat: na śledzie w jarzynach
  • Śledziowe roladki z jarzynami - Katarzyna

    ...grzyby. Skropić rosołem. Posolić solą i pieprzem. Dodać ziele angielskie. Dusić pod przykryciem 20 minut. Dodać kapary. Doprawić do smaku musztardą. Wystudzić. Śledzie opłukać, osączyć. Zrolować...

  • Z garnków świata: Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

  • Filety śledziowe pokroić w paski. Buraki obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę oraz ogórki obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i też pokroić w kostkę. W salaterce układać warstwami: buraki oprószone kminkiem, połowę cebuli, fasolę oprószoną pokruszonym cząbrem, ogórki, śledzie, jabłka oraz pozostałą cebulę. Przygotować sos: musztardę rozetrzeć z miodem...