• Informacje na temat:

    na śledzie w mundurkach z buraczkami

Artykuły na temat: na śledzie w mundurkach z buraczkami
  • Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jajka ugotuj. Ziemniaki, buraczki i jajka pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Warzywa wymieszaj z majonezem i musztardą, przypraw. Chłodź kilka godzin. Śledzie namocz, osącz. Końce złącz. Do środka włóż 1-2 łyżki sałatki. Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

  • Składniki na 6 porcji: • 3 ziemniaki • pęczek koperku • 3 kwaśne jabłka • 4 śledzie w zalewie • 2 upieczone buraki • sól • pieprz • cytryna • majonez...

  • ...1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Odcedź je, a kiedy przestygną, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. 2. Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości (około 40 minut), a następnie odcedź(...). Ogórki pokrój w półtalarki. Groszek osącz z zalewy. 3. Utrzyj olej z octem, musztardą oraz kwaśną śmietaną. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Śledzie pokrój w paseczki. Przygotowane...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...pieprzem ziołowym. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Śmietankę ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj majonez i koncentrat buraczany. 2. Układaj warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...pieprzem ziołowym. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Śmietankę ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj majonez i koncentrat buraczany. 2. Układaj warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie...

  • Smacznych świąt

    ...pieprzem ziołowym. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Śmietankę ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj majonez i koncentrat buraczany. 2. Układaj warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie...