• Informacje na temat:

    na śledzie w occie z warzywami

Artykuły na temat: na śledzie w occie z warzywami
  • ...1. ŚLEDZIE W WINIE: ● 6-8 śledzi matias ● 3 cebule ● łyżka gorczycy ● 1/3 szkl. oleju ● 2 małe jabłka ● 1,5 szkl. białego wytrawnego wina ● 2 liście laurowe pokruszone ● pieprz ● miód do smaku ● marchewka ● ew inne warzywa do dekoracji. 2. ŚLEDZIE W ZIOŁACH ● 4 filety śledzi ●2 łyżeczki majeranku suszonego ● 2 liście laur. pokruszone ● 4 ziarenka ziela ang. ● po 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego...

  • Jak zrobić śledzie? - przekrój śledzie na połowę i z każdego płata zdejmij skórę, odchodzi bardzo łatwo - dokładnie wypłucz i zalej zimną wodą z dodatkiem octu jabłkowego - śledzie pozostaw na kilka godzin,  najlepiej na całą noc w lodówce - pokrój warzywa i zeszklij je na łyżce oliwy, 2-3 min. - dodaj pastę pomidorową i przecier, wymieszaj, dodaj pozostałe przyprawy...

  • Śledzie z chrzanem

    .... Filety śledziowe moczyć 2-3 godziny w wodzie (często zmieniając wodę). Następnie wyjąć, osuszyć, pokroić na duże kawałki. Przełożyć do miseczki, wymieszać z warzywami, chrzanem oraz przyprawami. Zalać...

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • .... Sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Śledzie osącz z zalewy, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i pokrój w paseczki. 5 Warzywa oraz jabłka przełóż do miski. Polej sosem, delikatnie wymieszaj. Dodaj śledzie. Odstaw sałatkę na 2 godz. w chłodne miejsce. czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 2 zł...

  • ...1. Olej wymieszaj z octem, posiekanym koperkiem i pieprzem. Śledzie pokrój na kawałki i zalej marynatą. Wstaw na 3 godz. do lodówki. 2. Ziemniaki obierz i ugotuj(...). Cebule obierz, potnij w plasterki. 3. Na plastrach jabłek rozłóż po kawałku śledzia, przykryj je talarkami ziemniaka. Na tym znów połóż śledzie, a następnie po zwiniętym płatku ogórka, kawałku...

  • ...w słupki, cebule w piórka. Korniszony pokrój w cienkie podłużne cząstki. 4 Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij...

  • ...wlej do ryb z warzywami, wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj koperkiem. W ten sam sposób możesz też przygotować świeże śledzie (oczyszczone tuszki). Do smażenia nie panieruj ich w jajku, tylko w samej mące. A do zalewy dodaj łyżeczkę białej gorczycy i ugotuj ją na bazie 10-procentowego octu.

  • Przepis na święta

    ...menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • ...1/2 l , 50 ml octu, liście laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie, gorczyca. Przygotowanie: Śledzie mocz kilkanaście godzin. Następnie każdy płat posyp gorczycą. Ogórki pokrój w słupki, a cebulę w pióra. Na każdym płacie ułóż 2-3 słupki ogórka oraz porcję cebuli. Śledzie ciasno zwiń i zepnij wykałaczkami. Tak przygotowane rolmopsy podawaj posypane...

Wideo na temat: na śledzie w occie z warzywami
  • Przepis na śledzia pod jajecznym futrem

    Marynowane śledzie świetnie nadają się do przyrządzania sałatek, które są nie tylko zachwycające w smaku, ale i przepięknie wyglądają! Te marynowane w oleju, a nie occie, są bardziej delikatne, a w połączeniu z delikatnymi warzywami nabierają niesamowitego smaku i aromatu! Nasz przepis na śledzia pod futrem to danie proste w przygotowaniu, ale i świetnie wyglądające, przez co znakomicie sprawdzi

Przepisy na temat: na śledzie w occie z warzywami
  • Śledzie z chrzanem

    .... Filety śledziowe moczyć 2-3 godziny w wodzie (często zmieniając wodę). Następnie wyjąć, osuszyć, pokroić na duże kawałki. Przełożyć do miseczki, wymieszać z warzywami, chrzanem oraz przyprawami. Zalać...

  • Z garnków świata: Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

  • Rolmopsy słodko - kwaśne

    ...cząstki. 4. Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij wykałaczkami (na wylot). 5. Ułóż rolmopsy ciasno w słoiku...

  • Potrawy na cały tydzień

    Kanapki ze śledziem Sposób przygotowania 1. Śledzie mocz kilka godzin, zmieniając kilkakrotnie wodę. Osącz, osusz. Buraki ugotuj, ostudź, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj startą drobno cebulę, sok cytrynowy, sól, pieprz oraz kilka łyżek serka. Dobrze wymieszaj.  2. Śledzie skrop lekko octem jabłkowym, pokrój w cienkie plasterki. Bułkę pokrój na małe kromki. Każdą posmaruj masłem...

  • Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    ...krokiem jest usmażenie lub ugotowanie mięsa i zaserwowanie go z warzywami (najczęściej puree z zielonego groszku). Dania nie można jeść srebrnymi sztućcami. Te bowiem wchodzą w reakcję chemiczną(...)), jeszcze przed tarłem. Przez kilka tygodni śledzie leżakują w beczkach, podlane zalewą solankową. Po tym czasie puszkuje się je, a proces fermentacji postępuje przez co najmniej 6 miesięcy (najczęściej...