• Informacje na temat:

    na śledzie w piernikowej

Artykuły na temat: na śledzie w piernikowej
  • Śledzie z piernikową kruszonką

    Klasyczne śledzie marynowane w octowej zalewie na sposób skandynawski. Lekko różowe od czerwonej cebuli. Tworzą idealny duet ze słodkim, korzennym piernikiem.

  • Śledzie w sosie  miodowo- piernikowym

    Przygotowanie 70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji 1. Śledzie wkładam do mleka, odstawiam na 24(...) tartą skórką. 3. Piernik ścieram na tarce, mieszam z oliwą, cebulą, ostudzonym sosem. Śledzie układam na półmisku, zalewam sosem, przykrywam folią, wstawiam na noc do lodówki.

  • Teraz ryby mają głos

    ..., miodem, pieprzem, posiekanym czosnkiem i kolendrą. Ubijaj, dolewając olej słonecznikowy. Sos wymieszaj z plastrami imbiru i zalej śledzie. Po 2 dniach podaj je obłożone plastrami imbiru. Czas...

  • Dom pachnący bakaliami od Bakalland

    ...makowy spód: 250 g masy makowej Bakalland 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miękkiego masła 2 małe jajka 50 g mielonych orzechów(...) 5 goździków  1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego imbiru w proszku 2 łyżeczki mielonego kardamonu Przygotowanie: Śledzie odmocz...

  • Śledź korzenny z chili, imbirem i cynamonem

    ...  W garnku, n a wolnym ogniu rozgrzać olej z goździkami, rozgniecionymi kulkami ziela i pieprzu, cynamonem , utartym imbirem oraz papryczką chili (bez pestek) pokrojoną w krążki (tak, aby przyprawy się rozgrzały, ale nie usmażyły). Odstawić do wystudzenia.   Śledzie pokroić w paski, układać w słoiku lub naczyniu z przykrywką. Zalać ostudzoną zalewą. O dstawić na dobę...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ....  Do jej przyrządzenia niezbędne będą oczywiście śledzie, które najpierw trzeba dokładnie oczyścić i wymoczyć. W tym samym czasie przyrządzić należy bazę pod zupę, czyli w garnku podgrzewamy 1,5(...) śmietany, najlepiej 30 proc.. Na koniec do wywaru dodajemy pokrojone w kawałki śledzie. Całość podgotowujemy na wolnym ogniu. By smak zupy był bardziej szlachetny, najlepiej przyrządzić ją kilka...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...zabraknąć: zupy grzybowej, kaszy z grzybami i grochu ze śliwami - te dwa ostatnie to dania z moich stron, okolic Gorlic. Zawsze były też śledzie pod różną postacią, ryby i kapusta z grzybami. I moja...