• Informacje na temat:

    na śledzie w zalewach

Artykuły na temat: na śledzie w zalewach
  • Śledzie umyj, posól. Obtocz w mące, usmaż na oleju. Ostudź, pokrój. Cebule pokrój na plasterki. Śledzie, cebule i przyprawy ułóż warstwowo w misce. Półtora litra wody zagotuj z solą. Ostudź, wlej kilka łyżek octu. Zalej śledzie. Schłodź. Przepis przysłała Łucja Staszyńska z Gdyni.

  • Śledzie moczę w wodzie. Cebulę kroję w piórka, zalewam wodą, dodaję liście i ziele angielskie. Zagotowuję. Gdy cebula zmięknie, zalewę studzę. Potem łączę ją z octem i na końcu ze śmietanką (30 proc.). Wkładam śledzie do zalewy, wstawiam je na dobę do lodówki.

  • ...1 Śledzie myję, osuszam, posypuję solą i pieprzem. Mąkę rozrabiam z wodą na gęste ciasto naleśnikowe. Panieruję w nim ryby. Następnie smażę je z obu(...). Cebule i marchewki obieram, kroję w plasterki, dodaję do zalewy. 3 Zalewę doprowadzam do wrzenia, dolewam ocet. Ponownie gotuję. Śledzie układam w słoikach. Od razu zalewam gorącą marynatą. Zakręcam...

  • Śledzie starannie wypatrosz, oczyść i wymyj pod bieżącą, lodowatą wodą – zniwelujesz w ten sposób ich charakterystyczny zapach....

  • Śledzie w zalewie z cynamonem  i czerwonym pieprzem

    ...studzę. Gdy przestygnie, wkładam do niej śledzie i mieszam. Śledzie najlepiej smakują, gdy postoją w lodówce ok. 3 godzin, wtedy smaki się przegryzą. Świetna ostra przekąska o wyrazistym pieprzowo...

  • Śledzie z piernikową kruszonką

    Klasyczne śledzie marynowane w octowej zalewie na sposób skandynawski. Lekko różowe od czerwonej cebuli. Tworzą idealny duet ze słodkim, korzennym piernikiem.

  • Składniki na 6 porcji: • 3 ziemniaki • pęczek koperku • 3 kwaśne jabłka • 4 śledzie w zalewie • 2 upieczone buraki • sól • pieprz • cytryna • majonez...

  • Składniki na 4 porcje: ■ 40 dag matiasów śledziowych ■ 20 dag kiszonych buraczków ■ duża cebula ■ mała marchewka. Zalewa: ■ szklanka wody ■ pół szklanki octu 10% ■ pół łyżeczki gorczycy ■ listek laurowy ■ 3 ziarna ziela angielskiego ■ łyżka cukru ■ pieprz ■ sól.

  • Zagotowujemy 100 ml wody, 200 ml octu i 300 g cukru, studzimy....

  • Przygotowanie: Śledzie osącz z zalewy octowej, osusz, pokrój w grubszą kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Cebule, osączone z zalewy buraczki i pieczarki również pokrój w grubszą kostkę. Małą miskę wysmaruj oliwą, na spodzie ułóż buraczki, połowę pokrojonej cebuli i śledzie. Dopraw solą, pieprzem i cienko posmaruj majonezem. Nałóż warstwę pieczarek, później resztę...

Wideo na temat: na śledzie w zalewach
  • Zmysłowe smaki: Śledzie zielone w zalewie

    Bardzo proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne śledzie to przekąska, która świetnie sprawdzi się podczas karnawałowych imprez. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Śledzie zielone w zalewie – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! ZOBACZ 29 PRZEPISÓW NA ŚLEDZIE! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: na śledzie w zalewach
  • Jak przygotować śledzie idealne?

    Śledzie są popularnym składnikiem wielu tradycyjnych sałatek i przekąsek,a w niektórych regionach nawet dań głównych.

  • Przygotowanie 1 kg płatów śledziowych namoczyć w wodzie na 2 godz i osączyć. Zrobić ciasto gęściejsze niż na naleśniki. Śledzie pokroić w kawałki obtaczać w cieście i smażyć na złoty kolor(...) zagotować i zimną zalać usmażone śledzie. Odstawić na 24 godz w chłodne miejsce. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Sałatka śledziowa - przysłała Aga

    Przyrządzanie Śledzie i ogórki pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, majonez. Przyprawić do smaku.

  • Zalewa

    Składniki: 5 szklanek wody ½ szklanki octu 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól pieprz ziarnisty Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy, aż zacznie wrzeć. Do zimnej zalewy dodajemy 2 łyżki oleju i zalewamy nią śledzie. Śledzie należy pozostawić w zalewie na 24h.

  • To warto wiedzieć o śledziach

    ...1. Kupując śledzie pamiętaj, że ich zasolenie może być różne. Dlatego mocz je nawet kilka godzin, zmieniając co jakiś czas wodę. Potem śledzie wymocz jeszcze w mleku. Dzięki temu pozbędziesz się(...) przechowywać w lodówce nawet tydzień. 5. Cytryna wzmacnia smak śledzia. Dlatego faszeruj nią pieczone śledzie, używaj jej do przygotowania marynaty lub dekoruj gotową już rybę.

  • Wszystko czego nie wiesz o śledziach!

    Polecamy świeże śledzie Są tanie i bez problemu można je kupić w sklepach rybnych. Wystarczy oprószyć je mąką, posolić i usmażyć na oleju. Do tego kwaśna śmietana i gotowane ziemniaki. Danie pyszne(...) je najpierw w mleku, a potem w wodzie. Do wody warto dodać odrobinę octu (łyżkę na litr), mięso stanie się bardziej zwarte. Śledzie w oleju Przyrządzamy je dwa dni wcześniej, w zalewie octowej...

  • Śledź korzenny na ostro

    Składniki: - ogórki konserwowe z papryką w zalewie chilli, - śledzie matjasy (korzenne lub wiejskie) – 500 g, - cebula czerwona – 2 szt., - przyprawa korzenna – do smaku, - pieprz cytrynowy – do smaku, - oliwa, - zielenina do dekoracji (natka pietruszki, rozmaryn, szczypiorek). Przygotowanie: Ogórki chilli kroimy w paseczki, śledzia – na niewielkie kawałki, cebulę – w cienkie krążki...