• Informacje na temat:

    na śledzie z anchois i makaronem

Artykuły na temat: na śledzie z anchois i makaronem
  • Ach! Anchois

    Poznaj słono-korzenny smak anchois. Bez nich nie byłoby sałatki nicejskiej i amerykańskiej sałaty Cezara, jak również angielskiego sosu Worchester.

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), 1 i 1/2 łyżki posiekanej świeżej mięty lub bazylii, 4 filety anchois, 3/4 szklanki pieczarek pokrojonych w plasterki, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/2 szklanki białego wina, 5-6 łyżek masła, 1-2 łyżki...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), 1 i 1/2 łyżki posiekanej świeżej mięty lub bazylii, 4 filety anchois, 3/4 szklanki pieczarek pokrojonych w plasterki, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/2 szklanki białego wina, 5-6 łyżek masła, 1-2 łyżki...

  • Smacznych świąt

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), 1 i 1/2 łyżki posiekanej świeżej mięty lub bazylii, 4 filety anchois, 3/4 szklanki pieczarek pokrojonych w plasterki, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 1/2 szklanki białego wina, 5-6 łyżek masła, 1-2 łyżki...

  • Przepis na życie

    ...rozpoznać - ich kuchnie są klinicznie czyste, nie noszą śladów walki, choćby z kipiącym makaronem. - Gotować może każdy, ale z sercem robią to nieliczni - tłumaczy Małgosia. - A szkoda! Bo cenić rzeczy(...) białym obrusie baby drożdżowe, mazurki, makowce, śledzie i… gyros w wersji wielkanocnej – cieniutkie skrawki białej kiełbasy owinięte w mączne placki. Eksperymentów jest więcej, obok klasycznego makowca...