• Informacje na temat:

    na śledzie z cebulą marchewką i ogórkiem kiszonym

Artykuły na temat: na śledzie z cebulą marchewką i ogórkiem kiszonym
  • ...w piórka i całość dokładnie sparz wrzątkiem. Kawałek pora pokrój w półksiężyce. Wymoczone śledzie pokrój wzdłuż w cienkie paski. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dodaj majonez, śmietanę...

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...

  • Święta w Europie

    ...śmietana, wędzony łosoś lub śledzie. Dodatki serwuje się, podając je w oddzielnych naczyniach. Pieczona gęś na kapuście - Niemcy Składniki na 6 porcji: sprawiona tuszka gęsi, 4 ząbki czosnku(...) jogurtu naturalnego (np. greckiego), łyżka musztardy, 2 łyżeczki posiekanego koperku, sok z połowy cytryny, sól, świeżo mielony pieprz . Śledzie włóż do zimnej wody, mocz 3-4 godz. Możesz je jeszcze...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...; - śledzie - są za tłuste i słone; - tłuszcze - nie smażmy na smalcu, maśle ani margarynie; - sery tłuste żółte, pleśniowe i pełnotłuste topione - mają dużo kalorii i tłuszczu i są ciężkostrawne; - napoje...

  • Sylwester 2012

    ...listków świeżej kolendry, marchewka, 2 zielone jabłka, sól, pieprz, gałązki świeżego koperku, plasterki suszonych jabłek Przygotowanie: Łososia pokrój w drobną kostkę. Śledzie osącz, jeśli mają skórkę - ostrożnie ją zdejmij. Śledzie drobno posiekaj. Imbir obierz (oskrob go łyżeczką), zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj. Limonki sparz i osusz. Z jednej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Cebulę...

  • Smacznych świąt

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    ...w cynk. Zrezygnuj przynajmniej na czas kuracji z: kofeiny, alkoholu i słodyczy. Przyprawiaj dania bazylią oraz lubczykiem. • Co jest dla ciebie dobre. Jedz ryby morskie, owoce morza, śledzie(...) pomidorowa z razowym makaronem, pieczony łosoś, kasza pęczak, zielona sałata z papryką i natką polane sosem winegret. Podwieczorek : chudy serek ziarnisty z ogórkiem. Kolacja : ryż brązowy...

Przepisy na temat: na śledzie z cebulą marchewką i ogórkiem kiszonym
  • Potrawy na cały tydzień

    Kanapki ze śledziem Sposób przygotowania 1. Śledzie mocz kilka godzin, zmieniając kilkakrotnie wodę. Osącz, osusz. Buraki ugotuj, ostudź, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj startą drobno cebulę, sok cytrynowy, sól, pieprz oraz kilka łyżek serka. Dobrze wymieszaj.  2. Śledzie skrop lekko octem jabłkowym, pokrój w cienkie plasterki. Bułkę pokrój na małe kromki. Każdą posmaruj masłem...