• Informacje na temat:

    na śledzie z grzybkami z octu

Artykuły na temat: na śledzie z grzybkami z octu
  • Składniki: 2 kg świeżych śledzi, pół szklanki octu 7-proc., po łyżeczce soli i cukru, słoik marynowanych grzybków (300 ml – mogą być pieczarki), 6 dużych cebul, pieprz ziołowy, ostra i słodka papryka, musztarda, sok z kilku cytryn, kilka łyżek oliwy.

  • przysmak gajowego

    ...razem podduszam parę minut. Dodaję ziele angielskie i listek laurowy oraz ze 3 łyzki koncentratu pomidorowego,oczywiście sól i pieprz. Mieszam,mieszam i po chwili dodaję octu-tak trochę mniej niż 1/4 szklanki,bo grzybków miałam nie za dużo. Wkładam do słoików i pasteryzuję ponieważ zasadniczo to jest przepis na same grzybki. Ja dodaję do tego śledzie. Po prostu wyciągam taki słoiczek...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...

  • Smacznych świąt

    ...warstwami: plasterki ziemniaków, siekany szczypiorek, starte jabłka, śledzie i buraczki. Wstaw do lodówki na ok. 30 min. Wierzch posmaruj sosem śmietanowo-majonezowym i udekoruj koperkiem. Przygotowanie(...), cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól, ziarenka czerwonego pieprzu Przygotowanie: 1. Śledzie opłucz, jeśli są bardzo słone zalej mlekiem, odstaw na 30 min. Po wyjęciu z mleka osusz i pokrój w pasy...