• Informacje na temat:

    na śledzie z przecierem i cebulą

Artykuły na temat: na śledzie z przecierem i cebulą
  • Śledzie po sułtańsku

    Przygotowanie 45 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 6 porcji 1. Śledzie zalewam zimną wodą i zostawiam na 2 godziny. Odcedzam, skrapiam sokiem z cytryny i wstawiam na(...). Duszę na średnim ogniu ok. 5 min. Doprawiam solą, cukrem i tabasco. Pokrojone śledzie układam w naczyniu warstwami na przemian z sosem. Wstawiam do lodówki co najmniej na 24 godziny.

  • ...). Odstaw marynatę do ostygnięcia. Śledzie ułóż w wysokim naczyniu, przekładając je oliwkami i przelewając każdą warstwę marynatą z cebulą. Wstaw do lodówki na noc. Udekoruj listkami natki. Pomidorowo(...)1. Płaty śledziowe zalej zimną wodą tak, by były całe przykryte. Odstaw na kilka godzin lub na całą noc – dzięki temu nie będą zbyt słone. Odlej wodę i połóż śledzie na sitku, by obciekły. Oliwki...

  • Śledzie opłucz zimną wodą, a następnie włóż do niedużego garnka, zalej letnią wodą i mocz przez 2-3 godziny. Po tym czasie śledzie odcedź. Przygotuj marynatę: w niedużym garnuszku(...) śliwki). Śledzie pokrój wg uznania (mogą być to pasy, jak też 2,5 cm kawałki). Ułóż je w misie lub słoju. Polej cebulką z pomidorowym sosem. Na tym ułóż znowu warstwę ryb i sosu. Powtarzaj do...

  • ...(np. w kosteczkę). Pokrojone owoce dodaję do cebuli, mieszam. 3. W ok. 150 ml wody rozpuszczam miód, a następnie łączę go z przecierem pomidorowym. Przygotowaną mieszankę wlewam do składników na patelnię i dokładnie mieszam. 4. Całość przyprawiam korzenną mieszanką, liśćmi laurowymi, rumem i octem, duszę pod przykryciem przez 20 minut na małym ogniu, studzę. Śledzie zalewam przygotowanym...

  • Składniki: 1 kg płatów śledziowych w słodko-kwaśnej zalewie, 4 duże cebule, jabłko, 1 mała puszka przecieru pomidorowego, 1/2 szkl. wody, 1 łyżeczka przyprawy do grilla, sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku, olej do smażenia.

  • Śledzie po wileńsku

    Śledzie są pyszne a goździki nadają im orientalny korzenny aromat i smak.

  • ...1. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij pokrojoną w piórka cebulę oraz cienkie plasterki jabłek. 2. Przecier pomidorowy rozcieńcz z wodą i dolej do cebuli. Dopraw składniki solą, pieprzem, Vegetą oraz przyprawą do grilla. Całość zagotuj i odstaw do ostygnięcia. 3. Ostrym nożem zeskrob z filetów skórkę, a następnie pokrój śledzie na małe kawałki. Ułóż je w salaterce na przemian z przestudzoną...

  • Śledzie moczyć w mleku ok. dwie godziny. W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, czosnek, korniszony i marynowane grzybki. Olej z pestek winogron połączyć z musztardą, odrobiną soli, łyżeczką cukru i przecierem pomidorowym. Dokładnie wymieszać, schłodzić. Wymoczone śledzie osuszyć, wyłożyć na półmisek, pokryć pokrojonymi grzybkami i warzywami, całość...

  • Śledź świątecznie

    ...koperek do dekoracji. Śledzie opłukać, zalać mlekiem i odstawić na 1-2 godziny. Wyjąć śledzie, ponownie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Buraka ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody(...) z jabłkiem i przysmażoną cebulą. Przygotowany farsz rozłożyć na filetach, ostrożnie zrolować i spiąć wykałaczkami. Roladki skropić sokiem z cytryny. Podawać na tacy wysypanej posiekanym koperkiem...

  • Tatar ze śledzia po węgiersku

    ...ze skórki i kroimy w podobny sposób jak śledzie. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy z opalonej skóry i kroimy tak jak poprzednie składniki. Łączymy ze sobą...

Przepisy na temat: na śledzie z przecierem i cebulą
  • Przygotowanie Śledzie uprzednio wymoczyć. Drobno pokrojoną cebulę gotować w wodzie z dodatkiem cukru i oleju, ziela, liści i estragonu. Po 15 min odstawić dodać przecier i odrobinę octu, wymieszać, zalać pokrojone w kostkę śledzie. Po 12 godzinach zmacerowane nadają się do spożycia. Pycha jak ktoś lubi śledzie. Można w trakcie gotowania cebuli dodać rodzynki, ale raczej pod koniec gotowania...

  • Racuchy dla otuchy

    ..., przybierz śledziem. Obok połóż łyżkę stołową kwaśnej śmietany. Aby złagodzić smak śledzia, można przygotować tatar, siekając rybę z pieczoną papryką bez skóry, kwaszonymi ogórkami, cebulą i dodatkiem(...)Bliny gryczane ze śledziem babci Olgi Składniki: 100 g mąki gryczanej,  50 g mąki pszennej,  250 ml mleka,  15 g drożdży,  50 g masła,  1/2 łyżeczki cukru,  sól,  1 żółtko,  1 białko,  olej do...