• Informacje na temat:

    na ślimaczki z ciasta drożdżowego z farszem

Artykuły na temat: na ślimaczki z ciasta drożdżowego z farszem
  • Składniki ciasta: 2 szklanki mąki, 3 dag drożdży, łyżeczka cukru, sól, łyżka oliwy. Farsz: 40 dag mrożonego szpinaku, 4-5 suszonych pomidorów, ząbek czosnku, 10 dag startego żółtego sera, olej, sól, pieprz.

  • Składnik na 16 porcji: 2 dag drożdży, 250 ml mleka, 13 łyżek cukru, 44 dag mąki, 2 żółtka, 20 dag masła, 1 opakowanie cukru waniliowego, po 10 dag mielonego maku i orzechów włoskich, 4 łyżki rumu, sól

  • Szpinakowe ślimaczki

    ...serem żółtym. Ślimaczki smakują rewelacyjnie (i na ciepło, i na zimno)samodzielnie lub  z barszczem czerwonym.