• Informacje na temat:

    na śmietane do rurek

Artykuły na temat: na śmietane do rurek
  • Składniki na 12 sztuk: 300 g gotowego ciasta francuskiego (najlepiej w płatach), 1 jajko. Krem paryski: 300 ml śmietany kremówki 33%, 100 g gorzkiej czekolady, 1 łyżka płynnego miodu, cukier puder do oprószenia rurek, mąka tortowa do posypania na stolnicę.

  • Kruche rurki z kremem

    ...1. Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj śmietanę. Zagnieć. Chłodź godzinę. 2. Rozwałkuj ciasto cienko i podziel na kwadraty. Owiń posmarowane masłem formy do rurek. Piecz 20 minut w temperaturze 200°C. 3. Żółtka zmiksuj z cukrem, cukrem wanilinowym, mąką i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj. Dodaj masę i gotuj jak budyń do zgęstnienia. Zmiksuj i wystudź. Rozbij masło i powoli dodawaj do niego...

  • Składniki: po 25 dag margaryny, twarogu i mąki. Masa: 250 ml śmietany, 30-proc. łyżeczka żelatyny, pół. op masy śmietanowej o smaku truskawkowym, polewa czekoladowa.

  • ...z cukrem. Wymieszaj z serem i esencją. Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao. 4. Połowę rurek nadziej jasnym kremem, pozostałe – ciemnym. Puder utrzyj z sokiem cytrynowym. Masę podziel na(...) znak, że możesz je już ostudzić. Do wyciskania ciasteczek na blachę wykorzystaj rękaw cukierniczy lub arkusz pergaminu zwinięty w rożek ze ściętą końcówką. Do lukrowania rurek użyj zaś silikonowego...

  • Składniki na 10 porcji. Ciasto: 15 dag mąki pszennej tortowej • 3 jajka • 10 dag cukru • 10 dag gorzkiej czekolady • 15 dag masła • szczypta soli • 1/2 łyżeczki sody • waflowe kulki z jasnym kremem, np. Rafaello. Wierzch: 200 ml śmietany • łyżka cukru pudru • kruche ciastka.

  • .... 2. Foremki do rurek posmaruj masłem. Nawijaj na nie paski ciasta, tak, aby zachodziły na siebie, zaczynając od węższej części foremki. Jajko roztrzep, posmaruj nim rurki i obtocz w cukrze. Układaj je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 180˚C. 3. Zrób budyń, ostudź. Masło zmiksuj, połącz z budyniem i wiórkami. Krem włóż do rurek. Z bitej śmietany zrób kleksy...

  • Przygotowanie: Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy lekko ciasto francuskie tak, by zachowało kształt prostokąta. Ciasto kroimy na kwadraty o boku 8 x 8 cm. Wzdłuż przekątnej każdego kwadratu kładziemy metalową foremkę do pieczenia rurek. Przeciwległe, wolne rogi smarujemy rozmąconym jajkiem, owijamy rurkę tak, aby rogi, zachodząc na siebie, skleiły się. Pieczemy około 20

  • Nic trudnego, za to nie można się od nich oderwać.

  • Każdy zawsze zjada ich dużo...

  • Ciasto: 1 kg mąki, 2 dag drożdży, 25 dag masła, pół litra gęstej śmietany 18-proc., 8 żółtek, cukier, mleko. Krem: pół kg masła, szklanka cukru pudru, 6 żółtek. Ponadto: tłuszcz do rurek.

Przepisy na temat: na śmietane do rurek