• Informacje na temat:

    na tartę z margaryną

Artykuły na temat: na tartę z margaryną
  • ...z margaryną utartą z cukrem pudrem. ❹ Wyciśnij krem na tartę przy pomocy szprycy. Wierzch udekoruj świeżymi sezonowymi owocami.

  • ...1 Na ciasto zagnieć margarynę, mąkę, 5 dag cukru, 1 żółtko, szczyptę soli i kremówkę. Odłóż na 10 minut. Rozwałkuj na placek. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Przykryj folią aluminiową, obciąż(...) białą czekoladę. Ubij na sztywno 3 białka. Pianę połącz z masą serową, wyłóż na podpieczony spód. 3 Piecz tartę ok. 40 minut w 160 st. Pozostaw do ostudzenia. Rozgrzej 10 dag malinowej marmolady. Opłucz...

  • ...kawałki. 3. Formę na tartę wylepiam ciastem. Spód przykrywam pergaminem, obciążam suchym grochem. Piekę ciasto 15 minut w 180 st. Wyjmuję, usuwam groch i pergamin. Na cieście rozkładam pieczarki(...) ze szczypiorem. Dekoruję tartę.

  • ...1 Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj szczyptę soli, jedno żółtko oraz posiekaną zimną margarynę. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na minimum 30 minut. 2 Po tym czasie zimne ciasto rozwałkuj cienko, wylep nim spód oraz boki formy na tartę. Na spodzie ułóż kawałek pergaminu. Obciąż go suchym grochem lub specjalnymi kulkami ceramicznymi. Wstaw formę...

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 15 dag sera pleśniowego, 15 dag żółtego sera, 1 cebula, 2-3 dojrzałe pomidory, grubo mielony pieprz, listki bazylii.

  • Tarta z jabłkami

    Tanio i smacznie.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 20 dag mąki pszennej, 10 dag zimnej margaryny, 1 żółtko, 2 łyżki cukru pudru, 2-3 łyżki zimnej wody Na masę: 4 jajka, 5 dag cukru, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 cytryny, 20 dag jagód. Ponadto: cukier puder.

  • Składniki na 8 porcji: 15 dag margaryny, żółtko, 30 dag mąki, proszek do pieczenia, sól, 30 dag kwaśnej śmietany, 80 ml mleka, 50 dag gotowanych ziemniaków, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki kremówki, 1 jajko, natka, 5 dag żółtego sera, pieprz, 2 papryki.

  • Tarta limonkowa

    Wspaniałe, proste ciasto z dodatkiem budyniu. Możesz je także zrobić z pomarańczy lub cytryn.

  • Tarta dla wegetarian

    Taką tartę można przygotować ze wszystkich warzyw sezonowych. Najlepiej smakuje na gorąco, podana z kwaśną śmietaną lub jogurtem! Można ją też zjeść na zimno...

Przepisy na temat: na tartę z margaryną
  • Jabłkowa tarta

    .... 3Formę na tartę wylep schłodzonym kruchym ciastem. Na wierzchu dekoracyjnie rozkładaj plasterki jabłek (skórką do góry), tak by tworzyły rozetę. Całość posyp 2-3 łyżkami kandyzowanej skórki cytrynowej oraz łyżeczką cynamonu. 4Formę wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Wyjmij tartę z piekarnika, lekko przestudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Wybierz owoce...

  • Tarta z ziołowym nadzieniem

    Na obiad lub kolację

  • Tarta z kremem i owocami

    - To ciasto to połączenie kilku innych ciast, które najbardziej lubię. Kruche ciasto z karmelkowego, krem z pychotki i owoce sezonowe. Łatwe, dość szybkie a przede wszystkim pyszne! - pisze na swoim blogu "Kocham Cię Życie" Magda Steczkowska, autorka przepisu.

  • Tarta warzywna

    Pyszne ciasto z warzywami.

  • Przygotowanie Żółtka jajek utrzeć z masłem lub margaryną. Do żółtek dodać rozmrożony szpinak, mąkę i wyrabiać drewnianą łyżką aż będzie odstawać od boków miski. Jeżeli jest zbyt "suche" dolać kilka łyżek mleka, deseczkę zwilżyć wodą. Położyć na niej ciasto i nożem odcinać cienkie długie kluski wprost do gotującej się osolonej wody. Poczekać aż wszystkie kluski wypłyną. Przykryć garnek i odczekać...

  • Krokiety rybno-kapuściane

    Ciasto: 2 szklanki mąki, szklanka mleka, łyżka oleju, szklanka wody gazowanej, 2 jajka. Farsz: pół kg kiszonej kapusty, pół kg mintaja, 2 duże marchewki, cebula, 1/3 kostki margaryny, sól, pieprz, sok z cytryny, łyżeczka posiekanej natki. Ponadto: jajko, bułka tarta, olej.

  • Ciasto: mąka- 2 szklanki; margaryna - 20 dkg; cukier- 0,5 szklanki; żółtka - 2 sztuki; cukier waniliowy - 1 opakowanie; proszek do pieczenia - 1 łyżeczka; spirytus lub ocet- 1 łyżka. Polewa cytrynowa: białka - 3 sztuki; cukier puder - 1,5 szklanki; sok z połowy cytryny; rodzynki, migdały i dowolne owoce kandyzowane do dekoracji.

  • Zebra w polewie kajmakowej

    Sposób przygotowania 1. Rozbij 3 jajka. Żółtka odłóż, a białka ubij na sztywno z 2/3 szkl. cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z orzechami oraz...

  • Babka waniliowa z owocami

    Słodka babka piaskowa, która posmakuje każdemu

  • Ciasto cytrynowe z jeżynami

    Sposób przygotowania Ubij jajka z cukrem i aromatem waniliowym. Stopniowo dodawaj śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia, roztopione masło i sok z cytryny - wszystko wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowaną masę podziel na pół. Umyte jeżyny zblenduj. Formę wysmaruj margaryną i posyp bułką tartą, następnie wlej połowę ciasta, rozłóż jeżyny i przykryj pozostałym ciastem. Piecz...