• Informacje na temat:

    na tilapię

Artykuły na temat: na tilapię
  • Składniki na 4 porcje 60-70 dag filetów z tilapii czerwonej lub innej delikatnej ryby, sól, pieprz, 20 dag żółtego sera, 3 łyżki oliwy,...

  • Składniki: 2 filety tilapii, sok z cytryny, sól ziołowa, biały pieprz, łyżka oliwy. Sos: 2 pomidory, cebulka dymka, ząbek czosnk, łyżka soku z cytryny, garść posiekanej bazylii

  • Składniki: 80 dag filetów z tilapii, 3 i pół szklanki rosołu warzywno-drobiowego, 5 marchewek, pietruszka, 5 ziemniaków, pęczek posiekanej natki, pół cytryny, biały pieprz, sól morska, szklanka śmietany 30-proc.

  • Składniki: 4-5 filetów tilapii, marchewka, pietruszka, pół małego selera, por, cebula, duży ziemniak, liść laurowy, sól, pieprz, vegeta, po łyżce posiekanej natki i koperku.

  • Tilapia z fioletową skorupką ziemniaczaną i sosem rozmarynowym

    Zdrowe i pożywne, a zarazem niesamowicie smaczne, pomysłowe i kolorowe danie, któremu nikt się nie oprze.

  • Przygotowanie 50 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje. 1. Makaron i opłukany brokuł gotuję osobno na półtwardo. Odcedzam i studzę. Tilapię rozmrażam, kroję na kawałki i oprószam przyprawą do ryb. Ser ście ram na tarce o dużych oczkach. Śmietankę mieszam z jajkiem, doprawiam solą i pieprzem. Makaron mieszam z 2 łyżkami sera. Przekładam do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego...

  • Składniki: 70 dag filetów z ryby (u mnie tilapia), 80 dag żółtej fasolki szparagowej, 2 pomidory, cebula, 1/2 pora, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, sok z cytryny, łyżeczka przyprawy do ryb, zioła prowansalskie, łyżka oleju, sól, pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 60 dag filetów rybnych (dorsz, tilapia, mintaj) • 1 jajko • czerstwa bułka • szklanka mleka • 1 cebula • olej • bułka tarta • pół pęczka natki pietruszki • łyżeczka czosnku niedźwiedziego • sól • pieprz.

  • Składniki: 4 filety z tilapii, 1 łyżka oliwy aromatyzowanej chili, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, kilka gałązek świeżego tymianku i oregano, 1 limonka

  • Składniki na 10 sztuk: 40 dag ryby,  np. mintaja, tilapii, dorsza, 50 dag ziemniaków, ½ szklanki mleka, 3 gałązki grubego szczypioru, 2 jajka, 1 szklanka bułki tartej, olej do smażenia, np. rzepakowy, sól, pieprz.

Przepisy na temat: na tilapię
  • Kotleciki rybne

    Smaczna przekąska.

  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    Ryby i owoce morza są niskokaloryczne, lekkostrawne, smaczne. I zdrowe. Ale czy zawsze? Oto przegląd popularnych opinii na temat ryb i owoców morza.

Dyskusje na temat: na tilapię
  • Re: Obiad

    Smakowite propozycje. Polecam tilapię pieczoną w warzywach z ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.

  • Re: Ryba miruna

    Nie wiem jak miruna, ale spróbuj tilapię, jest pyszna, smakiem przypomina pangę, ale w przeciwieństwie do niej ma zachowane wszystkie właściwości .Na pewno będziesz zadowolona, tilapia jest do kupienia prawie w każdym supermarkecie i jest niewiele droższa od pangi, a naprawdę super. Polecam !!!

  • Re: Ryba miruna

    mi osobiście miruna nie smakuje bo jest zbyt "sucha" a tilapię parę razy kupiłam to nawet koty nie chciały jeść a zjadają wszystko. Kargulena i halibut oraz nasze dorsze, mintaj mozna polecić. Jak pisała Basiunia to zawsze się sprawdza. Na inne raczej trzeba uważać.

  • Re: Ryby mają głos

    kupiłem tilapię,okazało się że jest to twór rybopodobny made in china,badziewie nie do zjedzenia:(((

  • Re: Grill? Dlaczego nie!

    Panga na grila ? co wy ludziom proponujecie ? ta pseudoryba hodowana gdzieś w Wietnamie na samych antybiotykach to trucizna. należy ją wykluczyć z całego pożywienia ! ! ! tilapię również

  • Re: Pstrąg po prowansalsku

    całym snopkiem pachnących ziół a i tak smakosza nie oszukasz i cudów nie zrobisz . Podobnie wygląda jak sklepową i podwójnie glazurowaną ( lodem ) tilapię chcemy podrobić na pstrąga . Jak ryba