• Informacje na temat:

    na tort czekoladowy z likierem

Artykuły na temat: na tort czekoladowy z likierem
  • .... 3. Ubijamy śmietanę kremówkę. Delikatnie mieszamy ją z masą i likierem czekoladowym. Krążki ciasta nasączamy ponczem (np. z esencji herbacianej i cukru), smarujemy masą. Wierzch i boki tortu dekorujemy masą(...)1. Biszkopt: Pieczemy według przepisu na tort biszkoptowy, podanego na stronie obok, dodając do ubitej, gotowej masy, startą czekoladę. Studzimy, przecinamy na trzy blaty. 2. Masa: Do gotującej...

  • Francuski torcik czekoladowy z likierem wiśniowym

    ...mieszając masę jajeczną ostrożnie, cienkim strumieniem dolewaj do niej masę czekoladową. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Tortownicę obficie nasmaruj tłuszczem. Spód wyłóż pergamiem i również nasmaruj tłuszczem. Spód i boki tortownicy szczelnie obwiń folią aluminiową, aby do środka nie nalała się woda. Tak przygotowaną tortownicę napełnij masą czekoladową. Wstaw do większej blaszki...

  • ...z ciastem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 45 minut w 160°C. Rozetnij na 3 blaty. 2. Przygotuj krem: z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Wystudź go, utrzyj z masłem oraz likierem na puszysty krem. Kremem przełóż blaty. Posmaruj nim także wierzch oraz boki tortu. 3. Marcepan rozwałkuj. Tort przykryj marcepanowym plackiem. Dociśnij go. Odetnij wystające...

  • .... Wciąż miksując dodaj zawartość rondelka. Na koniec dodaj śmietanę na przemian z suchymi składnikami, delikatnie mieszając je łyżką. Ciasto przelej do do tortownicy. Piecz 40-50 min w temperaturze(...) masa lekko stężała. 3. Pierwszy, drugi oraz trzeci blat ciasta posmaruj częścią kremu i ułóż jeden na drugim. Przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie

    ...likierem. Dodaj żelatynę. Odstaw na 10-15 minut, aby masa zaczęła lekko tężeć. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostrożnie połącz ją z tężejącą masą. Blaty przełóż w tortownicy przygotowanym kremem(...) soli i ubij na sztywno. Pianę z białek delikatnie połącz z ciastem. 2. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika...

  • ..., wymieszaj. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia. Przesiej do masy czekoladowej. Białka ubij z cukrem pudrem. Wmieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej ciasto. Piecz ok. godz. w 180°C. Ostudź w formie. Wyjmij i przekrój na 2 blaty. 2 Marmoladę podgrzej z likierem. Przełóż ciasto, a następnie odstaw do wystudzenia. 3 Zrób polewę: stop czekoladę, połącz z olejem. W garnku wymieszaj...

  • .... Żółtka zmiksuj z cukrem waniliowym do powstania jasnej piany. Następnie obie masy ostrożnie połącz, po czym wymieszaj z przesianą mąką. Na koniec połącz z olejem. Tortownicę o śr. ok. 24 cm natłuść, oprósz mąką. Wlej do niej ciasto. Piecz ok. 45 min w temp. 160ºC. Po upieczeniu ciasto ostudź w formie, wyjmij i podziel na 3 części. Dżem wymieszaj z likierem i kieliszkiem szampana, rozsmaruj na...

  • ...z cukrem. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę, ostrożnie połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao. Porcjami domieszaj do masy jajecznej. Przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem(...) z malin czy jagód – taka zdrowa kolorowa śmietana doskonale nadaje się do przełożenia tortu dla dzieci.

  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 5 łyżek mąki pszennej tortowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Krem jasny: 250 ml śmietany kremówki 36 proc., 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag waniliowego serka homogenizowanego, 1 łyżka cukru pudru. Krem mokka: 200 ml śmietany kremówki 36 proc., 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 1 czubata łyżka kawy mielonej, 2 łyżki likieru kawowego...

Przepisy na temat: na tort czekoladowy z likierem
  • Tort Sachera

    Czekoladowy wypiek z Wiednia.

  • Torcik mocno czekoladowy

    Coś dla miłośników czekoladowych deserów!

  • Ekspresowy tort z kremem czekoladowym i wiśniami.

    Babcia i Dziadek to wyjątkowe osoby. Łączymy z nimi wiele sentymentalnych wspomnień i równie często są naszymi autorytetami. Dlatego warto podarować im prezent prosto z serca. Poświęćmy chwilę czasu na przygotowanie prostego, ale efektownego tortu z wiśniami i czekoladowym kremem. Taki autorski prezent na pewno zrobi wrażenie na każdej Babci i Dziadku!

  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    ...mniejsze kawałki i mieszamy ze skórką pomarańczową. Zalewamy sokiem z pomarańczy, likierem i odkładamy na minimum 1 godzinę. Dodajemy cukier puder i miksujemy na gładki mus. Złożenie: Blaty brownie przekładamy kremem i musem śliwkowym, dekorujemy czekoladowymi drażami, pralinkami i kwiatami. Czas przygotowania: 60 minut + 60 pieczenie Przepis autorki Candy Company - kulinarnego Bloga...

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    .... Lekko dociśnij. Wierzch tortu udekoruj konfiturami oraz wiśniami z kompotu. Obsyp wiórkami czekoladowymi. Czas przygotowania: ok. 1 godziny i 45 minut ;1 porcja 410 kcal(...) ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz...

  • Ciasto czekoladowe

    ..., dodać tłuszcz kokosowy. Polewę przestudzić i polać nią tort. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Dekorować wiórkami czekoladowymi i kakao. Spróbuj też krem czekoladowy z lodami Ciasto ze...

  • Francuski torcik czekoladowy

    ...mieszając masę jajeczną ostrożnie, cienkim strumieniem dolewaj do niej masę czekoladową. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Tortownicę obficie nasmaruj tłuszczem. Spód wyłóż pergamiem i również nasmaruj tłuszczem. Spód i boki tortownicy szczelnie obwiń folią aluminiową, aby do środka nie nalała się woda. Tak przygotowaną tortownicę napełnij masą czekoladową. Wstaw do większej blaszki...

  • Zaskocz ukochaną osobę deserem – walentynkowe fondue pełne słodyczy

    W Walentynki zakochanym wyjątkowo zależy, by tego dnia zaskoczyć czymś drugą połówkę. Kwiaty, świece, przystawka gotowa, danie główne też. A co z deserem? Zamiast klasycznych ciast, deserów lodowych i tortów postawmy na niezwykle efektowne fondue. Kolacja we dwoje będzie jeszcze bardziej romantyczna.

  • Torcik z kawowym lukrem

    ...tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj na nim ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez 45 minut. Upieczony biszkopt odstaw do wystudzenia. Zimne ciasto rozetnij na 3 równe blaty.  3. Przełożenie: krem czekoladowo-nugatowy lekko podgrzej, tak by łatwo można było go rozsmarować na cieście. Biszkopty przełóż kremem. Lekko dociśnij ciasto dłonią. Tort wstaw na...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się(...)Włoskie ciasteczka Baci di dama to włoskie "całuski", składane ciasteczka maślane z orzechami laskowymi, złączone w słodkim pocałunku nadzieniem czekoladowym. Odwieczne połączenie orzechów laskowych...