• Informacje na temat:

    na zająca z mięsa wieprzowego

Artykuły na temat: na zająca z mięsa wieprzowego
  • Składniki na 16 porcji: 50 dag dziczyzny (sarniny, mięsa z dzika) lub mięsa wieprzowego, po 50 dag mięsa z zająca, wątróbek drobiowych oraz podgardla wieprzowego lub tłustego boczku, 40 dag filetów z piersi kurczaka, 3 suszone podgrzybki, sól, pieprz, 2 kajzerki, 3 jajka, 1 łyżka smalcu, goździki, jałowiec, majeranek, 3 listki laurowe, ziele angielskie tłuszcz i tarta bułka do foremki, 4–5 łyżek...

  • ...50 dag dziczyzny (ew. mięsa wieprzowego), 50 dag mięsa z zająca lub królika, 50 dag wątróbek drobiowych, 50 dag podgardla wieprzowego, 3 jajka, 2 kajzerki, 3 suszone podgrzybki, 1 łyżka smalcu, gałka muszkatołowa, goździki, jałowiec, majeranek, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz, tłuszcz i 5 łyżek sezamu do foremki.

  • Składniki: 50 dag dziczyzny, 50 dag mięsa z zająca lub królika, 50 dag podgardla wieprzowego. Do gotowania mięsa: 3 listki laur., pieprz, ziele ang.; 50 dag wątróbek, 2 kajzerki, 3 jajka, 10 dag słoniny, 10 dag tartej bułki, sól, pieprz, gałka muszkat., kolendra, majeranek, miel. goździki, jałowiec, 2 torebki kolorowego pieprzu; tłuszcz do blachy.

  • Składniki: 40 dag piersi kurczaka ●50 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag łopatki wieprzowej w kawałku ●musztarda sarepska ●przecier pomidorowy ●2 łyżki majeranku ●sól, pieprz, cukier do smaku ●suszone pomidory (słoiczek, np. własnej roboty) ●2 jajka ●szkl. bułki tartej (+do formy) ●olej ●ząbek czosnku...

  • Pasztet niejedno ma imię

    ...mięsa wołowego, zająca, wątróbek i podgardla wieprzowego, 2 kajzerki, 3 jajka, 10 dag słoniny, 10 dag tartej bułki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, goździki, kolendra, jałowiec, kminek, 3 torebki(...) kilkakrotnie w maszynce. Dodaj żółtka oraz przyprawy. Kajzerki namocz w wywarze. Zmiel i dodaj do mięsa. Wywar wlej do masy mięsnej i wymieszaj. Dodaj ubite białko. Blachę wysmaruj tłuszczem i oprósz...

Przepisy na temat: na zająca z mięsa wieprzowego
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Pasztet w kolorowym pieprzu

    Składniki na 20 porcji: - 1/2 kg dziczyzny (lub mięsa wieprzowego albo wołowego), - 1/2 kg mięsa z zająca lub królika, - 1/2 kg wątróbek, - 1/2 kg podgardla wieprzowego, - 2 kajzerki(...) gotowania mięsa: - 3 listki laurowe, pieprz, ziele angielskie, - tłuszcz do blachy Przyrządzanie: Mięso umyć i gotować z przyprawami w małej ilości wody do miękkości. Wątróbkę podsmażyć. Mięso...