• Informacje na temat:

    na zalewe do schabowych

Artykuły na temat: na zalewe do schabowych
  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe ( po ok. 15 dag każdy), 3 kolorowe papryki, 2 średnie cebule, 8-10 łyżek oleju, 2 puszki pomidorów, 100 ml bulionu, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 jajka, 5 dag mąki pszennej, ok. 10 dag bułki tartej, 5 dag pikantnej pasty paprykowej, 5 dag startego żółtego sera, 1 łyżeczka suszonego tymianku, mielona słodka papryka, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 8 kotletów schabowych (po 8 dag każdy), 80 dag ziemniaków, 1 czerwona cebula, 125 ml bulionu warzywnego (z kostki), 5 łyżek octu jabłkowego, 1 ogórek sałatkowy, 2 łyżki czarnych oliwek, 6-8 pomidorków koktajlowych, 100 ml gęstego majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 7 łyżek oleju słonecznikowego, 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 8 łyżek tartej bułki, sól, pieprz, cukier...

  • Składniki: 4 plastry schabu, op. mozzarelli, 4 pomidorki koktajlowe, puszka pomidorów, 4 ząbki czosnku, masło, 4 pla stry sera żółtego, bazylia, oregano, sól, 4 łyżki mleka 3,2-proc.

  • Upieczony w ten sposób jest bardzo mięciutki, aromatyczny i delikatny. Nikt mu się nie oprze.

  • Składniki: 30 dag schabu, 5 dag włoskich orzechów, 5 dag suszonych pomidorów, półtorej cebuli, 6 dag pieczarek, 3 ząbki czosnku, jajko, 3 gałązki tymianku, sól, pieprz, oliwa

  • Za oknem mróz nie odpuszcza, a nam coraz bardziej spiesznie do wiosny, słońca i lekkich ubrań. Każda chwila, która pozwala zaomnieć o zimie jest błogosławieństwem. Pamiętasz jeszcze smak grillowanych potraw??? Przypomnij go sobie i swojej rodzinie...

  • Składniki na 6 porcji: ■ kilogram schabu b/k; Zalewa: ■ litr wody ■ łyżeczka cukru trzcinowego ■ łyżeczka papryki słodkiej ■ 1,5 łyżeczki pieprzu cayenne ■ 6 kulek jałowca ■ łyżeczka kolendry ■ 10 ziarenek pieprzu ■ 2 listki laurowe ■ 2 ząbki czosnku ■ 5 dag soli do peklowania; Panierka: ■ 4 łyżki przyprawy do schabowego ■ 1,5 łyżki oleju

  • ...1 kg schabu; zalewa: 1 litr wody, po 1 łyżeczce cukru trzcinowego i papryki wędzonej, 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego, 6 jagód jałowca, 1 łyżeczka kolendry, 10 ziaren czarnego pieprzu, 2 listki laurowe, 2 ząbki czosnku, 50 g soli do peklowania; panierka: 2-3 łyżki panierki do kotletów schabowych, 1 i 1/2 łyżki oleju.

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 małej dyni hokkaido, 4 kotlety schabowe, 3 cebule, 1 puszka pomidorów, 1 kg ziemniaków, 500 ml bulionu warzywnego, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu pomido rowego, 1 płaska łyżka mąki pszennej, sól, pieprz, cukier, chili w proszku, 2 łyżki masła, 6 gałązek natki pietruszki, olej.

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy), 80 dag młodych ziemniaków, 20 dag groszku cukrowego, 10 dag suszonych pomidorów w oliwie, 6 łyżek octu owocowego, 10 dag żółtgo sera, 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej) 2 jajka, 15 dag bułki tartej, 4 łyżki oleju, 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich, sól, pieprz, cukier, rozmaryn do dekoracji

Przepisy na temat: na zalewe do schabowych
  • Schabowe z sałatką ziemniaczaną

    Składniki na 4 porcje: 8 kotletów schabowych (po 8 dag każdy) 80 dag ziemniaków 1 czerwona cebula 125 ml bulionu warzywnego (z kostki) 5 łyżek octu jabłkowego 1 ogórek sałatkowy 2 łyżki czarnych oliwek 6-8 pomidorków koktajlowych 100 ml gęstego majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 7 łyżek oleju słonecznikowego 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek tartej bułki sól, pieprz cukier...

  • Porchetta, czyli wieprzowa rolada z rodzynkami i skórką z cytryny w ziołach

    "Nadziewa się to ziołami, przyprawami, zalewa czerwonym winem i piecze do chrupkości skórki" - tak o swego rodzaju roladzie z boczku mówi PAP Life Jakub Steuermark. Znany kucharz zdradza swój przepis na porchettę, która świetnie nada się na grilla.

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    Wybierz swój ulubiony.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".