• Informacje na temat:

    na zapiekane z cukini i mięsa mielonego

Artykuły na temat: na zapiekane z cukini i mięsa mielonego
  • Składniki na 4-6 porcji: 4 płaty makaronu lasagne, 40 dag mielonego mięsa, 2 puszki pomidorów, 2 kolorowe papryki, 1 łyżka oleju, 4 łyżki startego żółtego sera, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki masła, 1-2 łyżki mąki, bazylia, natka pietruszki, gałka muszkatołowa, pieprz.

  • Zamieszaj i do... pieca

    ..., 1/2 kg mięsa mielonego, 15 dag kiełbasy, olej do smażenia, papryka, sól, pieprz, tymianek, 1-2 łyżki keczupu. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Naczynie żaroodporne natłuścić. Ziemniaki ostudzić(...)Makaronowa z brokułami Składniki na 2 porcje: 2 porcje makaronu (świderki lub rurki), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 cukinia, 1 brokuł, 2 papryki, 15 dag żółtego sera, 4 łyżki masła, 3 łyżki oleju...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...duże krewetki (garides), kawałki ośmiornicy (htapodi) czy chrupiące sardynki (marides). Smażone kulki z mielonego mięsa doprawione suszoną miętą - keftedes i małe kotleciki z cukini (koloki thokespedes(...) i oliwy, posypane natką pietruszki. Aromatyczna dolmadakia czyli zgrabne pakieciki mielonego mięsa z przyprawami, zawiniętego w liście winogronowe, polane oliwą i sokiem z cytryny. Jada się je najczęściej...

Przepisy na temat: na zapiekane z cukini i mięsa mielonego
  • Kule faszerowane mięsem i serem

    Składniki: 4 okrągłe cukinie 30 dag mięsa mielonego wołowowieprzowego 2 cebule 15 dag czarnych oliwek 20 dag sera gouda świeży rozmaryn 3 łyżki oleju sól pieprz Przygotowanie: 1. Cebulę umyj, opłucz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, sól, pieprz, wymieszaj. Smaż około 15 minut, cały czas mieszając. Cukinie umyj, odetnij górną część, wydrąż...

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...duże krewetki (garides), kawałki ośmiornicy (htapodi) czy chrupiące sardynki (marides). Smażone kulki z mielonego mięsa doprawione suszoną miętą - keftedes i małe kotleciki z cukini (koloki thokespedes(...) i oliwy, posypane natką pietruszki. Aromatyczna dolmadakia czyli zgrabne pakieciki mielonego mięsa z przyprawami, zawiniętego w liście winogronowe, polane oliwą i sokiem z cytryny. Jada się je najczęściej...