• Informacje na temat:

    na zdrowe pasty

Artykuły na temat: na zdrowe pasty
  • Pasty Zdrowe Pola

    Wiele osób w Polsce dba o zdrową i naturalną dietę, na zakupach czyta etykiety szukając produktów o naturalnym składzie, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Kryterium wyboru jest też często kraj pochodzenia. Odpowiadając na te trendy marka Zdrowe Pola stworzyła WA:ŻYWO, czyli pasty z "czystą etykietą" ze 100% polskich warzyw.

  • ​Pasta z pieczonego batata

    Przepis z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka.

  • Zdrowe przekąski zamiast kawy

    ...dodatek do dań. Można je wykorzystywać nie tylko w postaci pasty tahini, prażone będą świetnym uzupełnieniem sałatek, albo duszonych warzyw. Osobiście uwielbiam posypywać nimi plasterki ogórka z dodatkiem...

  • Co jeść, by mieć zdrowe zęby?

    Fluor jest czynnym składnikiem pasty do zębów, który chroni nasze zęby przed próchnicą i erozją szkliwa. Niegdyś w szkołach stosowano fluoryzację, dziś myje się zęby pastą z fluorem. Prof. Ewa Iwanicka-Grzegorek w trosce o zęby radzi zwrócić uwagę na to, co jemy.

  • Sposób na mocne i zdrowe dziąsła

    ...lub wypłukać. Jabłka Gdy nie możesz umyć zębów, przegryź jabłko. Pamiętaj, aby przez godzinę nie używać potem pasty! Oprócz jabłka taką naturalną szczoteczką może być także surowa marchewka, która...

  • Pasty do kanapek - przepisy

    Zdrowe, lekkie, pyszne smarowidła do pieczywa najczęściej przyrządzamy z twarożku. Bez trudu przygotujesz go samodzielnie! Wymieszaj 3 l niepasteryzowanego mleka z 1/2 szkl. słodkiej śmietany. Gdy mleko się zsiądzie, podgrzewaj je na malym ogniu. Przelej przez gęste sitko. Pozostaw tak, by ociekła serwatka.

  • Zęby zdrowe, bo wyszczotkowane

    ...zęby najlepiej 3 razy dziennie: rano po obudzeniu i obowiązkowo: po śniadaniu oraz wieczorem przed snem. - Używaj szczoteczki o miękkim lub średnio miękkim włosiu i pasty z fluorem, dopasowanej do...

  • Szczupła i zdrowa dzięki dobrym tłuszczom

    ..., winogronowy, sezamowy, z pestek dyni zawierają mniej kwasów omega-3, a więcej omega- 6, co już nie jest dla nas tak zdrowe (patrz ramka obok). Warto sięgać po nie czasem, dla zmiany smaku. Oliwa jest bogata(...) naszych problemów z nadwagą. Na dodatek, tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są niezdrowe. Dominują w nich kwasy tłuszczowe nasycone, które podwyższają ryzyko tzw. chorób cywilizacyjnych, czyli cukrzycy...

  • Pasta z fasoli

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np. dla dziecka do szkoły.

  • Przepis na pastę fasolową

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np....

Wideo na temat: na zdrowe pasty
  • Jak zrobić zdrową pastę marchewkową?

    Czym można posmarować chleb? Oto przepis i wykonanie pasty marchewkowej w "Dzień Dobry TVN" krok po kroku. Jakie składniki zostały wykorzystane?

  • Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?

    Makrela to pyszna i bardzo popularna ryba: to właśnie ona, obok śledzia i łososia, jest najchętniej wybieraną rybą w Polsce. Jest zdrowa, ma w sobie niemal wszystko, co najlepsze w rybach! Jej delikatne, ale wyraziste w smaku mięso idealnie nadaje się na przyrządzenie kanapkowej pasty! To świetna propozycja dla wszystkich, którzy lubią domowej roboty smarowidła do kanapek. Warto wspomnieć, że

  • Hummus z oliwą z oliwek i papryką

    Pyszna i zdrowa pasta do kanapek.

Przepisy na temat: na zdrowe pasty
  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasty na kanapki potocznie zwane smarowidłami można bardzo łatwo i szybko przygotować samemu w domu. Co więcej, większość z podanych przepisów zrobimy w 15 minut. Warto zainwestować ten czas, aby delektować się smakiem smacznej i zdrowej przekąski.

  • Pyszne i szybkie pasty kanapkowe

    Pasty do pieczywa to zdrowe, proste w przygotowaniu i smaczne przekąski. To idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek z wędliną i serem, która urozmaici codzienne śniadania i kolacje. Pasty idealnie sprawdzą się również podczas domowych przyjęć, podawane w formie przystawek.

  • Pistacjowa pasta do chleba

    Ta pasta do chleba ma piękny, zielony kolor, wspaniale i smakuje, i - co najważniejsze - jest dobrym sposobem na wprowadzenie jeszcze jednej porcji warzyw do menu. Kochają ją dzieci i dorośli. Bo smakuje po prostu znakomicie. Do przygotowania pasty z pistacji i groszku potrzebujemy: szklankę mrożonego groszku, pół pora (tylko białą część), 30-40 wyłuskanych pistacji, łyżkę soku z cytryny, sól...

  • Pasta z zielonego grochu

    Taka pasta idealnie sprawdzi się jako dodatek do śniadań i przekąsek.

  • PROSTE I ZDROWE – PESTO PIETRUSZKOWE Z PALUCHAMI CHLEBOWYMI

    Sposób przygotowania Słonecznik namoczyć na noc w wodzie, następnie odcedzić na sitku i osuszyć. Dodać listki natki pietruszki, sok i skórkę z cytryny, czosnek, oliwę, parmezan, oraz szczyptę soli i pieprz. Całość zmiksować blenderem do uzyskania  grudkowatej, równomiernie rozdrobnionej pasty. Kromki chleba tostowego pokroić na paski o grubości ok. 1 cm. i ułożyć  na blasze wyłożonej papierem...

  • Pasty do kanapek - przepisy

    Pasty do pieczywa to świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Są zdrowe, pyszne i lekkie i co najważniejsze, możesz przygotować je w kilka minut.

  • Pasta z brokuła i awokado na ciemnym pieczywie

    Zdrowa i smaczny dodatek do kanapek

  • Zielono mi! Letnie, zielone pasty do pieczywa

    Letnie wizyty na bazarku to prawdziwy festiwal smaków. Bób, groszek i zioła czekają – świeże, soczyście zielone i pełne naturalnych witamin. Wystarczy kilka minut blanszowania, najprostszy blender, odrobina masła i przypraw, aby zmieniły się w idealne na upały, aromatyczne pasty do pieczywa. Dowiedz się, jak je przygotować.

  • Marchewki z pastą groszkową

    Smaczna i zdrowa przekąska.

  • Pasta tahini - aromatyczny dodatek do sosów i wypieków

    ...również liczne właściwości odżywcze pasty tahini. Pasta z mielonych migdałów to źródło zdrowych tłuszczów i białka, jest również źródłem wapnia, żelaza, magnezu i potasu a także witaminy B. (PAP Life)

Dyskusje na temat: na zdrowe pasty
  • Re: Co jeść żeby mieć białe zęby?

    z tym zrobić. Niestety ja borykałam się z problemem żółtych zębów ze względu na palenie. Próbowałam wielu rzeczy... pasty, paski wybielające itd. ale niestety, na mnie to nie działa. Stwierdziłam, że(...), ale i zdrowe zęby :).

  • Re: Pasty Zdrowe Pola

    pastę robię sobie sama: twaróg, olej lenvitol, rzodkiewka. Ten olej jest najważniejszy bo ma 50% omega3

  • Re: Co jeść, by mieć zdrowe zęby?

    Pytacie się dlaczego mam zdrowe i białe zęby.Temu ,że używam pasty z baking soda tu w USA przez 25 lat.

  • Re: Ile fluoru powinna zawierać pasta?

    Pasty bez fluoru od dobrych kilku lat - nie mamy jakichkolwiek problemów. Zęby są po prostu zdrowe, tak więc chyba da się, co nie? U nas ta przemiana była jednak diametralna.

  • Re: Co jeść, by mieć zdrowe zęby?

    trochę za dużo tego fluoru (pasty, szkolne tzw. fluorkowania zębów) , a trochę za mało witaminy D3 bez której nie ma mowy o zdrowych zębach. Dla niemowląt jest obowiązkowa, bo szybko się rozwijają, a potem przestaje się o niej mówić! bo niby dzieci przestają rosnąć?? Ja daję d-vitum forte 1000 swoim dzieciom i nie leczę zębów, chociaż nie unikamy słodyczy.

  • Re: Co jeść, by mieć zdrowe zęby?

    Ja ostatnio czytałem,ze te wszystkie pasty do zębów powodują wiele szkód w naszych organizmach i są rakotwórcze.

  • Re: Co jeść, by mieć zdrowe zęby?

    Tak narzekacie na ten fluor, a pewnie WSZYSCY stosujecie pasty z fluorem. Niektórzy to pewnie na ślepo dają plusy tym komentarzom szkalującym fluor, bo to takie super jest to bicie piany.

  • Re: Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    ZDROWE i WSKAZANE dla zdrowia. Moja babcia nie żyje 32 lata, a ja do dziś "hołubię" jej zasady. Popytaj swoich bliskich w wieku 85 lat i wyżej jak jedli, co jedli oni, ich dziadkowie i wcześniejsze

  • Re: Zęby zdrowe, bo wyszczotkowane

    podstawą zdrowych zębów jest zasadowa ślina, czyli zdrowe nerki i zdrowe nerwy. w nie dość zasadowej ślinie rosną drożdżaki, które produkują kwasy rozpuszczające szkliwo. nie trzeba szczotkować - trzeba jeść sałatę. fluor niszczy układ nerwowy, więc im więcej używasz pasty tym większa masz próchnicę, bo ślina robi się coraz bardziej kwaśna. Dodatkowo po jakimś czasie zakwaszenie od fluoru

  • Re: Co jeść, by mieć zdrowe zęby?

    Fluor nie jest potrzebny ba jw\est wrecz toksyczny dla organizmu . Udowodniono ze pasty z fluorem i bez fluoru dzialaja tak samo lecz tych bez fluoru mozna bezpiecznie uzywac a z fluorem nie. NP kiedy byl fluor stosowany to obozy niemieckie gdzie byl dodawany do wody w celu oglupienia tam bedacych ludzi ...takich przypadkow jest wiele. FLUOR TO TRUCIZNA TO FAKT NAUKOWY i tego zadne koncerny