• Informacje na temat:

    na zrazy kurczak

Artykuły na temat: na zrazy kurczak
  • Składniki: pierś z kurczaka, 25 dag szpinaku, 10 dag sera feta, cebula, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, oliwa, jajko l bułka tarta...

  • Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka, 4 plastry suszonej szynki, 4 gałązki tymianku, łyżka masła, sól, zmielony czarny pieprz, łyżka listków szałwii, 4 ząbki czosnku , 2 szalotki, 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, 40 dag młodego szpinaku, łyżka octu balsamicznego.

  • Składniki: filet z kurczaka, 20 dag szpinaku, łyżka masła, 2 łyżki śmietany, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, pieprz, sól, mąka, bułka tarta, feta.

  • Składniki: pierś z kurczaka, 25 dag szpinaku, 10 dag sera feta, cebula, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, oliwa z oliwek.

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag mrożonego groszku, 4 filety z kurczaka (po 10 dag), 10 dag startego żółtego sera, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 20 dag makaronu kokardki, 2 gałązki bazylii, sól, pieprz, cukier.

  • Składniki: 2-3 piersi kurczaka, 20-30 dag żółtego sera, ok. 30 dag suszonej żurawiny, pół kg pieczarek, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz.

  • Zrazy z morelami i pistacjami

    Podstawowe składniki: 4 piersi kurczaka, 6 dag suszonych moreli, 4 dag niesolonych orzeszków pistacjowych. Dodatki i przyprawy: 6 dag masła, sól, pieprz, oliwa, 2 czerwone cebule, 2 cebulki dymki, ząbek czosnku.

  • Zrazy z pomidorami i grzybami

    Podstawowe składniki: 4 piersi z kurczaka, 5 dag suszonych pomidorów w oleju, 2 dag suszonych podgrzybków. Dodatki i przyprawy: 200 ml bulionu mięsnego, 80 ml śmietany, 3 łyżki oleju, łyżka mąki, sól, biały pieprz, 150 ml czerwonego wina, 2 gałązki bazylii.

  • Składniki: duża pierś z kurczaka, serek topiony, pęczek natki pietruszki, olej, przyprawa do mięs...

  • ...•50 dag filetów z piersi kurczaka •6 plasterków salami z pieprzem •6 plasterków sera żółtego z dodatkiem ziół •6 plastrów boczku (gotowanego lub wędzonego) •35 dag pieczarek •1 obrana cebula •spory kawałek pora •150 ml śmietany 22 proc. •2 łyżki oliwy •suszony rozmaryn •mielona słodka papryka •czosnek granulowany •suszona kolendra •sól, pieprz.

Dyskusje na temat: na zrazy kurczak
  • Re: Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    , tadjine, algierskie mechoui, brazylijskie chourrasco i feijoada, karaiska jambalaia, meksykański kurczak w czekoladzie, indyjski kurczak tandouri, garam masala czy curry. A gdzie polski bigos, zrazy