• Informacje na temat:

    nadzienie do kaczki francuskiej

Artykuły na temat: nadzienie do kaczki francuskiej
  • Rewolucja na talerzu

    ...z beszamelem, poncz à la Romain, vol-au-vent z kapłonów z pieczarkami (pasztecik z lekkiego ciasta francuskiego wypełniony nadzieniem), kaczki dzikie, przepiórki, bażanty, kuropatwy z kompotami z moreli...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...z nadzieniem. Pierogi Danielle mogą być z kaczką, z pomarańczą... A jak wyglądało pierwsze pani zetknięcie z polską kuchnią? - Wcześniej nic o niej nie wiedziałam, pierwszy raz spróbowałam czegoś...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś z nadzieniem kasztanowym, kluseczkami i czerwoną kapustą Składniki: - jedna gęś, - sól, pieprz, - 2 puszki kasztanów, - 4 kwaskowe jabłka, - pęczek majeranku, - 100 g rodzynek(...), doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady...

  • Zjawiska niecodzienne

    Są potrawy, które jadamy przy szczególnych okazjach, choć nie zawsze na święta. Nie tylko dlatego, że ich przygotowanie wymaga wysiłku. Potrzebna jest też wyjątkowa atmosfera, to ona sprawia, że stają się czymś więcej niż dobrym codziennym posiłkiem.

Przepisy na temat: nadzienie do kaczki francuskiej
  • Kaczka na cztery sposoby

    ...wieprzowo-wołowego, boczek, połowę cebuli, marchewkę, pieczarki, jajko i 2 żółtka. 2, Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszaj. Nadzienie rozłóż na kaczce, ściśle zwiń, obwiąż nicią(...). Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś z nadzieniem kasztanowym, kluseczkami i czerwoną kapustą Składniki: - jedna gęś, - sól, pieprz, - 2 puszki kasztanów, - 4 kwaskowe jabłka, - pęczek majeranku, - 100 g rodzynek(...), doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady...