• Informacje na temat:

    nadzienie do papryki

Artykuły na temat: nadzienie do papryki
  • ...•50 dag mieszanego mielonego mięsa •1 jajko •3 łyżki bułki tartej •2 łyżki wody •trochę mąki oraz 1 jajko i tarta bułka do panierowania •olej do smażenia. NADZIENIE: •20 dag pieczarek •1 por •1 ogórek konserwowy •2 kawałki czerwonej marynowanej papryki •sól •mielony czarny pieprz •olej do smażenia.

  • Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości zielone papryki, 2 szkl. ryżu ugotowanego na sypko, 40 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 pęczek włoszczyzny, 1 cukinia, 2–3 szkl. bulionu warzywnego, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 listki laurowe, słodka i ostra papryka w proszku, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

  • Smaczne nadzienie

    Paprykowe łódeczki Składniki na 4 porcje: 4 duże strąki papryki, 12,5 dag pęczaku (grubej kaszy jęczmiennej), 1 ząbek czosnku, 25 dag cukinii, 15 dag kabanosów, 1 pęczek oregano, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól, 1 łyżka startego parmezanu, 10 dag owczego sera, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, świeże zioła do dekoracji. Papryki umyć, ściąć wierzchy, wyciąć środki z nasionami. Strąki gotować 15 minut...

  • Składniki na 2 sztuki: Na omlet: 6 jajek, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki masła, ¼ łyżeczki soli. Na nadzienie: ½ strąka czerwonej papryki, ½ strąka zielonej papryki, ½ strąka żółtej lub pomarańczowej papryki, 1 duża cebula, zioła prowansalskie, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

  • Składniki na 3 porcje: 3 podłużne czerwone papryki, 50 dag świeżego szpinaku, 20 dag sera mozzarella w małych kuleczkach, 15 dag carpaccio wołowego w plastrach (ew. polędwicy łososiowej albo szynki krotoszyńskiej), 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, świeżo mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 4 porcje: 2 zielone i 2 czerwone papryki. Nadzienie: czerwona papryka, papryka chili, cebula, pomidor, 20 dag pieczarek, 30 dag mielonego mięsa, 3 łyżki tartej bułki, 4 łyżki startego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, łyżka koncentratu pomidorowego, mielona papryka, mielony kminek, sól, pieprz. Sałatka: sałata lodowa, pokrojony w plastry ogórek, kilka...

  • Składniki: 2 papryki (żółta i czerwona), 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 10 dag boczku, 6 ząbków czosnku, łyżeczka startego imbiru, łyżeczka tłuczonych nasion fenkułu, sól, pieprz, oliwa.

  • Składniki: 4 czerwone papryki, 20 dag zielonej soczewicy, cebula, sól, pieprz, tymianek, słodka i ostra papryka, 10 dag ryżu, 2 pomidory, 25 dag mozzarelli, 1-2 szklanki bulionu warzywnego, 2-3 ząbki czosnku, masło...

  • ​Papryki nadziewane pęczakiem

    ...jednym ząbkiem czosnku. Przekładamy razem z całym płynem do płaskiego naczynia do zapiekania. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Zapiekamy około 45 minut, aż papryki będą miękkie, a nadzienie ładnie(...)Składniki na 4 papryki: ·  4 duże papryki w dowolnym kolorze ·  ¾ szklanki pęczaku ·  1 łyżeczka lub ½ kostki bulionu warzywnego dobrej jakości ·  250 g pieczarek ·  1 duży por ·  1 ząbek czosnku...

  • ...drobno pieczarki oraz cebulę, usmaż na 2 łyżkach oliwy. Papryki przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych i posmaruj w środku resztą oliwy. 3. Wymieszaj kaszę z pieczarkami i cebulą, dopraw solą(...) papryki będą pikantniejsze.

Przepisy na temat: nadzienie do papryki
  • Faszerowane papryki

    Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

  • Schab z nadzieniem

    Składniki na 6-8 porcji 1,6 schabu bez kości 15 dag suszonych moreli 10 dag masła łyżeczka soli czosnkowej 1/2 łyżeczki rozmarynu łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki mielonego(...) i kawałkiem masła ziołowego. Na koniec otwór zepnij. Mięso oprósz solą oraz połową kminku i papryki. Umieść w formie żaroodpornej. Wstaw do piekarnika 200°C, po 10 minutach pieczenia zmniejsz temperaturę do...

  • Naleśniki z mięsem mielonym, dynią i papryką

    ...kolendrę i doprawić solą i pieprzem. Nadzienie nakładać na naleśniki, zwijać je i podawać z sosem miętowo-jogurtowym.   Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 2730 kJ/652 kcal...

  • Zaginana tarta, czyli galette

    Sposób przygotowania 1. Składniki ciasta posiekaj, zagnieć  i schłodź (wg porad z ramki z lewej strony). Piekarnik rozgrzej do 190ºC.   2. Papryki umyj, oczyść z pestek, pokrój w paski. Ser dość(...) (możesz też posypać nim danie po upieczeniu), oprósz przyprawami. Posyp orzeszkami, skrop olejem. Zawiń ciasto na nadzienie, posmaruj brzegi stopionym masłem. 4. Piecz ok. 35 min, aż ciasto będzie ładnie...

  • Rurki z serowo - cukiniowym farszem

    Cannelloni z takim nadzieniem można zapiec też pod beszamelem.

  • Farsze w jarskiej wersji

    Sezonowe warzywa, z nadzieniem bez dodatku mięsa. będą pyszne i pożywne!

  • Smażony camembert z żurawiną

    Z warzywnym nadzieniem.

  • Bruschetta

    Sposób przygotowania Pieczywo pokrojone na kromki wrzuć do tostera lub ugrilluj na patelni grillowej. Pomidora, mozzarellę, oliwki, bazylię i cebulę drobno posiekaj i wymieszaj. Gorącą kromkę chleba posmaruj włoskim dressingiem Kühne i nałóż na nią przygotowane nadzienie. Dopraw solą i pieprzem do smaku i udekoruj listkiem bazylii. 

  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe

    Z nadzieniem z sera owczego.

Dyskusje na temat: nadzienie do papryki
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    świeżo upieczone. GRZANKI /TOSTY/ Z SEREM 8 kromek bułki paryskiej, masło, 100g tartego sera NALEŚNIKI Z SZYNKĄ(porcja na 8 osób) 8 naleśników, 4 plasterki szynki, 15 dag sera żółtego, pół papryki(...) morele, natkę i skropić cytryną i sokiem pomarańczowym. Dodać sól, czosnek i pieprz. Pozostawić do ostygnięcia. Nadzieniem napełnić koronę i natrzeć mięso. Przygotowane w ten sposób mięso położyć na

  • Re: Smaczne nadzienie

    pomidory,swieże pieczrki krojone,posiekane świeżą natkę pietruszki i nać selera . Wszystko mieszam dodaję koncentrat pomidorowy i pieprz ziołowy i czarny. Nadziewam papryki i do kazdej wkładam kawalki żółtego sera. Ustawiam papryki w wysokim garnku ,na dnie którego jest trochę tego farszu.Wszystko zalewam wodą z koncentratem pomidorowym ( 100g na 8 papryk).Duszę na wolnym ogniu pod przykryciem do

  • Re: burak..

    kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami duszone do nalesnikow. zupa. tarta. do makaronu jako sos. Jolie,a na kabaczka masz patent? Bo mnie tylko faszerowany do głowy przychodzi. Randka fajna rzecz,podobno,bo ja to juz nie pamietam jak to bywało na

  • Re: burak..

    Mojemu sąsiadowi obrodziły kabaczki i cukinie wiec mnie obdarowuje,wczoraj zapiekanke z cukini z mozzarella i pomidorami robiłam,jutro moze tego kabaczka czyms nadzieje.Jak ja kocham lato i takie potrawy:))) kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami