• Informacje na temat:

    nadziewany mostek

Artykuły na temat: nadziewany mostek
  • ...1. Mostek dokładnie umyj. Natrzyj cały solą. Za pomocą ostrego noża natnij mięso wraz z błoną tak, aby powstała głęboka kieszeń. 2 Przygotuj farsz. Żółtka oddziel od białek. Bułkę zalej mlekiem i odstaw. Wątróbkę oczyść i przepuść przez maszynkę razem z odciśniętą bułką. Żółtka utrzyj z masłem. Nie przerywając dodawaj po łyżce wątróbki z bułką. Dodaj...

  • Przygotowanie: Mostek cielęcy najlepiej przygotować dzień wcześniej. Mięso umyj, osusz, usuń ewentualne chrząstki i dobrze oprósz solą. Natrzyj czosnkiem, dopraw pieprzem, zwiń w rulon, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na dobę (minimalnie mięso powinno poleżeć ok. 8 godzin...

  • Nadziewana cielecina i "dmuchane" frytki

    To nasz dzisiejszy obiad. Szperajac w moich przepisach, znalazlam stary numer "Sol i pieprz" a w nim przepis na to aromatyczne mieso, autorstwa Miroslawa...

  • Rewolucja na talerzu

    ..., paszteciki, sztuka mięsa rumiana, szparagi, mostek cielęcy nadziewany. Według sugestii Lucyny w lecie z kolei zjemy na przykład: zupę grzybową, kartofle, szczaw z jajkiem sadzonym na maśle...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    Pieczona, smażona, duszona – rozpływa się w ustach. Cielęcina to prawdziwa królowa wśród mięs.

Przepisy na temat: nadziewany mostek
  • ...1 mostek cielęcy (ok. 1,5 kg); 5 ząbków czosnku; miód; ostra papryka, tymianek, oregano, majeranek, sól, pieprz. Farsz: 750 g mielonej cielęciny; 1 jajko; 250 ml wywaru (może być z kostki); ostra papryka, tymianek, oregano, majeranek, czosnek granulowany, sól, pieprz.