• Informacje na temat:

    najlepsza polewa czekoladowa na ciasto

Artykuły na temat: najlepsza polewa czekoladowa na ciasto
  • Pięć sposobów na przypalone ciasto

    Lekko przypiec czy nawet przypalić ciasto czasem zdarza się nawet najlepszej gospodyni. To żaden wstyd i żadna katastrofa. Mamy sposoby, by sobie z tym poradzić.

  • Składniki na 10 porcji: Biszkopt: 12 dag mąki pszennej tortowej • 6 jajek • 15 dag cukru • 4 dag masła • 2,5 dag kakao Krem: 500 ml śmietany 36 proc. • 2 łyżeczki cukru pudru • 2 łyżeczki żelatyny Polewa: 4 dag masła • 6 dag mlecznej czekolady • 6 dag gorzkiej czekolady...

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...pieczenia, 3-4 łyżki kakao, 10 łyżek cukru, 3/4 szklanki coca-coli, 3/4 tabliczki czekolady lub gotowa polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę i kakao, dodaj(...) drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do wcześniej przygotowanej tortownicy i piecz 40-45 minut w temp. 175° C. Po upieczeniu biszkopt pozostaw w formie, aby ostygł. 2. Przygotuj masę do przełożenia biszkoptu...

  • Składniki na 14 porcji: 12 i 1/2 dag margaryny lub masła, 10 dag cukru pudru (1/2 szklanki), 1 opakowanie cukru wanilinowego, 3 jajka, 18 dag mąki pszennej (1 szklanka + 1 łyżka), 1/2 torebki proszku do pieczenia, 80 ml mleka, 1 dag kakao (2 łyżki), 20 dag moreli. Na krem twarogowy: 10 dag masła (1/2 kostki), 10 dag cukru pudru, 20 dag trzykrotnie mielonego twarogu, polewa czekoladowa...

  • Składniki na 6 porcji: ● 2 szklanki mąki ● 4 łyżki cukru pudru ● 7 łyżek masła ● 2 jaja ● marmolada lub powidła ● biały gotowy lukier ● polewa czekoladowa...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...masy na przemian z mlekiem. Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder, likier kokosowy i ananasa wyrobić. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na 15 minut i wyrównać nożem. Marcepan rozwałkować (26x30 cm). Konfiturę wymieszać z dwoma łyżkami gorącej wody. Jedną trzecią...

  • Składniki: 4 jajka, 90 g cukru, 50 g mąki pszennej, 40 g kakao, łyżka oleju. Nadzienie: 200 g wiśni z kompotu, 50 ml burbona, 400 ml śmietany kremówki. Polewa: 150 g dobrej czekolady, 10 g masła, 60 ml śmietany.

  • PIERNIK KĘTRZYŃSKI - ŚWIĄTECZNY AKCENT NA BOŻONARODZENIOWYM STOLE

    Ciepłą atmosferę podczas świąt wypełni słynący z niepowtarzalnego smaku PIERNIK z Kętrzyna. Piernik, którego niezwykłość tkwi przede wszystkim w aromatycznym korzennym zapachu i doskonałej jakości, i co ważne, najprostszym sposobie wykonania. PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, które, dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze, wyśmienicie smakuje i pachnie...

  • Świąteczne przysmaki z Wielkopolski

    ...skórki otartej z cytryny, 2 łyżki kakao, polewa czekoladowa Przygotowanie: Miękkie masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem i skórką z cytryny na puszystą masę. Żółtka oddziel od białek(...). Ciasto podziel na połowy i do jednej dodaj kakao. Jasne ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą babkowej formy z kominkiem. Następnie nałóż ciemne ciasto i przemieszaj, aby powstał...

  • Orzechowe frykasy

    Tarta jabłkowo-orzechowa Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 25 dag musli, 10 dag mielonych orzechów laskowych, 5 dag mąki pszennej, 20 dag zimnego masła, 10 dag cukru pudru, 3 żółtka, sól, tłuszcz i bułka tarta do formy, groch Na nadzienie i dekorację: 1 kg kwaśnych jabłek, sok z cytryny, 10 dag rodzynek, 5 dag masła, 20 dag brązowego cukru, kieliszek rumu, mielony cynamon, polewa czekoladowa...

Przepisy na temat: najlepsza polewa czekoladowa na ciasto
  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    .... Dobrze wyrobić. Gdy ciasto będzie gładkie, i lśniące, dodać spirytus i stopione masło. Wyrabiać dalej, aż na cieście pokażą się pęcherzyki powietrza. Uwaga: ciasto powinno być dość luźne. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Stopić smalec i olej. Kiedy ciasto w misce wyrośnie, wyłożyć je na stolnicę, oprószyć mąką i rozwałkować na gruby placek. Szklanką wykrawać...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru, - 20 dag masła, 2 żółtka, - gotowa polewa z jasnej i z ciemnej czekolady, ozdoby cukrowe do przybrania. Masa serowa: - 40 dag sera(...), - 9 jajek, po 10 dag cukru, miodu i rodzynek, 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, - esencja migdałowa i waniliowa, łyżka bułki tartej, polewa czekoladowa: - 15 dag śmietanki (36 proc.), 5 łyżek...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...masy na przemian z mlekiem. Blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok 12 minut. 100 g ananasa drobno posiekać. Masę marcepanową,cukier puder, likier kokosowy i ananasa wyrobić. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na 15 minut i wyrównać nożem. Marcepan rozwałkować (26x30 cm). Konfiturę wymieszać z dwoma łyżkami gorącej wody. Jedną trzecią...

  • Najlepsze przepisy na pyszne pączki

    ...poduszki i nagrzać doskonale kuchnię. Do dużego płaskiego rondla włożyć 1.5 kilograma smalcu (nie oleju!) i powoli go rozpuszczać, nie wolno gwałtownie, bo się zacznie palić. Kiedy ciasto wyrośnie, zaczną się na nim tworzyć minimalne pęknięcia, posypujemy stolnicę mąką, ręce smarujemy masłem, żeby nam się ciasto nie kleiło do rak i wyjmujemy z miski najwyżej 1/4 zawartości. Rozciągamy na...

  • Gruszkowe muffiny - łatwy sezonowy deser

    ..., śmietanę i miód  Na koniec składniki suche dodajemy do mokrych, wrzucamy gruszki i mieszamy aż do połączenia wszystkich składników.   Blachę do muffinek wykładamy papilotkami. Łyżką nakładamy ciasto...

  • Aromatyczne ciasto.

  • Pieczemy pączki!

    ...poduszki i nagrzać doskonale kuchnię. Do dużego płaskiego rondla włożyć 1.5 kilograma smalcu (nie oleju!) i powoli go rozpuszczać, nie wolno gwałtownie, bo się zacznie palić. Kiedy ciasto wyrośnie, zaczną się na nim tworzyć minimalne pęknięcia, posypujemy stolnicę mąką, ręce smarujemy masłem, żeby nam się ciasto nie kleiło do rak i wyjmujemy z miski najwyżej 1/4 zawartości. Rozciągamy na stolnicy...

  • Murzynek z owocami leśnymi

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. Gdy się połączą, zdejmij miseczkę z garnka, dodaj esencję i odstaw masę do przestudzenia. Żółtka utrzyj na jasny kogiel(...) najwolniejszych obrotach przesianą mąkę. Na końcu, mieszając już ciasto łyżką, dodawaj (po małej porcji) resztę piany. Nagrzej piekarnik do 170 st. 3. Ciasto przelej do foremki keksowej wyłożonej pergaminem...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    .... Lukier: Jak go rozsmarować? Aby łatwo poszło, trzeba robić to na jeszcze ciepłych babach. Szybka polewa: Słodką dekorację błyskawicznie zrobisz, ucierając szklankę cukru pudru z 3 łyżkami soku z cytryny(...) ciasta: Nie oszczędzaj czasu na wyrabianiu ciasta drożdżowego. Musisz to robić tak długo, aż masa zacznie odstawać od ścianek naczynia i dłoni. Wtedy ciasto się uda! Pyszny żurek i kiełbasa Gdy jest...

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    ...do ciasta. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej do niej ciasto. Piecz ok. godz. w 180°C. Ciasto ostudź w formie, ostrożnie wyjmij i zostaw do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto przekrój na...

Dyskusje na temat: najlepsza polewa czekoladowa na ciasto
  • Re: polewa czekoladowa

    Najlepsza do ciast jest polewa gotowa z Dr. Oetkera. Zanurza się torebkę we wrzątku na kilka minut i polewa ciasto, ładnie zastyga i jest bardzo dobra w smaku. Jest ich kilka rodzai m. in. biała, deserowa, mleczna. Ja zawsze ich używam do dekoracji moich ciast.