• Informacje na temat:

    najlepsza surówka z pora

Artykuły na temat: najlepsza surówka z pora
  • Pan POR

    Pan POR kojarzy mi sie z dwoma porami roku... ten malutki, cieniutki i mieciutki z wiosna a ten grubszy i bardziej wyrazisty w smaku z ... zima... obok...

  • Ogórki kiszone - wzmacniają i odchudzają

    Sezon ogórkowy trwa w najlepsze. Jeśli jeszcze nie robiłeś kiszonych ogórków, pora się za to zabrać. Kiszenie ogórków nie jest zbyt skomplikowane i każdy może się tego nauczyć. Warto je mieć w domu, bo to świetna baza surówek, zupy ogórkowej i zdrowa przekąska.

  • Maluch po infekcji - najlepsze menu

    ..., z ryb czy ryżu oraz warzywne zupy-kremy. W ciągu dnia maluch powinien zjadać pięć niezbyt obfitych posiłków, podawanych o stałych porach. Staraj się urozmaicać dania. Na zwykłą kanapkę z żółtym(...) produkcji odpornościowych przeciwciał, które maluch musi odbudować. Śniadanie powinno być ciepłe. Rozgrzeje od wewnątrz i uchroni smyka przed wychłodzeniem w czasie marszu do przedszkola w mroźny poranek...

  • Witaminy na nowo odkryte

    Okazuje się, że potrafią zdziałać dla naszego zdrowia dużo więcej, niż sądziliśmy do tej pory.

  • Indyk pachnący ziołami

    ...pestki. Papryki kroimy w kostkę, a papryczkę chili drobno siekamy. Umytego pora kroimy w grube krążki. Groszek przekładamy na sitko, żeby się rozmroził.  W garnku rozpuszczamy masło, szklimy na nim(...) 15 minutach dodajemy paprykę, po 25 minutach por i groszek, delikatnie mieszamy i dalej gotujemy, żeby odparował nadmiar płynu. 4. Curry podajemy z ryżem ugotowanym na sypko oraz sezonowymi surówkami...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ...parmezanem. Surówka z marchewki. ● KOLACJA Razowe spaghetti z wędzonym łososiem i natką. Sałatka z pomidorów i gotowanej fasolki szparagowej.DETOKS NA BAZIE JAGLANKI DETOKS NA BAZIE JAGLANKI Kasza...

  • W cztery tygodnie popraw odporność całej rodziny

    Lato to dobra pora, by wzmocnić układ immunologiczny. Woda, słońce, świeże warzywa, owoce i zioła to najlepsi sprzymierzeńcy zdrowia.

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    Od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów, którzy namówili ją na wydawanie książek kucharskich. Do tej pory sprzedano ich ponad 3 miliony egzemplarzy. Czytelnicy uwielbiają przepisy Siostry Anastazji Pustelnik, bo jej dania zawsze się udają. Rozmawiamy o tajnikach gotowania, życiu zakonnym, rodzinie i o tym, jak przylgnęło do niej imię Anastazja.

  • Jakub Porada: Poloneza czas zacząć

    ...i jedzenie". Sprawdzam namiary w internecie. Lokal o tej nazwie jest usytu­owany nie na Portowej, lecz na Towarowej, i zupełnie w drugą stro­nę. To jest minus internetowych porad. Trzeba zawsze(...) zna się na rzeczy. "Na ulicy Żurawia jest najlepsza moim zdaniem wędzarnia. Rybka wręcz ciepła, pakują próżniowo. Na tej samej ulicy, koło stadionu piłkarskiego, jest źródło kołobrzeskiej solanki...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

Przepisy na temat: najlepsza surówka z pora
  • Mało znane warzywa, które świetnie odchudzają

    Dostępne są w każdym supermarkecie, nie kosztują dużo... Mimo to niezbyt chętnie po nie sięgamy, bo nie wiemy, jak smakują i co z nich przyrządzić. Pora to zmienić, gdyż to prawdziwe dietetyczne gwiazdy!

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale...

  • Kabaczek, król leczo

    ...i surówkach, pokrojone w drobną kostkę. Są znakomitym składnikiem letnich zup jarzynowych. Dodatek nawet kawałka kabaczka startego na tarce o grubych oczkach do placków ziemniaczanych doda im lekkości...

  • Obiad w pół godziny

    ...podsmażyć na oleju ze wszystkich stron, dodać chili, krótko smażyć razem. Doprawić do smaku solą i słodką papryką. Połączyć z porami i chwilę poddusić. Podlać szklanką wody i śmietaną, wymieszać. Gotować(...) 8. Zapiekanka warzywna Składniki na 2 osoby: - 200 g pomidorów, - 100 g pora, - 1 średniej wielkości banan, - 2 filety z karmazyna (po 125 g), - sok z cytryny, - sól, pieprz, curry, - 150

  • Kuchnia bułgarska

    Kuchnia bułgarska jest kuchnią bałkańską, w której wiele jest potraw wspólnych dla wszystkich krajów narodów zamieszkujących półwysep, często noszą nawet one podobnie brzmiące nazwy, najczęściej pochodzenia tureckiego lub greckiego.