• Informacje na temat:

    najsmaczniejsze ciasta z kremem

Artykuły na temat: najsmaczniejsze ciasta z kremem
  • ...: śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem oraz fiksami. Rozłóż ją na cieście. Wierzch udekoruj posypką czekoladową. Wstaw ciasto do lodówki, aby zastygło. Najsmaczniejsze jest na drugi dzień. Wierzch ciasta możesz też posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Porcje: 20. Przygot.: 100 min. Cena: 2,30 zł. Kalorie: 431. Przepis przysłała Joanna Michalska z Koronowa...

  • .... 2. Polać go kilkoma łyżkami naparu herbacianego, posmarować kremem. 3. Ułożyć kolejny placek, polać naparem, posmarować kremem. 4. Na wierzchu ułożyć ostatni placek, posmarować wierzch i boki pozostałym kremem i oprószyć je dokładnie uprażonymi wiórkami kokosowymi. 5. Wstawić do lodówki na minimum 3-4 godziny.

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...nim szerokim nożem 1/3 masy kawowej, ułóż drugi i nasącz go pozostałym rumem. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem. Udekoruj bitą śmietaną, czekoladowymi wiórkami oraz ziarenkami kawy. Przygotowanie: 65(...) i przykryj. Po 5 minutach wyjmij z wody, przestudź, polej nią wierzch ciasta i posmaruj boki. Gdyby ciasto miało zanadto przypieczone brzegi, przed polaniem odkrój je. Na zastygającą polewę wysyp pokruszone...

  • ...ok. 3 minut. 5. Zdejmij ściereczkę, rozwiń roladę. Posmaruj kremem, na wierzchu rozłóż pokrojoną galaretkę. Ponownie zwiń ciasto. Wierzch polej drugą, tężejącą galaretką. Wstaw ciasto do lodówki...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...konfiturą. Dolny blat włożyć do okrągłej formy do pieczenia ciasta, zamknąć obręcz. Na cieście ułożyć maliny. Mascarpone, twarożek, 50 g cukru, cukier waniliowy i 2-3 łyżki śmietany wyrobić na gładką masę(...) migdałowymi. Dekorować listkami melisy. Pozostałe wiśnie w kisielu serwować osobno. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 4450 kJ/1063 kcal Słodka lasagne z kremem makowym i wiśniami...

  • Słodkie maleństwa

    Właśnie teraz mandarynki są najsmaczniejsze, a desery z nich wprost bajeczne.

  • ...z 2 łyżkami cukru pudru i 2 op. zagęszczacza do śmietany. Połącz z zimnym sokiem pomarańczowym oraz cząstkami z 3 obranych pomarańczy. 3 Dwa blaty przełóż przygotowanym kremem. Nakryj trzecim, dociśnij. Wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Na koniec udekoruj tort rozpuszczoną polewą z gorzkiej czekolady i posiekanymi migdałami. Dwie pozostałe pomarańcze pokrój w plastry, obłóż tort...

  • Jajko bez niespodzianki

    ...uwagę na to, skąd pochodzą jajka Mówi o tym pierwsza cyfra na stemplu. Za najsmaczniejsze i bogate w składniki odżywcze uważane są jaja 0 - kury biegają wolno na powietrzu, skubią trawę, dostają karmę...

  • Graj w zielone

    ..., które właśnie teraz są najsmaczniejsze. A dodatkowo prezentują się pięknie na talerzu. Młoda kapusta duszona w curry Mocno zielone liście młodej kapusty są soczyste i jędrne. Najlepiej jeść je(...) i smaczne. By wydobyć z niego to, co najsmaczniejsze, potrzebna jest odrobina wiedzy i dużo cierpliwości. Na szczęście nie jest to wiedza tajemna, a ćwiczenie cierpliwości doskonale podsyca apetyt...

  • Letnie obiadki dla smyka

    ...były lżej strawne, tłuszcz dodawaj do ciasta, a placki smaż na teflonowej patelni posmarowanej tylko odrobiną oleju. Z każdego placka odsącz tłuszcz, przyciskając lekko z obu stron papierowy ręcznik(...). Wymieszaj i połącz z warzywami. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj małe porcje ciasta, lekko je rozsmarowując. Smaż z obu stron, podawaj na ciepło. Świetnie smakują z rzodkiewką, pokrojonym...

Przepisy na temat: najsmaczniejsze ciasta z kremem
  • Pyszności z serka mascarpone

    ...konfiturą. Dolny blat włożyć do okrągłej formy do pieczenia ciasta, zamknąć obręcz. Na cieście ułożyć maliny. Mascarpone, twarożek, 50 g cukru, cukier waniliowy i 2-3 łyżki śmietany wyrobić na gładką masę(...) migdałowymi. Dekorować listkami melisy. Pozostałe wiśnie w kisielu serwować osobno. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 4450 kJ/1063 kcal Słodka lasagne z kremem makowym i wiśniami...

  • Pora na pora

    Dlaczego Walijczycy uznali go wraz z żonkilem za narodową roślinę - nie wiadomo. Wiemy natomiast, że pochodzi od jednej ze starożytnych odmian czosnku, a hodowali go Hebrajczycy, którzy nauczyli się tego od Egipcjan.