• Informacje na temat:

    naleśniki panierowane

Artykuły na temat: naleśniki panierowane
  • ...1. Podane na ciasto składniki miksujemy i odstawiamy na pół godziny do lodówki, a następnie smażymy naleśniki. 2. Umyte, oczyszczone, pokrojone w małe kawałki grzyby dusimy na rozgrzanym maśle, prósząc pod koniec mąką. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy śmietaną. Dodajemy starty żółty ser i drobno posiekaną pietruszkę. Mieszamy i rozsmarowujemy na naleśnikach. Zwijamy...

  • Przygotowanie: Jajka dokładnie wymieszaj z mlekiem i mąką. Wsyp trochę soli i odstaw na 30 minut. Usmaż naleśniki. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone mięso i podsmaż. Kiedy mięso się zarumieni, dopraw je solą, pieprzem i oprósz papryką. Wlej przecier pomidorowy, odrobinę wody i duś pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę. Naleśniki posmaruj farszem...

  • Naleśniki po węgiersku

    Dwa jajka ubij ze szczyptą soli. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj i odstaw na 30 minut. Usmaż cienkie naleśniki. Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej. Wrzuć mielone mięso i podsmaż. Kiedy mięso się zarumieni, dopraw je solą, pieprzem i oprósz papryką. Wlej przecier pomidorowy, odrobinę wody i duś pod przykryciem przez 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę i odstaw. Naleśniki...

  • ...gładkie i dość rzadkie ciasto naleśnikowe. 2 Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Partiami wlewaj przygotowane ciasto i smaż cienkie rumiane naleśniki. Zdejmuj je i trzymaj w cieple. 3 Na tej samej(...) farszu na patelni. 5 Duś całość przez 15 minut. Pod koniec do masy wlej śmietanę oraz 2 łyżki posiekanej natki, całość wymieszaj. Smaruj naleśniki, zwijaj jak krokiety – tak, by farsz z nich nie...

  • Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa k. Lidzbarka 1 Farsz: kurki rozmroź. Kurczaka pokrój w małą kostkę, usmaż na oleju na złoto. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj kurki, duś do odparowania płynu. Wrzuć kurczaka, wymieszaj, chwilę smaż, dopraw solą i obficie pieprzem. 2 Nakładaj farsz na naleśniki, zwijaj krokiety, panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce. Smaż na...

  • Jajka ubij ze szczyptą soli. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj gładkie ciasto, odstaw je na ok. 30 minut. Potem na patelni posmarowanej olejem usmaż cienkie naleśniki. Cebulę obierz(...), odrobinę wody i duś pod przykryciem przez ok. 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę i odstaw rondelek. Naleśniki posmaruj farszem mięsnym. Dwa naprzeciwległe końce każdego naleśnika przełóż przez farsz...

  • Jajka ubij ze szczyptą soli. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj i odstaw na 30 minut. Na patelni posmarowanej olejem usmaż cienkie naleśniki. Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej(...) śmietanę i odstaw rondelek. Naleśniki posmaruj farszem mięsnym. Dwa przeciwległe końce złóż do środka (jak krokiety). Następnie zwiń je i zepnij wykałaczkami. Naleśniki panieruj w rozmieszanych jajkach...

  • .... 3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję. 4. Składam naleśniki w trójkąty i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę...

  • Naleśniki węgierskie z mięsem i papryką

    Jajka rozmieszaj w mleku ze szczyptą soli. Partiami wsypuj mąkę. Energicznie mieszając, przygotuj rzadkie ciasto. Na natłuszczonej, rozgrzanej patelni usmaż cienkie naleśniki(...) w kosteczkę. Tak samo pokrój oczyszczoną zieloną paprykę. Dołóż pomidory do mięsa i duś ok. 10 minut. Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut. Naleśniki smaruj farszem i zwijaj w ruloniki. Panieruj je w mące...

  • Naleśniki na ostro

    ...(z olejem) miksujemy. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, a potem smażymy naleśniki. Patelni nie natłuszczamy. Szpinak powoli rozmrażamy na małym ogniu, a następnie mieszamy z przepuszczonym przez praskę czosnkiem, jednym jajkiem i twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy szpinakiem i rolujemy. Każdy naleśnik kroimy na trzy części i układamy ciasno obok siebie w naczyniu do...

Przepisy na temat: naleśniki panierowane
  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    ...pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem. 3. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję. 4. Zwijam naleśniki w rulony i panieruję...

  • Krokiety rybno-kapuściane

    ...1. Ciasto: składniki zmiksuj ze szczyptą soli. Odstaw na 30 min. Usmaż naleśniki. 2. Farsz: kapustę opłucz, odciśnij, pokrój. Cebulę posiekaj. Marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Margarynę stop w rondlu, włóż warzywa, duś do miękkości. Ew. podlej wodą. 3. Rybę skrop sokiem z cytryny, pokrój w drobną kostkę. Dodaj do warzyw, duś 10 min. Dodaj natkę, przypraw. Farsz ułóż na...