• Informacje na temat:

    nowe danie miesne

Artykuły na temat: nowe danie miesne
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze swoich MAGGIcznych dań!

  • Nowa kuchnia palestyńska w Izraelu

    ...​ - To nie może być to - powiedziałam do mojego męża Hudy’ego, kiedy przejechaliśmy przez rondo obok rozświetlonej stacji benzynowej.

  • Pokochaj smaki dzieciństwa dzięki nowej odsłonie Sosów Jak u Mamy WINIARY!

    Kto z nas nie wraca wspomnieniami do lat dzieciństwa? Tęsknimy za smakiem wyjątkowych, domowych potraw i ich kuszącym zapachem, unoszącym się w całym domu. Znane z kuchni naszych mam aromaty i smaki znajdziemy teraz w nowej odsłonie sosów Jak u Mamy marki WINIARY! Sos Grzybowy jak Staropolski, Sos Borowikowy i Sos Myśliwski Jak u Mamy WINIARY dopieszczą podniebienia wszystkich, wielbicieli...

  • Wegetarianizm na pół etatu, czyli flexitarianizm

    ...smak mięsa, ale ze względów etycznych lub zdrowotnych starają się ograniczyć jego ilość w swojej diecie. Dla nich właśnie stworzyliśmy nowe produkty - plastry oraz parówki wegetariańskie. Smakiem nie...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze smakami i przyrządzić na grillu również wiele nowych, dotychczas nieprzygotowywanych potraw z...

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    ...nie boją się eksperymentów, jeśli wiedzą, że w efekcie odkryją kolejne, popisowe danie do swojej, bogatej kolekcji. Nie zdziwi więc nikogo, gdy w swojej kuchni przygotują coś nieoczekiwanego jak Pizza ziemniaczana z farszem skropionym MAGGI. Wystarczy na spodzie ziemniaczanym ułożyć ulubione składniki i starty ser, by zaserwować bliskim to wyjątkowe danie zainspirowane popularną, włoską pizzą...

  • Buliony Knorr „Smaki i aromaty"

    Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona jest idealną, kompletną kompozycją składników. Dzięki niej danie jest wspaniale doprawione, bardzo aromatyczne, cechuje się wyraźnym...

  • Maria Banach: Strączki

    Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!

  • Co mówi o tobie twoja grupa krwi?

    ...udowodnić swoją teorię. Nauka badająca zależności między osobowością a grupą krwi nazywana jest hematopsychologią. Zdaniem niektórych naukowców właściciele grupy krwi A są wrażliwi, obowiązkowi, sumienni...

  • Mięsko w menu smyka

    Przygotowując danie dla dziecka, które nie skończyło jeszcze 8 miesięcy, warzywa i mięso zawsze gotuj oddzielnie. Mięsne wywary mogą wywołać alergię pokarmową u niemowląt. W czasie gotowania do wody przechodzi...

Przepisy na temat: nowe danie miesne
  • Nowe przepisy na mielone

    ...solą, pieprzem i cukrem. Zmiksuj na gładko. Do sosu włóż frykadelki. Obłóż ogórkami. Danie udekoruj odłożoną natką. Podawaj z ryżem. Kąski w kołnierzykach z pora i boczku Składniki: 70 dag...

  • Dwa nowe smaki ogórków korniszonów od Krakusa: pikantne z chili i wyraziście czosnkowe

    ...rozwiązaniami - przygotował dwie nowe propozycje. Pierwsza to ogórki korniszony z pikantnym chili, które jest jedną z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Chili dodaje się m. in. do dań...

  • Gołąbki jaglane

    Znane danie w nowej odsłonie.

  • Puszysty jabłecznik

    Jabłko to najbardziej popularny owoc w Polsce. Z pewnością jego dużym plusem jest fakt, iż na sklepowej półce gości przez cały rok. Zrobisz z nich przecier, sok, deser, placki czy wzbogacisz danie mięsne. My dzisiaj proponujemy prosty przepis na puszysty jabłecznik w nowej odsłonie.

  • Ale klops! - czyli, co jedzą Skandynawowie

    ...kulkami. Owe danie tak bardzo przypadło mu do gustu, że wracając do ojczyzny, nie zapomniał o przepisie. Skandynawski specjał robi się zazwyczaj z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego. Klopsiki można(...) i ogórkami marynowanymi na słodko. Żeby jednak danie było kompletne, nie można zapomnieć o cudownie aromatycznym sosie, powstałym z wymieszania płynu pozostałego po smażeniu klopsów z niewielką...

  • Słownik trudnych terminów kulinarnych – czego nie wiemy jeszcze o gotowaniu?

    ...i pieczenie na coś, co pozwoli poszerzyć horyzonty kulinarne, tworzyć zupełnie nowe potrawy oraz odkrywać inne oblicze tradycyjnego menu. Sous-vide Dzięki tej metodzie można przygotować większość(...) wyrafinowanej nazwie to zapewne jeden z częstszych domowych patentów na danie o bogatym bukiecie smakowym. Znana częściej pod spolszczoną wersją "deglasowanie" technika polega na wykorzystaniu tego...

  • 9 rzeczy, których nie próbowałeś jeszcze w kuchni

    ...". 2. Ugotuj tę potrawę najlepiej jak potrafisz i zaproś swoich bliskich na obiad. Jakież będzie zdziwienie rodziny i znajomych, kiedy naszym popisowym daniem stanie się coś, o czym wiadomo, że nie(...) makaron, kaczka i czarna porzeczka mogą stworzyć zgrane trio? Gwarantujemy, że możesz z nich wyczarować niesamowite, unikalne danie! 4. Umów się z przyjaciółmi na wspólne gotowanie potrawy, której...

  • Mielone z serkiem orzechowym

    Nowe oblicze mielonych.

  • Smaczne bulwy na naszym stole

    Coraz częściej widzimy je w supermarketach, ale nie bardzo je znamy. Tymczasem batat czy topinambur są zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • Kwiaty: Nie tylko piękne, ale i... smaczne

    ..., przez ciekawość, aż po euforię. To zupełnie nieznany świat smaków, bogaty w nowe zapachy i zaskakujące tekstury, już nawet nie wspominając o olśniewającym wyglądzie i feerii barw kwiatowych płatków...