• Informacje na temat:

    nowoczesne na kurczaka

Artykuły na temat: nowoczesne na kurczaka
  • Powiew wiosennej świeżości w nowoczesnym wydaniu

    ..., makaron lub ryż, jaja, ziemniaki, filety z kurczaka, a nawet schab. Parowary to też świetny patent na zaoszczędzenie czasu. Obiad będzie gotowy w kilkanaście minut, a ty możesz przeznaczyć chwilę...

  • Smakują miłośnikom kuchni tradycyjnej, jak i tej nowoczesnej.

  • Urszula Grabowska: Po dwóch stronach lustra

    .... Bałam się wyjść wieczorem, a jedzenie kupowałam w budce z kurczakami z rożna. Teraz moja agentka dba o liczbę gwiazdek hotelowych (śmiech)... Zmieniłaś się od tego czasu, gdy debiutowałaś w stolicy...

  • Przystawka z kultury, Czym smakuje Kino?

    ...klasyczne i nowoczesne składniki. Wśród nich szczypta dekadencji z „Wielkiego żarcia” – Marca Ferreri, odrobina „Uczty Babette”, kostka „Czekolady” i „Kolacja” – Ettorre Scola.  Aby filmowe danie smakowało(...). W czasie spotkania gościom podawane będą klasyczne i nowoczesne filmowe przystawki przygotowane przez kucharzy restauracji Punta Prima. Kolację uzupełniać będzie wino.   Już dziś zapraszamy na kolejne...

  • ROBYN LAWLEY GOTUJE!

    ...kurczaka, by smakował lepiej, niż sama Robyn Lawley? Ponadto, ciekawym jest fakt, że mamy do czynienia z książką kucharską, którą napisała modelka. Spodziewalibyśmy się dietetycznych sałatek, kurczaka(...) świetną formę i godną pozazdroszczenia sylwetkę. Jej wizerunek nie bez powodu został wpisany w kanony piękna, a ta książka pokazuje, że kuchnia mamy, babci, czy nowoczesne przysmaki nie powinny znaleźć się...

  • Polak Nienażarty, Gosia Molska

    ...i ziemniaków. Mamy najtańszy w Europie chleb, mleko, ser żółty, cukier i filety z kurczaka. Ale nie tylko. Wiemy, że Włosi słyną z parmezanu, Portugalczycy z porto i sardynek, a Grecy z fety, ale czy(...) w książce. Książka autorstwa Gosi Molskiej to nowoczesne i atrakcyjne kompendium polskiej kuchni. To solidna dawka informacji na temat 10 regionów kulinarnych, wzbogacona przepisami na regionalne...

  • Sekrety szefa kuchni. od Wydawnictwa RM

    Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi?  Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo(...) prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Pomaga wybraćDzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i radzidowiesz się, jak o niego dbać, by służył jak najdłużej. Książka Zzawiera...

  • Diety: Cenny drób

    Dla przykładu 100 g piersi z kurczaka bez skórki dostarcza 100 kcal i tylko 1,5 g tłuszczu. W mięsie drobiowym znajdują się także wartościowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które pozytywnie wpływają na serce. Dostarcza ono organizmowi cennego białka z kompletem niezbędnych aminokwasów. Ponadto drób jest źródłem ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i składników mineralnych...

  • „Najdłuższa noc”: Morderstwa, dramaty i intrygi

    "Najdłuższa noc" to wspólny projekt Marka Bukowskiego i Macieja Dancewicza. Autorzy fundują czytelnikowi wciągającą intrygę, tajemnicze morderstwa i rodzinne dramaty, zgrabnie osadzone w magicznej scenerii Krakowa z początku XX wieku. Powieść ta została zainspirowana scenariuszem serialu "Belle Epoque" i doskonale oddaje klimat tamtej epoki.

  • Ruszaj do walki z cellulitem

    Jeżeli już teraz rozpoczniesz systematyczną walkę z pomarańczową skórką, za kilka miesięcy na pewno pokażesz gładkie nogi w krótkiej sukience.

Przepisy na temat: nowoczesne na kurczaka
  • Burgery z kurczakiem

    Burgery z kurczakiem zagrodowym, chrupiącą bułeczką z czarnuszką i sezamem, świeżymi warzywami, domowym dipem to modne, nowoczesne, lekkie danie na wiele okazji. Doskonale wpisują się w ideę slow food, która wskazuje, jak wielką przyjemność można czerpać z samodzielnego przygotowywania dań i delektowania się ich smakiem w gronie bliskich.

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Dla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych dań. W tym okresie zwracamy również szczególną uwagę na jakość składników, sięgając po najlepsze produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet...

  • Kurczak Zagrodowy w egzotycznej odsłonie

    ...: 1 kg skrzydełek Kurczaka Zagrodowego 250 g krewetek, obranych 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka papryki w proszku sól i pieprz 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku, starty...

  • Kurczak korzenny na Boże Narodzenie z mandarynkami

    ...1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu kilka kruszonych liści laurowych 5-6 mandarynek 2 gałązki rozmarynu Przygotowanie: 1. Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć mieszanką wymienionych wyżej przypraw i wstawić w naczyniu, w którym będzie się piec na noc do lodówki. 2. W dniu pieczenia obłożyć kurczaka plastrami mandarynek (można dla dekoracyjnego wyglądu dołożyć...

  • Naleśniki z drobiem i rukolą

    Smakują miłośnikom kuchni tradycyjnej, jak i tej nowoczesnej.

  • Frytkownice niskotłuszczowe od Tefal – nowy wymiar smażenia

    Frytki i inne przekąski uwielbia prawie każdy. Jednak ich jedzeniu bardzo często towarzyszą wyrzuty sumienia, tym bardziej kiedy sięgamy regularnie po przekąski bogate w niezdrowe tłuszcze. Dzięki nowoczesnym frytkownicom niskotłuszczowym od marki Tefal już nie musisz rezygnować z ulubionych smakołyków! Tefal ActiFry Express FZ7500 i Tefal Frydelight FX1000 to produkty, które ułatwią, przyspieszą i zainspirują do przygotowania niejednej przekąski w zdrowszej odsłonie!

  • Podpowiadamy, jak wybierać mięso drobiowe

    Drób często gości na naszych stołach. Lubimy go, bo jest lekkostrawny, niedrogi i łatwo go przygotować. Czym jednak kierować się przy wyborze mięsa, by bez obaw serwować je bliskim?

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    Katarzyna Bosacka, autorka programu "Wiem, co jem" oraz książek na temat zdrowego odżywiania, w swojej najnowszej publikacji - "Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej" - podaje przepisy na rodzime potrawy w nowoczesnej odsłonie. Wśród jej propozycji nie mogło zabraknąć pierogów, obowiązkowego dania w świątecznym menu. I tak Bosacka proponuje: pierogi z kaczką i sosem żurawinowym...