• Informacje na temat:

    obiad bez glutenu

Artykuły na temat: obiad bez glutenu
  • Pysznie, zdrowo, domowo i bez glutenu

    Moda na "bez glutenu" trafiła do Polski niedawno, od razu wywołując spore zamieszanie. Smakoszom wiernym tradycyjnej kuchni trudno sobie wyobrazić tę rewolucję, a wielu nie wie, czym tak naprawdę jest dieta bezglutenowa. A może być smaczna, prosta i zdrowa.

  • Schudnij bez diety

    Masz dosyć wciąż nowych cudownych pomysłów na dietę? Możesz od nich odpocząć, a przy tym schudnąć i nareszcie przestać bać się efektu jo-jo. Okazuje się, że można bezstresowo pogodzić to, co lubisz z zasadami zdrowego odżywiania.

  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    ...bazie serka lub z hummusem. Zdaniem eksperta: Anna Galczak-Kondraciuk - dietetyk Wady i zalety Z naturalnych produktów bez glutenu można przygotować pełnowartościowe i smaczne posiłki. Pamiętajmy(...) (fasola, groch, soczewica) – nie więcej niż pół szklanki. Więcej o diecie: „Dieta bez pszenicy” William Davis, Wyd. Bukowy Las Sp. z o.o. Gotowe produkty oznaczone jako bezglutenowe, z przekreślonym...

  • Ekoszał!

    Jemy wege, kupujemy eko. Szukamy produktów bez glutenu, bez laktozy. Sadzimy na skwerkach jarmuż i zbieramy miód z balkonowego ula. To chwilowa moda czy wyraz głębszych potrzeb? A zatem powiedz mi, co jesz, a powiem ci kim jesteś!

  • Zamiast ziemniaków

    ...​Nie wyobrażasz sobie obiadu bez solidnej porcji ziemniaków? Spróbuj zmodyfikować ten nawyk i częściej spożywaj kasze, a już wkrótce poczujesz się silniejsza. Zawarte w ziarnach węglowodany złożone sprzyjają utrzymaniu stabilnego poziomu cukru, sycą i wspomagają pracę układu pokarmowego. Zawierają mnóstwo składników odżywczych, m.in. białko, witaminy z grupy B oraz żelazo. Kasze poleca się...

  • Gdy jedzenie szkodzi

    ...wprowadzenie minimum na trzy miesiące diety bez glutenu, mleka i cukru oraz niskohistaminowej. Efekty były zaskakująco dobre. Moi pacjenci pozbyli się uciążliwych dolegliwości trawiennych. Wówczas wpadłam(...) popularne jelitówki) uszkadzają go i upośledzają wytwarzanie enzymów. Dieta bez glutenu, mleka i cukru, trwająca co najmniej sześć tygodni, sprzyja ich regeneracji. Wielu lekarzy uważa, że grozi ona...

  • Wiosenne porządki z kaszą jaglaną

    ...organizmu. Dlaczego akurat kasza jaglana? Przede wszystkim dlatego, że jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu, a więc nie uczula i nie powoduje żadnych dolegliwości jelitowych. Ma też zasadotwórcze(...). Na śniadanie można przygotować jaglankę, czyli zupę mleczną (przy nietolerancji laktozy wybierz np. mleko sojowe) z kaszą z prosa i suszonymi owocami. Na obiad lub kolację - gotowaną kaszę...

  • Polacy są coraz bardziej "fleksi", jeśli chodzi o dietę

    ...tys. osób, z czego 87 proc. deklaruje, że chciałoby pozostać wege. Czyli cel został osiągnięty ? - Tak. Zależało nam, aby poprzez kampanię pokazać, jak jeść bez mięsa. Cały problem polega na tym, że(...), mielimy albo blendujemy, dokładamy do tego np. kolendrę albo kumin, trochę jakiś przypraw, smażymy albo wrzucamy do piekarnika i gotowe. Takie kotlety podajemy z warzywami i mamy zbilansowany obiad. Jak...

  • Ina Rybarczyk: Moja kuchnia wciąż samą mnie zaskakuje

    ...rozpoczął wielką rewolucję w moim życiu... Wykluczenie mięsa, wszelkich produktów odzwierzęcych, glutenu i cukru - to spore wyzwanie. Opowiesz, jak ci się to udało?  Działo się to stopniowo, czy była(...) daktylowego, a nawet i miodu, jeśli nie jesteś weganinem. Nie musisz też mieć wszystkich mąk bezglutenowych. Wystarczą trzy ulubione, którymi według wskazówek będziesz zastępować te przeze mnie...

  • Zdrowa dieta w pracy – to możliwe!

    ..., pochodzących od sprawdzonych dostawców. W ofercie znajdują się dania dla wegetarian, bez dodatku zbędnego tłuszczu, panierki, zasmażki i zawiesistych sosów, a nawet bez glutenu. Ponadto różnorodne, stale(...). W skład zestawu, zapakowanego w funkcjonalne pojemniki, wchodzą: pierwsze i drugie śniadanie, obiad, podwieczorek oraz kolacja.         Znajdź równowagę         W racjonalnie zaplanowanej...

Przepisy na temat: obiad bez glutenu
  • Blog kulinarny: Internetowa książka kucharska

    ...w nieskazitelne fartuszki i zamknięte od rana do nocy w kuchni, przygotowywały dwudaniowy obiad dla całej rodziny. Teraz gotowanie jest przede wszystkich przyjemnością i relaksem, a potrawy, które(...), z racji trunku serwowanego z potrawami. "Anka w garnkach" natomiast jest blogiem, na którym możemy znaleźć wiele przepisów na dania, ciasta i desery, które amatorscy kucharze mogą bez trudu wykonać...

Dyskusje na temat: obiad bez glutenu
  • Re: Egzotyczne i skuteczne rady na cellulit :)

    na śniadanie gotowana kasza gryczana. na obiad chude mięsko lub ryba bez ziemniaków do tego bukiet warzyw surowych lub gotowanych np. zimą. na kolację zapiekanka na bazie warzyw. a latem można poszaleć z owocami. w mojej diecie nie ma mleka, nabiału żeby się nie przeziębiać, nie ma glutenu, nie ma cukru rafin., nie ma chemii w jedzeniu albo znaczne ograniczanie bo wiadomo jak - jest można to

  • Re: Płaski brzuch bez glutenu

    najlepsza dieta to jesc wszystko na co mamy ochote ja na np na sniadanie jem 2 piwa i jajecznice na kielbasie , na obiad 2 piwa i golonke z frytkami , a na kolacje 4 piwa i czuje sie swietnie

  • Re: Ocet jabłkowy odchudza?

    . na obiad gotowane ziemniaki lub zamiennie ryz, kasza gryczana, jaglana. do tego odrobina miesa ale tylko z indyka, krolika lub gołąbka lub smazona ryba ale bez panierki, albo ryba na parze albo ryba(...)Na sniadanie platki gryczane na mleku zrobiony z pestek slonecznika na wodzie. bo ja nie moge glutenu i nie moge bialka zwierzecego tj. mleka i nabialu do tego gotowane owoce na wodzie lub innym

  • Re: Maluch na modnej diecie

    bardzo wiarygodnie. W tym artykule jest np. zdanie, że niejedzenie glutenu zwiększa indeks glikemiczny w diecie, co raczej nie jest prawdą gdy pieczywo pszenne(ok.60) zastąpimy gryczanym(ok. 40). Ponadto indeks glikemiczny zależy nawet od sposobu przygotowania potrawy. To trzeba czuć, a wyczucie rodzi się z wiedzy i doświadczenia. Co do glutenu,to problem jest w tym,że jest on coraz bardziej różny od

  • Re: Żyć bez glutenu

    U mnie zdiagnozowano celiakię w wieku 34 lat. Od kiedy stosuję dietę- czuję się duzo lepiej. Choc początki były straszne. Najwięcej mnie kosztowało odstawienie chleba. Oprócz glutenu, nie mogę też spożywać nabiału... :). W sklepach pojawia się coraz więcej produktów z przekreślonym kłosem- ale wciąż jeszcze za mało... :(. Teraz na śniadanie jem wafle ryżowe z pasztecikiem bezglutenowym Profi, na

  • Re: Żyć bez glutenu

    U mnie zdiagnozowano celiakię w wieku 34 lat. Od kiedy stosuję dietę- czuję się duzo lepiej. Choc początki były straszne. Najwięcej mnie kosztowało odstawienie chleba. Oprócz glutenu, nie mogę też spożywać nabiału... :). W sklepach pojawia się coraz więcej produktów z przekreślonym kłosem- ale wciąż jeszcze za mało... :(. Teraz na śniadanie jem wafle ryżowe z pasztecikiem bezglutenowym Profi, na

  • Re: Żyć bez glutenu

    stosuję dietę- czuję się duzo lepiej. Choc początki były straszne. Najwięcej mnie kosztowało odstawienie chleba. Oprócz glutenu, nie mogę też spożywać nabiału... :). W sklepach pojawia się coraz więcej produktów z przekreślonym kłosem- ale wciąż jeszcze za mało... :(. Teraz na śniadanie jem wafle ryżowe z pasztecikiem bezglutenowym Profi, na obiad zjem kaszę. Na wieczór nie mam planów... Ale wiem

  • Re: Żyć bez glutenu

    kiedy stosuję dietę- czuję się duzo lepiej. Choc początki były straszne. Najwięcej mnie kosztowało odstawienie chleba. Oprócz glutenu, nie mogę też spożywać nabiału... :). W sklepach pojawia się coraz więcej produktów z przekreślonym kłosem- ale wciąż jeszcze za mało... :(. Teraz na śniadanie jem wafle ryżowe z pasztecikiem bezglutenowym Profi, na obiad zjem kaszę. Na wieczór nie mam planów... Ale

  • Re: Jak odżywiają się Polacy?

    Sniadanie got,kasza gryczana, jaglana na wodzie do tego gotowane na wodzie bez cukru rafin. owoce albo warzywa. Na obiad ziemniaki oczywiście bez sosu albo sos tylko na wodzie z samych warzyw, kasza(...) zmianę różne kombinacje do tego inne warzywa. zero słodyczy, cukru rafinowanego, unikanie glutenu, zero mleka i nabiału bo to trucizna. desery to bakalie, orzechy, migdały, żurawina, suszone morele

  • Re: Jak odżywiają się Polacy?

    sniadanie got. na wodzie kasza gryczana, jaglana, amarantus, owies o obniżonej zawartości glutenu do tego got. owoce albo warzywa na wodzie bez cukru rafinowanego. platki owsiane albo gryczane na samej wodzie albo na mleku ja robię w automacie do rob. m.sojowego ale zamiast daję pestki naszego słonecznika a potem np. bakalie itd. obiad - got. ziemniaki, kasza gryczana, jaglana, amarantus do tego