• Informacje na temat:

    obiad bez smażenia ani gotowania

Artykuły na temat: obiad bez smażenia ani gotowania
  • Gotuj i chudnij

    Restrykcyjne diety na dłuższą metę nie działają. Jeśli chcesz schudnąć, musisz zmienić nawyki żywieniowe i nauczyć się kontrolowania tego, co jesz.

  • Gotuj i chudnij

    Restrykcyjne diety na dłuższą metę nie działają. Jeśli chcesz schudnąć, musisz zmienić nawyki żywieniowe i nauczyć się kontrolowania tego, co jesz.

  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ...​ Czujesz, że powinnaś stracić kilka kilogramów, przede wszystkim dla zdrowia, ale liczenie kalorii to nie dla ciebie? Nie chcesz też rezygnować z tradycyjnych domowych obiadów? Wcale nie musisz, możesz po prostu odchudzić domowe przepisy.

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ..., od czasu do czasu kupuję nasiona czy sadzonki. Najczęściej rożne rodzaje sałaty, których nie ma w polskich ogrodach. Atmosfera Chobielina skłania do gotowania? Sielsko, sąsiedzko, biesiadnie, leniwe(...) to zabawa. Bywają przecież takie dni, że nie da się bez przerwy być na dworze. Można trochę popisać, popracować, trochę pogotować, coś, znowu popisać, znowu pójść do kuchni... No ale są też wyzwania...

  • Tym się damy nie parały

    Zamierzchłą przeszłość wyobrażamy sobie niejednokrotnie jako czasy, kiedy kobiety zajmowały się przede wszystkim domowym ogniskiem i były prawdziwymi mistrzyniami we wszelkich domowych pracach. Ale czy nasze prababki w ogóle umiały gotować? Z pewnością nie wszystkie. Szlachetnie urodzone panie, często nie potrafiły nawet ugotować herbaty. Sekrety życia w dawnych dworach i pałacach zdradza...

  • Przyspieszamy metabolizm

    Ciągle jesteś na diecie i nie chudniesz ani grama? Twój metabolizm zwolnił i wymaga naprawy. Mamy dla ciebie nową sprawdzoną dietę, na której jesz dużo, ale chudniesz. I to trwale!

  • Ekoszał!

    Jemy wege, kupujemy eko. Szukamy produktów bez glutenu, bez laktozy. Sadzimy na skwerkach jarmuż i zbieramy miód z balkonowego ula. To chwilowa moda czy wyraz głębszych potrzeb? A zatem powiedz mi, co jesz, a powiem ci kim jesteś!

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.

  • Dalej niż Północ

    Po co tysiące turystów jeżdżą dziś za koło podbiegunowe? Aby "polować na zorzę polarną". To jedna z głównych zimowych atrakcji Tromsø, najbardziej wysuniętego na północ miasta Norwegii. Amatorów aurora borealis nie zrażają ani 30-stopniowe mrozy, ani ciemności, które panują tu zimą 23 godziny na dobę. W "polowaniu na zorzę" wzięła udział nasza dziennikarka, Anna Jasińska. Podczas polarnej nocy...

  • Wieprzowina w piwie i ziemniaczane knedle

    Taki zupelnie nie "letni" obiad zaproponowalam dzisiaj mojej rodzinie, ale mialam wielka ochote na knedle. No a jak na knedle to i cos do knedli by sie...

Przepisy na temat: obiad bez smażenia ani gotowania
  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • Wykwintny smak zdrowych dań

    Gotowanie na parze to skuteczna metoda obniżenia kaloryczności potraw przy zachowaniu ich smaku i cennych składników. Dzięki temu utrzymanie upragnionej, czyli szczupłej sylwetki może być łatwiejsze.