• Informacje na temat:

    obiad z wołowiny

Artykuły na temat: obiad z wołowiny
  • Rosół z kurczaka i wołowiny

    Nie tylko na niedzielny obiad.

  • Obiad u Greka

    Nadziewane frykadelki Składniki na 4 porcje: 3 gałązki mięty, sok z połowy cytryny, 30 dag jogurtu greckiego, 50 dag mielonej wołowiny, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, kmin rzymski, 20 dag owczego sera, 10 dag pomidorów, 1 ogórek, 2 środki (tzw. serca) z rzymskich sałat, 5 dag czarnych oliwek, 2 łyżki białego octu winnego, 3 łyżki oliwy, pół słoika (ok. 32 dag) marynowanej zielonej papryki, pieprz...

  • Kolorowe sałatki na letnie obiady

    ...". - W dużej salaterce wymieszaj kalafior, pomidory, półplasterki wołowiny, dymkę oraz paprykę. Skrop obficie przygotowanym sosem i od razu podaj. Z parówkami i grzybami -30 dag ziemniaków ugotowanych...

  • Zamiast wołowiny - mięso strusiów i kangurów

    Panika związana z epidemią choroby wściekłych krów dotarła do Belgii. W niektórych szkołach dyrektorzy zakazali podawania dzieciom wołowiny na obiad. Zmieniają się także jadłospisy w restauracjach i w domowych kuchniach.

  • Obiad na ryżowo

    Papryki faszerowane ryżem Składniki na 4 porcje: 50 g ryżu, 4 duże papryki, 2 cebule, suszony tymianek, 100 ml śmietany 30 proc., po 250 g mielonej wołowiny i wieprzowiny, 400 ml pokrojonych pomidorów z konserwy, 2 jajka, bułka tarta, 2 łyżki oleju, sól, pieprz 1. Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Papryki opłukać, odkroić czubki z ogonkiem, usunąć nasiona. Cebule obrać, posiekać...

  • Mój urodzinowy obiad w 2* Michelin, w Zamku Cordeillan-Bages 1

    ...tutaj hotel 24 pokoje i suit yod 203 euro w górę za dobę, śniadanie kosztuje 28 euros, obiad od 90 euros w górę, menu dziecięce 15 euro tylko ! Restauracja i hotel są zamknięte w okresie zimowym, gdyż...

  • Sztufada wołowa korzenna z czerwonym winem

    Domowy obiad.

  • ​Naleśniki z wołowiną, karmelizowaną cebulą i parmezanem

    Pomysł na doskonały obiad.

  • Pomysł na doskonały obiad.

  • Chciałabyś podać na świąteczny obiad coś wyjątkowego i nie wydać przy tym fortuny? To możliwe! Tanie gatunki mięsa, odpowiednio upieczone, też smakują wybornie!

Wideo na temat: obiad z wołowiny
  • Przepis na zrazy zawijane

    Zrazy zawijane to jeden z najpyszniejszych sposobów na obiad, które świetnie łączą smak kruchej, aromatycznej wołowiny, wędzonego boczku i niesamowitego smaku tradycyjnych kiszonych ogórków. Przyrządza się je szybko - z tym przepisem poradzi sobie każdy, nawet kuchenny laik! Poznajcie nasz przepis - zawijane zrazy to naprawdę proste, ale pyszne danie!

Przepisy na temat: obiad z wołowiny
Dyskusje na temat: obiad z wołowiny
  • Re: Pomysł na obiad dla 4 osób, w granicach 20 zł?

    a ja proponuje zeby zalozycelka postu podala nam chocby 2 przyklady obiadow ktore gotuje i ktore sa drozsze niz 20 zl wtedy zorientujemy sie co lubisz jadac Ty i Twoja rodzina Dziękuję za przepisy, przyznam, że cukinii jeszcze nigdy nie jadłam. Podam oczywiście przykład np. z dzisiaj: - zupa ogórkowa z kwaszonych ogórków z ziemniaczkami, ugotowana na 3 nóżkach i kawałku wołowiny, - ryż

  • Re: Kwestia kultury

    Dochodziły jeszcze ryby. Jeżeli kogoś nie stać było na obiad z wieprzowiny, rzadziej wołowiny, to kupował ryby - nie to co teraz

  • Re: dietetyczne potrawy

    btw. wolę smaczne ekologiczne potrawy/przekąski (http://a.pl/Kategoria-1202/Produkty-ekologiczne) zamiast czipsów i płatków śniadaniowych naszprycowanych węglowodanami. A tak obiad zamiast wołowiny, wieprzowiny itp, świeża ryba zamówiona prosto z a.pl

  • Re: Kinga Rusin: Aferzystka w dobrej sprawie

    A ja zakupiłem właśnie nową ramoneskę z cielęcej skórki, na obiad zjadłem pysznego steka z wołowiny z krów rasy Angus, a panią Kingę i jej światopogląd mam głęboko w …

  • Re: Sauerbraten

    Jaskółko jadłem, tak przyrządzoną wołowinę.Jest to( a właściwie była) bardzo popularna forma podawania wołowiny na Śląsku (mam tam rodzinę).Z uwagi na to,że wołowina była bardzo droga, to robiono ją na świąteczny obiad, na Wielkanoc.Kawałek wołowiny marynowano w occie, przez kilka dni.Ocet,pieprz,jałowiec,ziele angielskie, goździki i liście laurowe doprowadzało się do wrzenia i wrzącą zalewało

  • Re: Zapiekanka z wołowiny według Marco Pierre White'a

    haha! rzeczywiście prostota! zaczynasz od patelni, potem brytfanka i naczynie żaroodporne. Na koniec wszystko przykrywasz ciastem... jeśli więc wracasz z pracy ok. 16.30, to obiad zjesz przed dwudziestą! Ot, prostota w kuchni!

  • Re: Kwestia kultury

    Nie ma nic lepszego nad tatar wołowy - surowe mięso wołowe z tzw. świeczki - najlepsza część wołowiny. Mielimy ją przez maszynkę następnie dodajemy surowe żółtko, pieprz i sól. Osobno podajemy siekaną cebulkę (nie wolno razem bo mięso straci swój czerwonyo-różowy kolor i zrobi się ciemno szare). Ja do smaku dodaję jeszcze szczyptę oregano. Poza tym niedzielny obiad bez pieczeni z cielęciny nie

  • Re: Bosacka: Witaminy z grilla

    Na obiad podam tłuczone ziemniaki w całości,do nich mięso składające się z warzyw a do tego surówkę warzywną składającą się z wołowiny,wieprzowiny i drobiu doprawioną ziołami z tuńczyka i łososia.

  • Re: I co z tym mięsem?

    Bardzo mało jem mięsa, a wołowiny to już w ogóle w garze nie widziałam od paru lat. Bo wcześniej jakieś zwariowane krowy, teraz cena odstrasza. Tylko za dzieciaka miała to codziennie na obiad. Mimo, to teraz i tak choruję. Uważam, że organizm potrzebuje wszystkiego po trochu. Nawet odrobina alkoholu jest wskazana. Wszystko z umiarem jak najbardziej. Jeżeli oczywiście finanse na to pozwalają.

  • Re: Obiad ubogi w kalorie

    zapracowany,odchudzajacym się polecam smaczną,sycącą i nietucząca-ma tylko 64 kalorii i tylko 3% tłuszczu przekaskę o nazwie wild west jerky- to kawalki suszonej,urugwajskiej wołowiny w 7 smakach.