• Informacje na temat:

    od dietetyka

Artykuły na temat: od dietetyka
  • Sukces w odchudzaniu - to nie genetyka, a dietetyka

    Ilość i jakość jedzenia, nie genetyczne predyspozycje przyczyniają się do utraty wagi - to wnioski płynące z najnowszych badań.

  • Poświąteczny detoks okiem dietetyka

    Poświąteczny detoks może ułatwić nam przywrócenie zakwaszonego organizmu do równowagi. "Należałoby skierować się w stronę potraw roślinnych" - radzi PAP Life Renata Ruszniak. Dietetyk proponuje, aby w tym okresie pamiętać o śniadaniu i regularności posiłków.

  • Gubimy brzuszek! Zalecenia dietetyka dla 5 typów "oponek"

    ...kłopotem jest też nadmiar centymetrów na biodrach i tłuszczyk na udach. Wskazówki dietetyka 1. Należy jadać więcej ryb, 2-3 razy w tygodniu, bo zawierają kwasy omega-3. Te zdrowe tłuszcze(...) i zgrabną pupę. Zatem warto popracować nad talią! Wskazówki dietetyka 1. Warto jeść dużo warzyw i produkty z pełnego ziarna, bo utrudniają przyswajanie tłuszczu i obniżają cholesterol, który bywa...

  • Jak schudnąć bez wizyty u dietetyka?

    Agata Zimnicka doradziła, jak skutecznie schudnąć bez udziału dietetyka, aby uniknąć efektu jojo. Specjalistka podsunęła również kilka prostych pomysłów na poprawienie jakości menu.

  • EKSPERT – DIETETYK

    Jeśli nurtuje Cię jakiś temat związany z dietami lub prawidłowym odżywianiem w wieku 50+, zadaj pytanie naszemu ekspertowi!

  • Najlepszy Trener i Dietetyk online !!!

    OSIĄGAJ SZCZUPŁE LUB MUSKULARNE CIAŁO SZYBCIEJ NIŻ KIEDYKOLWIEK! PROSTY TRENING, TANIA DIETA, INDYWIDUALNIE DOBRANA SUPLEMENTACJA! WEJDŹ TERAZ NA WWW.IGORTRENERONLINE.PL I WYGRAJ 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH!

  • Dietetyk: w młodej wątrobie młody duch

    Wątrobę porównałabym do dużej fabryki - to ona jest odpowiedzialna za detoks naszego organizmu - wyjaśnia dietetyk kliniczny Monika Bocian. Najlepsze, co można zrobić, aby wątroba funkcjonowała prawidłowo, to jej nie obciążać.

  • Tłusty czwartek - co na to dietetyk?

    - Lepszy będzie pączek bez lukru z nadzieniem z róży, niż ten pudrowany z kremem typu advocat - mówi dietetyk Magdalena Makarowska. Tym, którzy na co dzień zdrowo się odżywiają, radzi skusić się na pączka, ale potem spalić go, np. 20 minutami biegu.

  • Zalecenia dietetyków: Nabiał dwa razy dziennie!

    Jedzcie każdego dnia co najmniej pół kilograma owoców i warzyw, dwa produkty mleczne, nie więcej niż plaster szynki - i pijcie dużo wody! To niektóre z najnowszych zaleceń paryskich dietetyków przedstawionych przez francuską Wyższą Radę ds. Zdrowia Publicznego, która przygotowuje nowy ogólnokrajowy program zdrowego odżywiania.

  • "W zdrowym ciele zdrowy duch" to nie są puste słowa - przekonuje dietetyk

    Najlepiej jeść zdrowo i smacznie, a także ćwiczyć - łatwo powiedzieć, trudniej wykonać? Maksyma "w zdrowym ciele zdrowy duch" to nie są puste słowa - przekonuje Katarzyna Zadka. Dietetyk podkreśla, jak ważne są prawidłowe nawyki już od dziecka.

Wideo na temat: od dietetyka
  • Dietetyk radzi: Jakie mięsa wybierać?

    Które mięso wybierać, a którego unikać? Ile mięsa powinniśmy jeść w tygodniu? Powiedziała o tym w "Dzień Dobry TVN" Justyna Mizera. Dietetyk wyjaśniła też, czy można zastąpić mięso w diecie.

  • Dietetyk o cudownych właściwościach czosnku

    Czosnek to jedna z najstarszych roślin, o której pisał nawet sam Hipokrates. Z czym łączyć tę bylinę, aby zneutralizować jej zapach? Czy warto kupować czosnek z Chin? O tym naturalnym antybiotyku opowiedziały w "Dzień Dobry TVN" dietetyk dr Danuta Myłek oraz Agnieszka Cegielska. Prowadząca cykl "Naturalnie" podzieliła się również przepisem na sos antyczosnkowy. (DDTVN/x-news)

  • Dietetyk radzi jak wzmocnić organizm jesienią

    Okres przesilenia jesiennego dla wielu osób oznacza niski poziom energii i częste przeziębienia. W "Dzień Dobry TVN" dietetyk Zuzanna Antecka opowiedziała, jak ustrzec się przed chorobami w okresie jesiennym. Co jest najlepszym źródłem witamin?(Dzień Dobry TVN)

Przepisy na temat: od dietetyka
  • Dietetyk radzi: Prawidłowe nawyki żywieniowe pomogą wytrwać w noworocznym postanowieniu

    Początek roku to czas planów i postanowień. Zastanawiamy się nad tym, co chcielibyśmy zmienić w naszym życiu, by czuć się lepiej. Jednym z najbardziej popularnych postanowień noworocznych jest zmiana sposobu odżywiania. Eksperci przekonują, że najlepszym sposobem na dobre samopoczucie jest wyrobienie w sobie prawidłowych nawyków żywieniowych i zachęcenie całej rodziny do świadomego komponowania posiłków. Bardzo istotna jest w tym edukacja o zdrowym odżywianiu i wpajanie dzieciom właściwych...

  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    Gdyby rozłożyć wigilijne potrawy na czynniki pierwsze, okaże się, że kolacja wigilijna może być zdrowa. Pod warunkiem, że zachowamy umiar i w odpowiedni sposób przygotujemy dania - podkreśla dietetyk Aneta Łańcuchowska.

  • Prosta sałatka, którą pokochały internautki

    Nie można przejść obojętnie obok tego, co zyskuje dużą popularność w mediach społecznościowych. Tym razem w światowym katalogu pomysłów można znaleźć pomysł na sałatkę, która podbija serca internautek i dietetyków.

  • Pieczony grejpfrut - śniadanie i deser w jednym

    Pieczone grejpfruty to niezwykle proste i aromatyczne danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i lekki deser, przekonuje dietetyk Sarah Britton. Aromat grejpfruta, rozmarynu i imbiru obudzi największego śpiocha - podkreśla.

  • Jak przetrwać zimę na menu roślinnym?

    O zasady, którymi powinni kierować się weganie, komponując swoją dietę w okresie zimowym, zapytaliśmy dietetyk Hannę Stolińską-Fiedorowicz, współautorkę książki "Love Vegan". Sięgajmy na przykład po świeżą natkę pietruszki czy nasiona roślin strączkowych.

  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Zgotuj sobie zdrowie - tylko al dente

    W określonych temperaturach dobrodziejstwa pokarmów znikają, a czasem nawet powstają związki toksyczne - wskazuje dr Frederic Saldmann, kardiolog i dietetyk. Wyjaśnia jak najlepiej przygotowywać potrawy, tak, aby w pełni korzystać z ich dobrodziejstw.

  • Wiosna sprzyja oczyszczaniu organizmu

    Odchudzanie wiosną można zacząć od detoksu. "Ta pora roku niesie ze sobą wielkie możliwości ze względu na dostępność naturalnych produktów" - przekonuje PAP Life Magdalena Makarowska. Po oczyszczeniu organizmu dietetyk radzi stosować się do zasad zdrowego odżywiania.

  • Bakalie na świątecznym stole - choć zdrowe, uważajmy na nie

    Na świątecznym stole zagoszczą bakalie, którymi nie powinniśmy objadać się bezkarnie. Niektóre z nich pomogą rozprawić się ze świątecznym przejedzeniem. "W wypiekach nie bójmy się maku, sezamu, orzechów" - wylicza PAP Life dietetyk Magdalena Makarowska.

  • Jajka faszerowane sałatką z szynki i papryki

    Na szczęście okres złej sławy jajek już minął. Dziś dietetycy zalecają częste ich jedzenie. A można z nich stworzyć wiele pysznych potraw!

Dyskusje na temat: od dietetyka