• Informacje na temat:

    orzechowo kokosowe

Artykuły na temat: orzechowo kokosowe
  • Składniki: 50 dag orzechów włoskich (bez łupin), 300 ml wytrawnego białego wina, 45 dag cukru kryształu, 5 dag wiórków kokosowych, łyżeczka soku z cytryny, 40 ml rumu. Polewa: 24 dag czekolady deserowej lub mlecznej, 4 łyżeczki wina białego. Do posypania: 7 startych orzechów włoskich.

  • Składniki ✓ 800 g marchwi ✓ 1,7 l wody ✓ 400 ml mleka kokosowego ✓ cebula ✓ 3 ząbki czosnku ✓ łyżeczka pokrojonej papryki jalapeno ✓ mielony kminek, czarny pieprz i kardamon do smaku ✓ 20 g startego imbiru ✓ olej arachidowy ✓ sól ✓ jogurt 10 proc. tłuszczu ✓ rozmaryn POSYPKA: 150 g orzechów ziemnych ✓ 100 g wiórków kokosowych ✓ sól ✓ oliwa...

  • ...  W menu znalazła się także specjalna nowość – Coconut Latte, przygotowana na bazie nowego mleka. Nie zabraknie też kaw dla zwolenników innych smaków – do oferty dołącza orzechowo-czekoladowe(...) kokosowego smaku, polecamy kolejną nowość - Coconut Latte. To kawa na mleku kokosowo-sojowym, w której odnajdziemy subtelną nutę wanilii. Mleczną piankę z wierzchu zdobi posypka z prażonych kokosów...

  • ...1. Porzeczki oczyść, oderwij od gałązek. Owoce opłucz i dobrze osącz na sitku. Zostaw trochę porzeczek do dekoracji, resztę przesyp do miseczki. Dodaj cukier i likier owocowy. Porzeczki lekko rozgnieć widelcem, składniki przemieszaj. 2. Serek mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym. Domieszaj startą białą czekoladę. Ciastka kokosowe połam na spore kawałki. 3. W wysokich szklaneczkach ułóż...

  • Sernik jaglany bez pieczenia

    Uwielbiam serniki. To jeden z nielicznych wypieków, których mi brakowało na diecie roślinnej. Aby zrobić sobie przyjemność, stworzyłam więc ideał - jeden z moich najbardziej udanych serników jaglanych. Jego delikatną fakturę i smak wspaniale uzupełnia konkretny i wyraźny mus orzechowo-dyniowy. Dla mnie bomba!

  • Czekoladki z charakterem - Malaga, Tiki Taki i Kasztanki

    Każda z nich jest inna, każda kryje w sobie unikalne, oryginalne nadzienie, jednak jest coś, co je łączy - wyjątkowy i niezmienny od lat smak. Kultowe słodycze wszech czasów - czyli trio od marki Wawel to prawdziwe czekoladki z charakterem! Malaga kusi śmietankowym nadzieniem z kawałkami rodzynek i nutą rumu, Tiki Taki pobudzają zmysły połączeniem orzechowo-kokosowego kremu z wiórkami kokosowymi...

  • Składniki na ciasto: 6 dag margaryny, jajko, szklanka mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego. Masa kokosowa: szklanka mleka, 10 dag wiórków kokosowych, 5 dag cukru, 8 dag margaryny, łyżeczka mąki ziemniaczanej. Masa orzechowa: 10 dag orzechów włoskich, 10 dag cukru, 10 dag margaryny, 70 ml kremówki. Polewa: 5 dag margaryny, półtorej łyżki mleka, łyżka kakao, łyżka cukru pudru.

  • Buraczane risotto z kaszy gryczanej

    ...z cytryny, mleczko kokosowe oraz sól i pieprz, a następnie zmiksuj na gładką masę. Kiedy kasza będzie gotowa, dodaj ją do buraków, podgrzej i podawaj na ciepło. Przepis pochodzi z książki "Smakowita...

  • Składniki na ok. 60 sztuk: 20 g rodzynek, 50 ml rumu, 50 g masła, 100 g cukru pudru ,170 g obranych orzechów laskowych, 60 g ciemnej czekolady, 50 g biszkoptów. Ewentualnie: 50 ml herbaty, kilka kropli esencji migdałowej. Dodatkowo: 50 g wiórków kokosowych do dekoracji

  • Piekielnie ostry sambal, słodki ketjap manis, delikatne mleczko kokosowe oraz mnóstwo ryb i owoców morza - według kulinarnych znawców trudno znaleźć kuchnię bardziej różnorodną i zaskakującą niż kuchnia Indonezji. Od pewnego czasu indonezyjskie bogactwo smaku staje się coraz popularniejsze także w Polsce.

Przepisy na temat: orzechowo kokosowe
  • Przeciwstarzeniowa, czekoladowo-orzechowa owsianka

    Działa antyoksydacyjnie i zapobiega utracie blasku skóry

  • Indonezja na talerzu

    Piekielnie ostry sambal, słodki ketjap manis, delikatne mleczko kokosowe oraz mnóstwo ryb i owoców morza - według kulinarnych znawców trudno znaleźć kuchnię bardziej różnorodną i zaskakującą niż kuchnia Indonezji.

  • Porzeczkowa zebra

    ...i likier owocowy. Porzeczki lekko rozgnieć widelcem, składniki przemieszaj. 2. Serek mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym. Domieszaj startą białą czekoladę. Ciastka kokosowe połam na spore kawałki...

  • Lubisz mleko roślinne? Nie przepłacaj - zrób je sama!

    ...kokosowego potrzebujemy: 200 g wiórków kokosowych oraz 2 litrów wody. Zagotuj wodę i połowę wlej do blendera, dodaj wiórki, a następnie miksuj na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. Teraz na misce lub innym(...) mleka, poza wymienionymi wyżej możemy przygotować sezamowe, orzechowo-owsiane, migdałowe z komosą, z orzechów nerkowca, itd. Naprawdę warto wypróbować każdego z nich.

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...6-8 porcji: 1/3 szklanki mrożonych malin 1/3 szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych (lub płatków z kokosa, jeśli wolisz wersję "do gryzienia") 1/3 szklanki oleju kokosowego 5 łyżek(...) i zamrozisz - będzie w sam raz na następny tydzień. Składniki na 4 porcje: olej kokosowy lub masło kokosowe do nasmarowania blachy 3 rzepy, obrane (albo 2 brukwie, albo 1 dorodny batat...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...kokosowego ●duża śmietana 30 proc. ●2 jajka ●8 dag masła ●3 łyżeczki cukru ●6 łyżek rodzynek ●owoce (jabłka, winogrona, ew. brzoskwinie z puszki) ●sól, papryka ●listki mięty Przepis: Bułki(...) surowców (na wierzchu umieść warstwę kromek i pokryj wiórkami masła). Wymieszaj mleczko kokosowe, żółtka, śmietanę, cukier i ubite białko. Rozłóż na wierzchu dania i piecz (180°C) ok. 20 min...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    Składniki: 100 g cukru 300 g mrożonych wiśni 75 g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietany 3 łyżki mleka 50 g masy orzechowo-nugatowej Łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki portweinu 175 ml soku...