• Informacje na temat:

    orzechy włoskie do ciasta jak zrobic żeby były miękkie

Artykuły na temat: orzechy włoskie do ciasta jak zrobic żeby były miękkie
  • Święta muszą być pełne tradycji

    .... Pamiętam, jak chowałam rodzynki, żeby nie trafiły do sernika. Mój tata robił najlepszy na świecie sernik. Uwielbiałam go, ale... nienawidziłam rodzynek. To była taka tradycja, że mama kupowała(...), zielone, złote, stare, nowe, małe duże, szklane, papierowe, mikołaje, krasnale, ozdoby, które robiłyśmy, jak byłyśmy dziećmi. Z niektórymi bańkami wiążą się wspomnienia. Moja ulubiona to bańka...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Wypieki z orzechami

    Orzechy, kryjące pod twardą skorupką pokłady składników mineralnych, są zdrową i smaczną, choć - niestety - dość kaloryczną przekąską. My wykorzystaliśmy je do słodkich wypieków.

  • Przepis na święta

    Pastele okrzyknięto przebojem wiosny. Ale Marta i Darek już wiele lat temu uwierzyli w dobrą moc delikatnych kolorów. Dlatego ich podwarszawski dom jest pełen rozbielonych fioletów, zieleni i różów. Do wielkanocnego śniadania gospodarze z trójką dzieci zasiądą w liliowym salonie. Biały obrus i zastawa to nawiązanie do tradycji. A różowe zające? Cóż, te umykają świątecznym regułom. Podobnie jak...

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    ...rozgrzanego do 180 st. C. 2. Wysypujemy je na kuchenny ręcznik, zawijamy i pocieramy, żeby obluzowały się skórki. Zdejmujemy je (nie przesadzając ze skrupulatnością) i grubo siekamy orzechy(...) wiecie. Natomiast nie wiecie, dlaczego macie za dużo". Nad przyczynami tej niewiedzy chciałbym się zastanowić. Trzeba mieć bardzo, ale to bardzo liczną rodzinę, żeby w trzy dni zjeść zawartość wózka...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...i pokr ojonych na pół lub w ćwiartki, 1 kg obranych kasztanów jadalnych (mogą być mr ożone) Nadzienie: Pistacje, migdały i orzechy włoskie drobno posiekaj. To samo zrób z morelami, śliwkami, daktylami(...) końcem pieczenia wrzuć do brytfanny kasztany i cebulki. Tu znajdziesz specjalny e-book świąteczny, a w nim wiele przydatnych rad jak sprawić, by święta były radosne i... spokojne Śledzie znad...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...rozgrzanego do 180 st. C. 2. Wysypujemy je na kuchenny ręcznik, zawijamy i pocieramy, żeby obluzowały się skórki. Zdejmujemy je (nie przesadzając ze skrupulatnością) i grubo siekamy orzechy(...) wiecie. Natomiast nie wiecie, dlaczego macie za dużo". Nad przyczynami tej niewiedzy chciałbym się zastanowić. Trzeba mieć bardzo, ale to bardzo liczną rodzinę, żeby w trzy dni zjeść zawartość wózka...

  • Herbaciane ciasteczka

    .... 4. Daszki oblej gotową polewą (torebkę należy włożyć do gorącej wody, zrobić otwór i wycisnąć). Na górę też wyciśnij trochę polewy, żeby dokładnie je zlepiła. Na daszkach poukładaj, jak dachówkę(...) dodawaj do piany. Na koniec dodaj do ciasta żółtka utarte z cukrem oraz olej. Masę wlej do dużej prostokątnej formy i piecz 15 min w temperaturze 200° C. Wystudź i nasącz wodą z sokiem cytrynowym...