• Informacje na temat:

    ozdoby na tort z biszkoptu

Artykuły na temat: ozdoby na tort z biszkoptu
  • Składniki na 12 porcji: 1 duże mango, 2 żółtka, olej, 10 dag cukru pudru, 1 dag żelatyny, 50 dag mascarpone, 250 ml kremówki 36 proc., 1 op. cukru waniliowego, 300 ml naparu kawy, ozdoby, 25 dag biszkoptów, kakao.

  • ...dżemem oraz resztą kremu. Marcepan rozwałkuj. Wytnij duże koło. Obłóż tort. Z pozostałej masy zrób ozdoby. czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 2,70 zł...

  • Składniki na 10 porcji: ciasto: 4 jajka, 100 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, szczypta soli, łyżka kakao, poncz: łyżka kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki likieru kawowego, krem: 150 g śmietanki 30%, 250 g mascarpone, 3-4 łyżeczki cappuccino w proszku, tabliczka mlecznej czekolady (100 g), wierzch: 500 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru oraz: ziarenka kawy do ozdoby.

  • Składniki na 12 porcji: 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady, 3 jajka, 15 dag cukru, 12 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżeczek żelatyny, 4 łyżki soku cytrynowego, 100 ml szampana (ew. białego wina musującego), 40 dag śmietany kremówki, 2 torebki cukru waniliowego, 20 dag posiekanych migdałów. Do dekoracji: polewa czekoladowa, marcepanowe i czekoladowe ozdoby cukiernicze...

  • Przygotowanie: Biszkopt: białka ubij z cukrem. Ubijając, dodawaj żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany, delikatnie połącz. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piecz ok. 30 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa krążki (jeśli tort ma był wyższy, upiecz dwa biszkopty). Poncz: sok z cytryny wyciśnij do szklanki wody, dodaj zapach...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Torcik z dynią

    Składniki na 10 porcji. Biszkopt: 6 jaj • szklanka mąki • szklanka cukru • łyżeczka proszku do pieczenia. Mus: 40 dag dyni • 4 łyżki cukru. Krem: 15 dag masła • 5 łyżek cukru pudru • łyżka żelatyny • 20 dag serka mascarpone • 30 proc. polewa czekoladowa • ozdoby z cukru lub marcepana.

  • Składniki (na 12 porcji) 3 jajka, 1/2 szkl. cukru, 1/2 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 70 dag śmietany kremówki, 20 dag gorzkiej czekolady. Do dekoracji: czekoladowe ozdoby, bita śmietana, owoce.

  • Składniki (na 12 porcji) 3 jajka, 1 szkl. cukru, 2 torebki cukru waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 8 łyżek mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 30 dag mrożonych malin, 5 łyżeczek żelatyny, 2 szkl. śmietany kremówki, 1 i 1/2 szkl. gęstego jogurtu, 5 łyżeczek żelatyny, bita śmietana i marcepanowe ozdoby do dekoracji.

  • Komunia święta

    Bogato zdobiony tort na Pierwszą Komunię Świętą zrobisz bez trudu sama.

Przepisy na temat: ozdoby na tort z biszkoptu
  • Tort z wiśniami

    ...dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem. Porcjami wsyp do masy jajecznej.Wymieszaj. Tortownicę(o śr. 18 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika(...) śmietany. Na wierzchu ułóż cukrowe i czekoladowe ozdoby.

  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    Dziś torty na specjalne okazje mogą być wyjątkowe, przybierać najróżniejsze kształty i wzory. Ich powierzchnie mogą do złudzenia przypominać zwiewną, tiulową suknię lub być udekorowane wzorem nawiązującym do dzieł najlepszych kaligrafów. Poniżej prezentujemy 5 trendów w tworzeniu i dekorowaniu tortów, które przyjęły się na świecie. Czy zdobędą popularność także w kraju nad Wisłą?

  • Biszkopty z lekkim kremem

    ...składniki, wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C.  2. Dno w 2 tortownicach wyłóż pergaminem. Wlej po połowie ciasta. Piecz ok. 35 minut. Placki wystudź. Zetnij wyrośnięty wierzch i pokrój go bardzo drobno(...) naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja...

  • Torcik z dynią

    ...20 dag serka mascarpone 30 proc. polewa czekoladowa ozdoby z cukru lub marcepana Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj żółtka i cukier, mąkę, proszek. Piecz 35 minut w temp. 180°C. Ostudź. Przekrój wzdłuż na trzy części. Dynię ugotuj z cukrem. 2. Rozpuść żelatynę. Masło i cukier rozpuść, podgrzej, dodaj żelatynę. Przestudź, dodaj serek, kilka łyżek musu z dyni. Roztrzep. Tort...