• Informacje na temat:

    ozdoby z serów

Artykuły na temat: ozdoby z serów
  • Truskawki  z serem brie

    ...1. Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować. Odłożyć kilka całych owoców do ozdoby. Pozostałe truskawki i ser pokroić na plasterki i ułożyć na talerzach. Na wierzchu ułożyć fantazyjnie wycięte truskawki. 2. Cukier rozpuścić w małym rondelku, dodać wino i gotować do lekkiego zgęstnienia. Ciepłym sosem polać truskawki. Dekorować listkami tymianku.

  • Składniki na 12 porcji: 1 szkl. marmolady pomarańczowej, 4 łyżki likieru pomarańczowego, 3 średnie pomarańcze, 10 dag pierniczków, 4 jajka, 1 szkl. cukru, 2/3 szkl. mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 75 dag serka mascarpone, 1 op. cukru waniliowego, 3 łyżeczki żelatyny.

  • ...• 2 buraki • 2 łyżki orzechów pinii lub drobno posiekanych nerkowców • 2 plasterki sera pleśniowego • 1 łyżka oliwy z oliwek • krem balsamiczny – dla ozdoby • sól, kolorowy pieprz, gałązka tymianku • 2 grzanki.

  • Składniki: 20 dag masła, 11 dag cukru kryształu, 4 jajka, 20 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do piecz., 10 dag mrożonych malin, po 20 dag białego sera i mascarpone, 10 dag cukru pudru, posypka, słodkie ozdoby.

  • Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki, barwnik, 1 szkl. błyskawicznych płatków owsianych, 2 i 1/2 szkl. cukru pudru, 2 jajka, po 1/2 szkl. mleka i soku z jabłek, cynamon, 1/4 szkl. oleju, 1 jabłko, pomarańcza, cukrowe ozdoby barwnik spożywczy kora cynamonu zielone żelki, 5 dag sera gouda, masło, koncentrat pomidorowy lub keczup, 4 listki sałaty, 6 pomidorków koktajlowych, po 10 dag szynki i sera...

  • ...●małe brokułowe „drzewko” ●6 ziemniaków ●2 marchewki ●2 jajka ●100 g startego żółtego sera ●2 łyżki mąki ●posiekana natka pietruszki ●sól, pieprz, kumin, słodka papryka ●bułka tarta ●olej do smażenia ●zielenina i warzywa do ozdoby, np. papryka...

  • ...1,8 kg rostbefu, 1-2 łyżeczki kolorowego pieprzu grubo mielonego, 1,2 kg ziemniaków, sól, 250 ml bulionu warzywnego (z kostki), 4 łyżki oleju, 20 dag śmietany kremówki, 7,5 dag sera camembert, 2 pomidory, 1 torebka gotowego sosu holenderskiego (ok. 3 dag), 100 ml białego wina, 7,5 dag masła, sałata i tymianek do ozdoby...

  • Składniki ● 3 kromki rustykalnej bagietki (czyli grubszej z ziarnami) ● ser mozzarella ● pomidor ● oliwa z oliwek ● bazylia ● margaryna ● sól ● ozdoby, np. oliwki...

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag mrożonych jagód, 25 dag sera mascarpone, 10 dag cukru, 150 ml gęstego jogurtu natural., 400 ml śmietany kremówki 36 proc., 8 dag masła, 10 dag maślanych ciasteczek pełnoziarnistych, 6 łyżeczek żelatyny, sok wyciśnięty z 1 limonki, bezy, płatki migdałowe, posiekane pistacje, drobne owoce do ozdoby.

  • Składniki na 10 porcji: 1 puszka mandarynek w syropie, 60 dag mąki, 8 łyżek cukru, 4 łyżeczki prosz. do piecz., 2 łyżeczki cukru wanil., 15 dag chudego białego sera, 100 ml oleju, tłuszcz i bułka tarta, lukier, dowolne ozdoby.

Wideo na temat: ozdoby z serów
  • Prosta tarta z wyjątkowym przybraniem

    Wystarczy jedynie twarda obieraczka do warzyw lub nożyk do sera - tak właśnie wyczarujemy piękną ozdobę tarty. Okazuje się, że rabarbar doskonale sprawdza się jako przybranie. Jak sprawić, by nasze ciasto wyglądało pięknie? Ola Głębicka w programie "Pytanie na śniadanie" przedstawiła swoją klasyczną tartę z delikatnie cytrynowym kremem i dekoracją z rabarbaru, która idealnie zrównoważy słodycz deseru. (Źródło: TVP/ x-news)

Przepisy na temat: ozdoby z serów
  • Trzy jadalne kwiatki do ozdoby

    Pachną i smakują!

  • Omlet z pomidorami, serem i bazylią

    Składniki : 2 średnie pomidory 1 cebulka szalotka ½ opakowania serka (np. Hochland Piato) z pomidorami i bazylią w kostkach 6 jaj 4 łyżki wody mineralnej 2 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz papryka w proszku świeża pietruszka lub bazylia do ozdoby Przygotowanie: Pomidory umyć i pokroić w cienkie plasterki, szalotkę obrać i pokroić w kostkę, serek pokroić w kostkę...

  • Pascha wielkanocna ze śliwkami kalifornijskimi

    Pyszna ozdoba świątecznego stołu!

  • Jajka na świątecznym stole

    Jaja to symbol Świąt Wielkanocnych. Odpowiednio przyrządzone nie tylko doskonale smakują, ale również są ozdobą świątecznego stołu.

  • Schab pod beszamelem - przysłała Ewa

    ...zimnego pieca i potem ogrzewać aż do zrumienienia się sera. Podawać w tym półmisku, można dla ozdoby (i ewentualnie smaku) posypać jeszcze pietruszką. Podawać z ziemniakami lub ryżem i zieloną sałatą.

  • Kotleciki kolorowe, jarzynowe

    Składniki: ●małe brokułowe "drzewko" ●6 ziemniaków ●2 marchewki ●2 jajka ●100 g startego żółtego sera ●2 łyżki mąki ●posiekana natka pietruszki ●sól, pieprz, kumin, słodka papryka ●bułka tarta ●olej do smażenia ●zielenina i warzywa do ozdoby, np. papryka Przygotowanie: 1. Ugotuj ziemniaki - najlepiej w mundurkach - oraz pozostałe warzywa (możesz też ugotować wszystkie razem...

  • Kolorowe, jarzynowe kotleciki

    Składniki: ●małe brokułowe "drzewko" ●6 ziemniaków ●2 marchewki ●2 jajka ●100 g startego żółtego sera ●2 łyżki mąki ●posiekana natka pietruszki ●sól, pieprz, kumin, słodka papryka ●bułka tarta ●olej do smażenia ●zielenina i warzywa do ozdoby, np. papryka Przygotowanie: 1. Ugotuj ziemniaki - najlepiej w mundurkach - oraz pozostałe warzywa (możesz też ugotować wszystkie razem...

  • Placki z trzech warzyw

    Składniki: mały brokuł 2 marchewki 6 ziemniaków 2 jajka 100 g startego żółtego sera 2 łyżki mąki posiekana natka pietruszki sól, pieprz, kumin, słodka papryka bułka tarta olej do smażenia zielenina oraz warzywa do ozdoby Przygotowanie: 1. Ugotuj ziemniaki - najlepiej w mundurkach - oraz pozostałe warzywa (możesz też ugotować wszystkie razem na parze). Ostudź, przeciśnij przez...

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę!

  • Gotowanie na zapas pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze

    Pojemniki z plastiku są najbardziej uniwersalne. Można w nich przechowywać gotowe potrawy, a także świeże warzywa i owoce. Nie jest wskazane natomiast trzymanie w nich produktów tłustych, m.in. wędlin, mięsa czy serów. Do tego nadaje się najlepiej papier lub specjalne pojemniki próżniowe. Atutem plastikowych pojemników jest także to, że łatwo się je myje, są lekkie oraz dostępne w różnych...