• Informacje na temat:

    pachnący chleb

Artykuły na temat: pachnący chleb
  • Chleb

    ...  Po latach szukania, probowania i krzywienia sie, powiedzialm dosc. Tak naprawde to zainicjowal to T, twierdzac, skoro caly czas narzekam na tutejszy chleb, to czemu nie upieke sama. No i sie zaczelo. Mierze, mieszam, dolewam, czekam, zmieniam maki, konsultuje internet i ludzi, i proboje piec chleb. Chleb…nasz polski pachnacy, chrupiacy chleb. Smak dziecinstwa. Smak domu. Dla mnie szczegolnie...

  • "Chleb. Domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego

    Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.

  • W tym roku obrodziły mi cukinie. By wykorzystać ich nadmiar, upiekłam pyszny i pachnący chlebek, który ma chrupiąca skórkę. Dodatkowo dodałam do niego słonecznik i siemię lniane – po pokrojeniu jest bardziej apetyczny.

  • Dom pachnący cynamonem

    ...przygotować nawet dwa tygodnie przed świętami. Wspaniale smakują z ciemnym, razowym chlebem. liczba porcji: 4 czas przygotowania: 1 Godz. plus czas na mocze nie śledzi : 4 godz. plus czas na marynowanie...

  • Nie ma sobie równych: jest pachnący, chrupiący, pyszny! Jego upieczenie okaże się bardzo łatwe, gdy skorzystasz z naszych porad. Gdy raz spróbujesz, z pewnością będziesz już robiła to regularnie! Zatem... do dzieła!

  • ...serio :) przyniosłam z domu do pracy do biura stary sandwicz przyniosłam materiał na sandwicza i teraz mam :) jest na moim talerzyku obok sałatka i mięta żyć nie umierać :) napachniłam aż dziewczyny pobiegły do sklepu po chleb tostowy :) komu kawałek? pozdrawiam :)

  • W nowym roku rzucę… pieczywo?

    ...w naszej diecie. Dodatkowo nie można zapominać, że ciemne pieczywo zawiera doskonałe dla naszego organizmu witaminy z grupy B oraz błonnik ułatwiający trawienie. Kiedy przestajemy jeść pachnący chleb lub(...)Pieczywo tuczy? Wręcz przeciwnie! Okazuje się, że wcale nie trzeba rezygnować z ulubionych kanapek albo pachnących bułeczek na śniadanie! Wystarczy dobrać odpowiedni rodzaj pieczywa oraz zdrowe...

  • Ekokuchnia

    ...godzinie wyciągnij z urządzenia świeży i pachnący bochen chleba. Domowe powidła, dżemy, konfitury Przełom lata i jesieni to ostatni moment, by zamknąć dary natury w słoikach i cieszyć się ich(...) konsystencji. Świeży chleb Kto z nas nie marzy o świeżym pieczywie na śniadanie, bez tzw. polepszaczy i nienaturalnych spulchniaczy? Zaletą domowego chleba są nie tylko jego zdrowotne walory, ale...

  • Perfumy łasucha

    .... Dlatego gdy się odchudzasz, omijaj słodkie perfumy.  Menu Lubisz słodycze?  - Wolę słone i tłuste smaki, ale gdy czuję zapach piernika, gorzkiej czekolady, chleba... Chleba? Świeżo upieczony(...) też druga ścieżka: nuty gourmand są łączone z klasycznymi nutami i powstają nowoczesne, ale eleganckie kompozycje. Nie czuć w nich słodyczy, ale jest akord szyprowy lub kwiatowy, tyle że pachnący...

  • Lato w kuchni

    ...temat, jak skoncentrowanie się na czystym, prostym produkcie i na tym żeby był doskonałej jakości. To będzie banalne, ale tym co ja teraz najchętniej jadam, to chleb z masłem i plastrem pomidora, tylko że ten pomidor musi być odpowiedniej jakości, wygrzany na słońcu, pachnący. I oczywiście tak jak wszyscy, co naturalne, najwięcej jem surowych warzyw. Mówiliśmy o kuchni hiszpańskiej, ale w naszej...

Wideo na temat: pachnący chleb
Przepisy na temat: pachnący chleb
  • Jak przechowywać chleb?

    Jaki chleb najbardziej lubimy? Świeży, pachnący i koniecznie chrupiący. Podawany z twarożkiem i sezonowymi warzywami to najsmaczniejsze letnie śniadanie. Zapracowani i wiecznie zabiegani, nie zawsze mamy okazję codziennie rano wybrać się do piekarni po świeżo pieczone bułeczki. Co więc zrobić, by pieczywo, które mamy w domu jak najdłużej zachowywało swoją świeżość?

  • Tost pachnący masłem z pomidorem

    Składniki: 4 kromki chleba tostowego 2 łyżki masła 4 plastry sera Hochland Tost 2 plastry pomidora Przygotowanie: Kromki chleba smarujemy masłem. Na każdą nakładamy po plasterku sera. Do środka wkładamy plaster pomidora. Kromki łączymy ze sobą. Przed smażeniem, każdą wierzchnią stronę kromki smarujemy masłem. Smażymy na patelni (zwykłej lub grillowej) ok. 3-4 minut z każdej ze stron (na...

  • Bo życie musi mieć smak

    ...i nerwowy. Łagodzi wzdęcia, kolkę i bóle głowy. Pomaga również zwalczać depresje, poprawia nastrój i przede wszystkim dodaje sił i witalności. Pachnący rozmaryn Kolejną przyprawą o niezwykle intensywnym(...) pomaga walczyć ze wzdęciami, przeziębieniami i korzystnie wpływa na układ nerwowy. Chleb z kminkiem Kminek jest jedną z najstarszych przypraw. Ma bardzo charakterystyczny ostry smak i silny korzenny...

Dyskusje na temat: pachnący chleb
  • Re: chleb

    jak można chleb smarować słoniną czy boczkiem? wyobraziłam sobie świeży, domowy, pachnący chleb, a tu nagle ta informacja ze sloniną :-( czar prysł...

  • Re: Chrupiący chleb z domowej piekarni

    Najlepiej to jest byle co jeść i byle co pisać. Jak to jest przepis na chleb to ja chyba jestem mądra inaczej. Jeszcze 18 godzin trzymać do wyrośnięcia. Ludzie trzymajcie mnie, bo chyba zrobię komuś krzywdę.

  • Re: Nowinki kuchenno-jedzeniowe

    Ja ostatnio kupiłam sobie maszynę do robienia i pieczenia chleba - teraz mam swieży pachnący chleb kiedy chcę polecam

  • Re: Tost pachnący masłem z pomidorem

    Przepis na chleb z masłem: 1.kupujemy krojony chleb i masło, 2.wyciągamy dwie pajdy chleba, 3.smarujemy masłem, buhahahahaha! :)

  • Re: kromeczki,kanapeczki

    Chleb z ziarnami,biały serek smarowny i nieco odsączonego tuńczyka,posypane świeżym pieprzem Bułka typu ciabatka,ser camembert mocno pachnący,ogórek,parę kropli sosu chili

  • Re: Czy lepiej jest jeść chleb czerstwy czy świeży?

    . Pyszny, smaczny, pachnący, w porównaniu do innych bardziej masywny, nie kruszy się. Właściwie w okolicy to tylko z tej piekarni idzie jeść chleb (biały) reszta piecze w skali od niezjadliwy do(...)Nie wiem gdzie i jaki chleb kupujecie że wam po 3 dniach pleśń łapie ... subtelnie sugeruje o zmianę piekarni, bo to jakiś syf nie chleb !!! Obecnie ten co kupuje (zwykły - biały) może i tydzień

  • Re: Czym zastąpić masło na co dzień?

    Od 6 lat mam swoje pieczywo z automatu i już innego nie chcę. Dodatków mam sporo ale pestki z dyni i słonecznika są najlepsze. W ciągu 3.5 godziny mam świeży i pachnący chleb i nigdy nie jem starego bo zwyczajnie w moim domu ten chleb nie ma czasu się zestarzeć. Pozdrawiam domowych piekarzy.

  • Re: Kiedy jelito jest drażliwe...

    trochę wysiłku, bo kochałem, kocham i będę kochał chrupiący, pachnący chleb, ale w moim przypadku to działa. I nie tylko moim, znam już dziesiątki, tak, dziesiątki podobnych sytuacji. Uprzedzam zarzuty: nie mam celiakii, to jakaś alergia lub nietolerancja glutenu, być może coraz powszechniejsza na skutek zmian jakie zaszły zarówno w uprawach pszenicy jak i wypieku/produkcji chleba. Nie jem

  • Re: Najważniejszy składnik diety

    , w temperaturze ponad 200 stopni, a nie w 75, chleb jest smaczny, pachnący i można jeść przez tydzień, nie kruszy się i nie pleśnieje. Gdybym mógł taki kupić, to chętnie...(...)Spożycie chleba? CHLEBA? To, co jest w sklepach, nawet "specjalistycznych" to nie jest chleb! Kupowałem bezpośrednio w piekarni, owszem, był dobry póki był ciepły. Później niejadalny. Do tego

  • Re: Ekspert obala mity na temat pieczywa

    zmiany daleko idące. M.in. całkowicie uniezależniłem się od pieczywa (bo parcie na pachnący chleb może być uzależnieniem, od którego trzeba się wyzwolić, tak jak od cukru). I od miesięcy po prostu jadam(...) - kupowałem pieczywo lepszego gatunku, nietanie, a i tak potrafiło mnie zamulić po zjedzeniu chleba tak, że odpływałem od stołu, a niekiedy brzuch wywalało jak u wzdętego murzynka. No i w końcu - masa