• Informacje na temat:

    paczki mikserem

Artykuły na temat: paczki mikserem
  • ...1. Żółtka ubij mikserem z drożdżami. Mleko wlej do rondla, dodaj margarynę, cukier, zagotuj. Do żółtek utartych z drożdżami dodaj mąkę i letnie mleko, wyrób. Dodaj olej, ocet, cukier waniliowy. Wyrób ciasto, odstaw. 2. Z ciasta odrywaj kawałki, formuj kulki. Spłaszcz w dłoni, nakładaj łyżeczkę marmolady, zlepiaj. Odstaw jeszcze do wyrośnięcia. Tłuszcz rozgrzej w szerokim garnku. Smaż pączki na...

  • Małe pączki serowe

    Przygotowanie: Podgrzej mleko, aby było lekko ciepłe (ale nie gorące). Wymieszaj je z jedną łyżeczką cukru, pokruszonymi drożdżami i 2-3 łyżkami mąki. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 10-15 minut. Zmiel lub przeciśnij twaróg dwukrotnie przez praskę. Margarynę roztop (na przykład w mikrofalówce) i ostudź. Jajka i żółtka utrzyj mikserem z resztą cukru na...

  • Pączki z budyniem

    ...1. Drożdże łączę z łyżką mąki, 4 łyżkami letniego mleka i szczyptą cukru. Mieszam i odstawiam za- czyn w ciepłe miejsce. Potem dodaję do niego resztę mąki, roztopione i wystudzone masło, śmietanę, sól, spirytus i mleko. Żółtka miksuję z cukrem. Łączę z ciastem i wyrabiam je mikserem. Przykryte odstawiam, by wyrosło. 2. Wyrośnięte ciasto wykładam na deskę oprószoną mąką, rozciągam je na...

  • Włoskie pączki (zeppole)

    ...minut w temperaturze 200°C. 2. Do rondelka wlej mleko i wsyp cukier wanilinowy, zagotuj. Do żółtek wsyp cukier, utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie dodaj mąkę i jeszcze chwilę ucieraj, by...

  • ...✓ przygotowanie: 60 minut (plus wyrastanie 75 minut) • 18 sztuk • 250 kcal/porcja • 2 zł/porcja 1 W misce wymieszaj mąkę, cukier i sól. Podgrzej 100 ml mleka, zalej nim rozgniecione drożdże i wlej do mąki. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 15 minut. 2 Rozpuść masło, dodaj 100 ml mleka, podgrzej i zdejmij z ognia. Dodaj do ciasta jajka i mleko z masłem. Wymieszaj mikserem ciasto. Przykryj...

  • Hiszpańskie pączki

    Przygotowanie: 1. Do rondelka wlej wodę, dodaj masło oraz sól. Zagotuj. Zmniejsz ogień i, energicznie mieszając, do- daj przesianą mąkę. Ciasto ucieraj tak długo, aż stanie się gładkie i zacznie odchodzić od ścianek garnka. Przełóż do miski. Odstaw, by wystygło. 2. Letnie ciasto ucieraj mikserem, dodając po jednym jajku. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej z dużym otworem. Z papieru do...

  • ...1. Do miski przekładam drożdże, dodaję łyżkę mąki, 4 łyżki letniego mleka i szczyptę cukru. Mieszam i odstawiam zaczyn w ciepłe miejsce na 15 min. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję roztopione masło, śmietanę, sól, spirytus i resztę letniego mleka. Żółtka ubijam mikserem z cukrem. Dodaję do reszty składników i zarabiam ciasto mikserem. Odstawiam do wyrośnięcia...

  • Drożdże rozpuszczam w 2 łyżkach letniego mleka i łyżeczce cukru. Wszystkie składniki ciasta rzucam do miski, dodaję podrośnięte drożdże, mieszam mikserem. Odstawiam na 60 minut do wyrośnięcia. Z niewielkiej ilości ciasta formuję w dłoniach placuszki, nakładam po łyżeczce masy krówkowej, dokładnie zlepiam brzegi i delikatnie spłaszczam. Odstawiam na 30 minut. Smażę z obydwu stron do zrumienienia...

  • Składniki: 25 dag mąki, 5 dag margaryny,1–1,5 dag suszonych drożdży, 125 ml mleka, 5 łyżek cukru, 2 jajka, szczypta soli, 20 dag marmolady, gruby cukier do posypania, ok. 20 włoskich orzechów w skorupkach, mąka do obtoczenia orzechów, olej do zamoczenia orzechów

  • Pączki z dżemem malinowym

    ...i gałkę muszkatołową i wymieszaj ręką lub mikserem z hakiem do ciasta. Stopniowo dodawaj masło, aż powstanie gładka masa. Jeśli używasz miksera, ugniataj nim ciasto aż będzie gładkie i elastyczne, tj. przez...

Przepisy na temat: paczki mikserem
  • Pączki serowe waniliowe

    W misce połącz mąki z pudrem ksylitolowym, proszkiem do pieczenia i wanilią. Dodaj ser i jajko, dokładnie wszystko wymieszaj mikserem, drewnianą łyżką lub dłonią. Ciasto będzie bardzo delikatne i "wolne", ale nie dosypuj więcej mąki. W dłoniach lekko posypanych mąką gryczaną utocz z ciasta małe kulki wielkości 2-3 cm, a następnie odłóż na kawałek folii spożywczej lub lekko natłuszczony papier do...

  • Pączki i pączusie

    Na cztery pyszne sposoby!

  • Sposób na bakaliowego pączka

    Karnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, a na naszych stołach królują już nie tylko te z tradycyjnym nadzieniem, ale też prawdzie karnawałowe wariacje.

  • Pączki z powidłami z suszonych moreli

    Domowe smakują najlepiej!

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...l ) dodać do 0,25 l schłodzonego skondensowanego mleka i ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez około 5 minut. Powstałą masę wyłożyć do przygotowanej wcześniej tortownicy. Identycznie postępujemy...

  • Jabłuszkowe rarytasy

    Napełnione musem ze świeżych owoców

  • Przysmaki z dżememi pomarańczą

    Tak smaczne, że... trudno przestać jeść!

  • ...(temperatura pokojowa), 4 paczki krakersów Przygotowanie: 1l mleka zagotować i wlać do niego wymieszane 1,3 l mleka, cukier, 3 budynie, 3 żółtka, 4 łyżki mąki. Energicznie mieszając doprawiać do konsystencji budyniu i ostudzić (mieszać przez minutę). Masło utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i dodawać do niego po łyżce zimnego budyniu. Następnie wsypać kokos i dwa kawałki białej czekolady...

  • ...g wiórek. Wymieszać łyżką - nie mikserem. Wyjąć sernik z pieca i nałożyć na wierzch, zapiekać około 15 min.

Dyskusje na temat: paczki mikserem
  • Przepis na karpatkę

    Karpatka - czyli górki i doliny (wzloty i upadki) ze słodkim zakończeniem, czyli jak to w miłości bywa. Składniki: Ciasto: - 1 szklanka wody, - 0,5 paczki margaryny, - 1 szklanka mąki, - 5 jaj(...) mikserem, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Podzielić na dwie duże blachy. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut, aż ciasto będzie ładnie zarumienione na złoty kolor. Krem: - 0,5 litra

  • Re: Komu wyszła dobrze karpatka z paczki ?

    Ja robiłam kilka razy i zawsze wychodzi. A krem nie jest ciężki jak go się dobrze ubije mikserem. Czyli długo, cierpliwie i dodawać masę do miksowanej margaryny małymi porcjami.

  • Re: Komu wyszła dobrze karpatka z paczki ?

    Ja robiłam kilka razy - używam kremu karpatkowego Delecta (ale nie tego błyskawicznego). Na koniec dodaję masło - nawet go nie ubijam osobno, tylko od razu dodaję do masy i mieszam wszystko mikserem. Aby uzyskać krem karpatkowy w smaku i konsystencji bardziej "kremowaty" to dodaję masło do zimnej masy. Ja wolę "budyniowy" wiec dodaję masło do tylko lekko wystudzonej masy. Lubię te gotowe masy, bo

  •  Re:  krem do tortów

    KREM RAFAELLO- 2 tabliczki białej czekolady, 500ml śmietanki 30 lub 36%, 2 Śnieżki , 2 paczki wiórków kokosowych. Czekoladę rozpuścić w garnuszku umieszczonym w gorącej wodzie lub nad parą, w tym(...) z czekolady ale bez obaw ;] Ostudzoną masę umieszczamy w misce i kilka minut ubijamy mikserem na najwyższych obrotach, dodajemy śnieżki i śmitan-fixa. Gdy masa jest sztywna, wsypujemy wiórki i delikatnie

  • Re: Brazylijskie ciasto bananowe

    paczki jednego twarozku sernikowego. Zeskrobac skorke z jednej cytryny i wycisnac sok. Do miseczki wrzucic serek i skorke z cytryny. Nastepnie dodawac do smaku kolejno cukru pudru (konecznie) oraz soku cytrynowego. Teraz wazna jest konsystencja. Wyrabiajac mikserem dodajemy tak sok by masa nie byla zbyt plynna. To jest wazne poniewaz po ostudzebiu ciasta i wyciagnieciu z foremki obkladamy ta masa